Connect with us

اخبار ساحوی

سازمان امنیت و همکاری اروپا، قضیه افغانستان را دراولویت کاریش قرار می دهد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

لتوانیا که ریاست دوره ای این سازمان را برعهده گرفته میگوید که:

درراستای هماهنگ سازی همکاری های بین المللی برای تامین ثبات درافغانستان باید تلاش های بیشتر صورت گیرد.

فرانسه از بیرون کشیدن یک گروه دوصد نفری سربازانش از افغانستان خبر داده است.

ناصر احمدی گزارشگر تلويزيون آريانا از آلمان گزارش داده كه:

ریتس پاولاوسکاس ريیس این سازمان که دراجلاس ناتو و شورای همکاری های موسوم به یورو اتلانتیک در بروکسل صحبت میکرد، گفت:

مسئله امنیت درافغانستان بر آسیای میانه و همچنان تمامی کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا تاثیر گذار می باشد.

وی تاکید کرده كه:

از این رو سعی خواهند کرد که در کنار ناتو، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در راستای فراهم آوری ثبات درافغانستان تلاش های بیشتری را انجام دهند.

رییس دوره ای سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا اظهار داشته که:

قضیه افغانستان را درجمع عمده ترین اولویت های کاری شان قرارداده اند.

بربنیاد گفته های پاولاوسکاس:

انتظارمیرود نماینده های جامعه جهانی درخصوص هماهنگ سازی کمک های جهانی برای افغانستان در ماه دسمبر سال روان عيسوی دراستانبول ترکیه و بن آلمان مباحث جدی را انجام  دهند.

فرانسه اعلام کرده که:

نخستین دسته 200 نفری نیروهای نظامی این کشورافغانستان را ترک نمود.

براساس گزارش خبرگزاری فرانس پريس خروج این نیروها براساس برنامه‌ای می باشد که درماه جولای سال روان از سوی نیکولا سرکوزی، رییس جمهور فرانسه اعلام گردید.

د اروپايي ټولنې د امنيت او همكارۍ سازمان وايي، چې:

د افغانستان مسئله يې د كار په لومړيتوب كې راغلې ده.

ليتونيا، چې د دغه سازمان گرځنده رياست په غاړه لري؛ وايي، چې:

په افغانستان كې د ثبات د ټينگښت لپاره بايد نړيوالې هڅې همغږې شي.

دا په داسې حال كې ده، چې فرانسې ويلي:

له افغانستان څخه يې خپل دوه  سوه سرتېري ايستلي دي.

د اروپايي ټولنې د امنيت او همكارۍ سازمان رييس پاولاوسكاس وايي، چې:

په بروكسل كې  يې د ناټو غونډې ته څرگنده كړې، چې د افغانستان د امنيت مسئله د منځنۍ آسيا او په ټوليزه توگه د اروپايي هېوادونو لپاره اغېزمنه ده.

د دغه سازمان مسوولينو زياته كړې، چې له ناټو، ملگرو ملتونو او اروپايي ټولنې سره په گډه به په افغانستان كې د ثبات د ټينگښت لپاره هڅې همغږې كړي.

د نوموړي سازمان رييس ويلي، چې د افغانستان مسئله يې د كار په لومړيتوبونو كې ده.

دا په داسې حال كې ده، چې د چارشنبې په ورځ( د تلې په ۲۷ ) دوه سوه فرانسوي سرتېرو افغانستان پرېښود او فرانسې ته ستانه شول.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ساحوی

نتانیاهو: با توافق یا بی‌توافق وارد رفح

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل، روز سه شنبه گفت کشورش عملیات نظامی را در شهر رفح در جنوب غزه پیش خواهد برد حتی اگر به گفته او با حماس بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه توافق شود.

نتانیاهو گفت: «چنین نظری که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف آن متوقف می‌کنیم، اصلا قابل بحث نیست. ما وارد رفح می‌شویم و گردان‌های حماس را در آنجا از بین می‌بریم – با توافق یا بدون توافق، تا به پیروزی کامل برسیم.»

نتانیاهو گفته است که لازم است نیروهای اسرائیلی برای شکست کامل حماس وارد رفح شوند. گروه‌های حماس و جهاد اسلامی در ماه اکتوبر به اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند.

در واکنش به آن حمله اسرائيل عملیات گسترده نظامی جاری در غزه را آغاز کرد.

حماس همچنین حدود ۲۵۰ نفر را در جریان آن حمله گروگان گرفت، و گمان می‌رود که هنوز حدود ۱۰۰ گروگان را به همراه بقایای اجساد ۳۰ نفر یا تعداد بیشتری از گروگان‌ها که در ماه‌های بعد کشته شدند یا به‌طور دیگری جان باخته‌اند، در اختیار دارد.

