Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان داکتران بدون مرز: علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

منتشر شده

در

سازمان داکتران بدون مرز (ام، اس، اف) می‌گوید که علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است که خانواده‌های زیادی را مجبور ساخته است تا برای دسترسی به خدمات صحی، فاصله‌های طولانی را بپیمایند.

این سازمان روز سه‌شنبه (۲۶سرطان) در گزارشی گفته است که افغان‌ها برای دسترسی به مراقبت‌های صحی اولیه و عاجل با مشکل مواجه هستند.

در گزارش سازمان داکتران بدون مرز آمده است که شمار زیادی از مریضان با طی کردن راه‌های طولانی به شفاخانه‌ها و کلینیک‌های این سازمان و همچنان شفاخانه‌های وزارت صحت عامه که تحت حمایت این سازمان قرار دارند، مراجعه می‌کنند؛ زیرا آنها در مناطق شان به کلنیک‌های صحی با کیفیت دسترسی ندارند، یا اینکه کودکان مبتلا به سوء تغذیۀ آنها بسیار کوچک هستند.

در این گزارش، با شماری از خانواده‌هایی که کودکان خود را برای درمان به این مراکز آورده اند، صحبت شده است.

آنها گفته اند که دلیل اصلی این مشکل نبود غذا نه بلکه نبود پول است. در کنار این مادرانی که با تغذیۀ ناکافی روبه‌رو هستند بدن‌شان قادر نیست شیر کافی تولید کند که این تاثیر بدی روی کودکان‌شان می‌گذارد.

بر اساس این گزارش، وضعیت بد اقتصادی افغانستان سبب شده است که بسیاری از کسانی که قبلاً توانایی پرداخت مصارف درمان در کلینیک‌های خصوصی را داشتند، اکنون به مراکز صحی که از سوی سازمان‌های بین‌المللی حمایت می‌شوند، مراجعه می‌کنند.

در همین حال برخی از خانواده‌هایی که فرزندانشان دچار سوءتغذیه هستند، علت مریضی فرزندانشان را وضعیت بد اقتصادی و نداشتن غذای مناسب عنوان می‌کنند.

خداداد، باشندۀ ولایت بغلان می‌گوید، کودک یک و نیم ساله‌اش دچار سوءتغذیه است و به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌تواند او را به کلینیک خصوصی ببرد.

او گفت که کودکش در مراکز صحی که از سوی نهادهای بین‌المللی حمایت می‌شوند تحت معالجه قرار دارد.

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

این ادارۀ ملل متحد همچنان گفته بود که در سال جاری ۲۳.۷ میلیون افغان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که از این میان ۱۲.۴ میلیون نفر تا ماه اکتوبر با سطح بالای ناامنی غذایی روبه‌رو خواهند بود.

 

خبرهای مرتبط:

بیش از ۱.۵ میلیون کودک در افغانستان سرگرم کارهای شاق اند

برنامه جهانی غذا: تنها به یکی از هر سه کودک دچار سوء تغذیه در افغانستان کمک کرده می‌توانیم

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!