اخبار ساحوی

زاویه های پیدا و پنهان سه روز جنگ در شهر غزنی

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

پس از سه روز جنگ حرف های حکومت، نمایندگان مردم غزنی در مجلس، بیجا شده گان این شهر و طالبان هیچ هم خوانی با هم ندارند.

شبکه های مخابراتی و رسانه ها ارتباط شان به گونه کلی در غزنی قطع است اما نخستین گروهی از بیجا شده گان شهر غزنی امروز به کابل رسیدند.

شماری از بیجا شده گان شهر غزنی می گویند: به جز از ساختمان ولایت و ریاست امنیت بخش های زیادی از شهر غزنی به دست طالبان سقوط کرده است.

آنان می افزایند که طالبان شمار زیادی از ساختمان های دولتی و برخی ازحوزه های امنیتی را به آتش کشیده اند.

خالد، یک تن از بیجا شده گان ولایت غزنی به آریانانیوز گفت: “بیدر هیچ کسی نیست احوال ما مردم را بگیرد. جنگ است. زدن و کندن است. در به دری است.”

یک بیجا شده دیگر به نام شفیع افزود: “نیروهای امنیتی زور شان نرسیده، دورغ می گویند. طالبان هر لحظه پیشروی می کنند.”

شهریان غزنی خبرهای دردناکی از شهر شان دارند، شبیه جان باختن شمار زیاد غیر نظامیان که هنوز جسد هایشان در میدان جنگ باقیست.

نور محمد که تازه از شهر غزنی به کابل رسیده گفت: “مردم کشته شده، کسی نیست جسد ها را از این جا بیرون کنند. مردم زیاد کشته شده است هم از سوی طالب هم از سوی دولت.”

عزیز الله اظهار داشت: “مواشی ماره کشتند و از بین بردن. خانه اموال همه داشته و نداشته ما از بین رفت.”

گفته می شود که امروز جنگ در مقابل ساختمان فرماندهی پولیس غزنی شعله ور بود و تنها مقام ولایت، ساختمان ریاست امنیت و حرمسرا شهر در تصرف نیروهای دولتی است.

اما محمد شریف یفتلی، رییس ستاد ارتش کشور این گفته ها را رد کرده می گوید: نیروهای امنیتی در حالت آماده باش هستند و هیچ نوع غفلت در سقوط بخش های از غزنی صورت نگرفته و هم اکنون هم نقاط کلیدی شهر در اختیار نیروهای دولتی است.

آقای یفتلی که در یک نشست خبری سخن میزد گفت: “ما در حالت آماده باش بودیم، هیچ چیزی هنوز نشده است. بیشتر نقاط در اختیار ما است و نیروهای شما تا آخرین قطره خون از نام و مردمش دفاع می کنند.”

گفته می شود در شهر غزنی به درستی نانی برای خوردن یافت نمی شود. همچنان مراکز صحی مناسب هم اندک است. فعالان مدنی تاکید بر باز شدن بزرگ راه غزنی – کابل می کنند.

سید احمد سروش، فعال مدنی در مورد گفت: “نان برای خوردن نیست. کلینیک ها بسته است و مردم با مشکلات جدی روبرو اند.”

خاطره، فعال مدنی دیگری افزود: “باید مسیر راه کابل-غزنی باز شود. تا مجروحان به کابل انتقال یابند در غیر آن وضعیت بیشتر بحرانی می شود.”

سه روز است که از جنگ شهر غزنی خبری نیست و در صفحات اجتماعی هم تصاویری از مناطقی منتشر می شود که ساحات تحت قلمروطالبان شبیه کوچه وردکی ها در شهر غزنی است.

اما هنوز روشن نیست که شعله آتش درگیری نیروهای امنیتی با طالبان در پایتخت فرهنگی جهان اسلام چی وقت خاموش می شود.

گزارشگر: علی اصغری

Trending

خروج از نسخه موبایل