اخبار ساحوی

زلمی خلیلزاد، جزئیات گفتگوهایش با طالبان را با سناتوران آمریکایی شریک ساخت

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان جزییات گفتگوهایش با طالبان را با سناتوران امریکایی شریک ساخت.

شماری از سناتوران امریکایی گفته اند که خلیلزاد در گفتگوهایش با طالبان پیشرفت داشته است.

باب مندیز، سناتور آمریکایی، اما می گوید که هنوز اختلاف های عمیق میان دستگاه استخبارات امریکا و خوشبینی های خلیلزاد وجود دارد.

در همین حال یافته‌های یک پژوهش از عملکرد امریکا در بارۀ صلح افغانستان که توسط مرکز «امریکن اینترپرایز» نشان می‌دهد که تلاش‌های واشنگتن درباره صلح افغانستان به مسیرهای اشتباه در حرکت است.

در بخش هایی از این پژوهش آمده است که،

– راهبرد ترامپ درباره افغانستان اشتباهات انجام شده کلنتون و اوباما را تکرار میکند.

– طالبان بگونه مداوم در حفظ تعهدات شان شکست خورده اند.

– تعامل باطالبان و نادیده گرفتن نقش پاکستان موثریت هرگونه معامله صلح را کاهش می‌دهد.

– برداشت مردم افغانستان از خلیلزاد زیر تاثیر تاریخچه شخصی او قرار گرفته وبسیاری ها در واشنگتن ازین مسله بی خبر اند.

مایکل روبین، یکی از پژوهش‌گران در این مرکز، می گوید، « بنظر میرسد که خلیلزاد علاقه دارد بدون اینکه از گروه طالبان بخواهد مقبولیت شانرا با انتخابات مشخص کند. یک دولت قانونی و انتخابی را تضعیف میکند وبا این اشتباه بطور هم‌زمان طالبان تقویت می شوند.»

دراین میان شماری باور دارند که عملکرد های واشنگتن سبب شده که با گذشت هر روز طالبان فرصت های بیشتری برای قدرت نمایی بدست بیاورند.

وحید مژده، آگاه مسائل سیاسی، می گوید، « همسان پنداری میان طالبان وامریکا سبب به درازا کشیده شدن گفتگوها شده است. دراین گفتگوها طالبان با دید برنده جنگ وارد شده وامریکا به عنوان بازنده جنگ.»

حمیرا رهین، فعال حقوق زن، می گوید، « تاهنوز هیچ تظمینی وجود ندارد که طالبان به تعهداتی که دراین گفتگوها میدهند پابند بمانند، چگونگی مدیریت مرحله گذار درصورت خروج نیروهای خارجی هم نامعلوم است.»

خلیلزاد شش بار با نماینده‌گان طالبان در دوحه، پایتخت قطر، دیدار کرده‌است. چگونگی خروج نیروهای امریکایی ازافغانستان، تضمین طالبان برای مبارزه با گروه‌های هراس‌افگن، گفتگوهای بین‌لا‌افغانی و چگونگی برقراری آتش‌بس از مسایل مهم مورد بحث در این گفتگوها بوده است. اما در تمامی این گفتگوها جای حکومت افغانستان خالی بود.

Trending

خروج از نسخه موبایل