بیش از نیمی از جمعیت غزه در رفح که در امتداد مرز بین غزه و مصر قرار دارد، پناه گرفته اند.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در تماس تیلیفونی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، از رهبران این کشورها خواسته است تا برای آزادی گروگان هایی که هنوز در غزه در دست حماس هستند، تمام تلاش خود را انجام دهند.

در بیانیه کاخ سفید، آزادی گروگان به عنوان تنها مانع آتش بس فوری و کمک رسانی برای مردم غزه توصیف شده است.

امریکا، مصر و قطر ماه‌ها در مذاکراتی با هدف توقف جنگ شرکت داشتند.

یک پیشنهاد برای توقف جنگ که اکنون در دست بررسی است شامل یک آتش‌بس شش هفته‌ای، آزادی گروگان‌های در دست حماس، آزادی زندانی‌های فلسطینی در اسرائیل و افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.

این مذاکرات در حالی انجام می شود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حال بازدید از منطقه برای گفتگو با مقام‌های عربستان سعودی، اردن و اسرائیل در مورد وضعیت جنگ است.

به گفته وزارت صحت غزه، حمله متقابل اسرائیل در غزه بیش از ۳۴هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است که حدود دو سوم آنها زن و کودک بودند.

مقام‌های حماس روز دوشنبه با نمایندگان مصر و قطر در قاهره دیدار کردند تا درباره این پیشنهاد گفتگو کنند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حاکم دبی پروژه ترمینال ۳۵ میلیارد دالری میدان هوایی آل مکتوم را تصویب کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی، پروژه ترمینال مسافربری جدید در میدان هوایی آل مکتوم را به ارزش تقریبی ۳۵ میلیارد دالر تصویب کرد.

به گفته او، میدان هوایی بین‌المللی آل مکتوم بزرگ‌ترین فرودگاه جهان با ظرفیت ۲۶۰ میلیون مسافر و پنج برابر فرودگاه بین‌المللی دبی خواهد بود و تمامی فعالیت‌ها در فرودگاه دبی طی سال‌های آینده به فرودگاه آل مکتوم منتقل خواهد شد.

شیخ محمد افزود فرودگاه آل مکتوم شامل ۴۰۰ دروازه ترمینال و پنج خط پرواز خواهد بود.

شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس شرکت هوایی امارات، نیز در این ارتباط گفت که میدان هوایی آل مکتوم خانه جدید این شرکت حامل پرچم امارات و شرکت هوایی خواهر آن یعنی «فلای‌دبی» و همچنین تمام شرکای هوایی است که به دبی پرواز دارند.

پل گریفیت، مدیرعامل میدان‌های هوایی دبی، نیز گفت این اقدام «موقعیت دبی به عنوان یک قطب هوانوردی پیشرو در صحنه جهان را تثبیت خواهد کرد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین میزبان گفتگوها بین حماس و رقیب آن فتح برای وحدت فلسطین خواهد بود که یک موضوع قابل توجه در دیپلوماسی در مورد فلسطین همزمان با ادامه جنگ در نوار غزه است.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته، اسرائیل سوگند یاد کرده است که این گروه را نابود می‌کند. حملات اسرائیل بر غزه تا کنون بیش از ۳۴ هزار کشته بر جای گذاشته است.

فتح جنبش محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که از حمایت غرب برخوردار بوده و در کرانه باختری زیر اشغال اسرائیل، حکمرانی محدودی دارد.

حماس و فتح از زمانی که افراد حماس در جنگی کوتاه در سال ۲۰۰۷ فتح را از غزه بیرون راندند، نتوانسته اند که اختلافات سیاسی خود را حل کنند. واشنگتن از اقدامات برای آشتی دادن این دو گروه هراس دارد، زیرا از تشکیلات خودگردان حمایت می‌کند اما حماس را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسد.

یکی از مقامات فتح به رویترز گفت که هیاتی به رهبری عزام الأحمد، مقام ارشد این گروه به چین رفته است. یک مقام حماس گفت که تیم این جناح برای مذاکرات به رهبری موسی ابومرزوق، یکی از مقامات ارشد حماس، اواخر روز جمعه به چین پرواز خواهد کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه، تصریح کرد: «ما از تقویت اقتدار تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت می‌نماییم و از همه جناح‌های فلسطینی در دستیابی به آشتی و افزایش همبستگی از طریق گفتگو و مشورت حمایت می‌کنیم.»

از زمان آغاز جنگ غزه، این اولین باری است که یک هیات حماس به چین می‌رود. به گفته وزارت خارجه چین، یک دیپلومات چینی به نام وانگ کجیان ماه گذشته در قطر با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرده بود.

این دیپلومات مستقر در بیجینگ گفت که هدف از این مذاکرات حمایت از تلاش‌ها برای آشتی دادن دو گروه رقیب فلسطینی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!