Connect with us

رویداد های اخیر

زادروز عبدالرووف کودک ربوده شده بلخی؛ هنوز سرنخی از وی پیدا نشده است

منتشر شده

در

کودک ربوده شده بلخی که از شش ماه به این سو در بند آدم ربایان است، روز گذشته (چهار شنبه ۱۸حمل) ده ساله شد.

مادر این کودک می‌گوید هژدهم حمل مصادف است به زاد روز عبدالروف که تحمل دوری وی سخت دشوار است و جانسوز.

خانواده این کودک می‌گوید با گذشت شش ماه هنوز حکومت در رهایی کودک شان از بند آدم ربایان عاجز مانده است .

خانواده عبدالرووف خیمه تحصن را که از پنج ماه به این سو در برابر ساختمان دفتر والی بلخ برپا کرده است و بسته گان عبدالروف بر بنیاد سنت‎‌های محلی شان با شمارش خسته‌های خرما برای رهایی کودک شان دعا می‌خوانند.

زهره مادر عبدالروف می‌گوید همه ساله در هژدهم حمل زاد روز عبدالروف را جشن می‌گرفتند.

زهره گفت :” امروز زادروز عبدالروف جان است اما وی نزد ما نیست، و برای ما بسیار سخت است این روز را سپری می کنیم واگر نزد ما می بود امروز زادروزش را تجلیل می کردیم.”

محمد نبی پدر عبدالروف می‌گوید حکومت مردان افغان در دیدارهای که با وی داشتند جز وعده دیگر کاری از دست شان ساخته نیست .

محمد نبی، پدر عبدالروف می‌گوید که:” این‌ها (مقام‌های دولتی) دل شان از سنگ بدتر سخت تر است و پروای کسی را ندارند و اگر پروایی کسی را میداشتند در شش ماه یک سرنخ پیدا می‌کردند.”

یکی از معترضان می‌گوید خواست آدم ربایان دریافت پول در بدل رهایی عبدالروف است و هر دو روز بعد پیام‌های خشنی به آنها می‌رسد .

کمال گونیش، معترض می گوید که:”دم روبایان دراین روزها یک میلیون و دوصدهزار دالر تقاضا دارند.”

هر چند مقامات امنیتی از راه اندازی عملیات‌های زیاد و بازداشت دها تن در پیوند به ربوده شدن این کودک سخن گفته بودند، اما این روزها از انکشاف قضیه چیزی با رسانه‌ها شریک نساخته اند .

رویداد های اخیر

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس را ضایعه‌ای بزرگ دانستند

Published

on

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس، یکی از علمای دینی پاکستان، را ضایعه‌ای بزرگ دانسته و جان‌باختن او را به تمامی علمای جهان، به‌ویژه جمعیت علمای اسلام پاکستان، تسلیت گفته‌اند.

علمای افغانستان در یک پیام تسلیت گفته‌اند: «از بین بردن علما ظلم بزرگی است که موجب خشم و غضب الله تعالی می‌گردد و جرمی غیرقابل بخشش به‌شمار می‌رود. ما علمای افغانستان چنین اعمال را به‌گونه جدی نکوهش و تقبیح می‌کنیم.»

آنان از حکومت پاکستان به‌طور جدی خواسته‌اند که از هدف قرار گرفتن علما جلوگیری کرده و تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کند.

گفتنی است که مولانا محمد ادریس روز گذشته (سه‌شنبه) در یک حمله مسلحانه در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان جان باخت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستارگفتگوی نهادها و کمیساری عالی ملل متحد با پاکستان درباره مشکلات مهاجرین شد

Published

on

کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین امارت اسلامی از نهادهای خارجی و کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواسته است که با جانب پاکستانی در خصوص جلوگیری از ایجاد مشکل برای افغان‌ها، عدم آزار و اذیت آنان و فراهم‌سازی هرچه سریع‌تر زمینه بازگشت‌شان، گفتگو کنند و به این مشکلات هرچه عاجل‌تر رسیدگی شود.

به گفته این کمیسیون، متأسفانه مهاجرین عودت‌کننده به افغانستان از مسیر تورخم، به بهانه‌های مختلف، روزها در طرف پاکستان معطل می‌مانند. در حالی که زنان، کودکان و افراد مسن نیز با آنان همراه‌اند و با مشکلات متعدد روبه‌رو هستند، در کنار جاده‌ها بی‌سرنوشت در انتظار می‌مانند.

این کمیسیون افزوده است: «خواست ما این است که مهاجرین افغان در آن‌سوی خط معطل نشوند. ما برای جذب و اسکان مهاجرین امکانات لازم را در اختیار داریم. روزانه، به هر تعداد مهاجرین افغان که به کشورشان بازگردند، می‌توانیم آنان را مدیریت و خدمات لازم را ارائه کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

مطیع‌الله ویسا برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شد

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

Published

on

مطیع‌الله ویسا، فعال شناخته‌شده حوزه آموزش و بنیان‌گذار نهاد «پن پت»، برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شده است.

رسانه‌های فرانسوی گزارش داده‌اند که در یک رای‌گیری آنلاین، ۱۸ هزار و ۷۰۸ جوان از ۷۵ کشور جهان، ویسا را به‌عنوان برنده این دوره انتخاب کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، مراسم رسمی اهدای این جایزه در ماه جون سال جاری میلادی در شهر کان فرانسه برگزار خواهد شد.

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

جایزۀ آزادی، از سال ۲۰۱۹ توسط منطقۀ نرماندی و «مؤسسۀ بین‌المللی حقوق بشر و صلح» ایجاد شده، به فرد یا نهادی اهدا می‌شود که در دفاع از آزادی‌های بشری نقش برجسته‌ای داشته باشد.

مراسم اهدای این جایزه، ۴ جون سال روان میلادی در سالن زِنیت شهر کان، با حضور بیش از ۴ هزار جوان و شماری از کهنه‌سربازان جنگ جهانی دوم برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!