Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان صحی جهان برای رسیدگی به نیازهای عاجل صحی از غزه تا افغانستان، خواستار ۱.۵ میلیارد دالر شد

منتشر شده

در

سازمان صحی جهان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ به ۱.۵ میلیارد دالر برای ارائه کمک به ده‌ها میلیون تن که در شرایط اضطراری صحی قرار دارند، از جمله در غزه و افغانستان نیاز دارد.

رئیس سازمان صحی جهان با نگرانی از وضعیت کنونی جهان، می‌گوید که در سال ۲۰۲۴، در حدود ۳۰۰ میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت و ۱۶۶ میلیون تن به کمک‌های صحی عاجل نیاز دارند.

تدروس آدهانوم گبریسوس می‌افزاید که درگیری و تغییرات اقلیمی تاثیرات عمیقی بر این بحران در سراسر جهان، گذاشته است. به گفته‌ی وی، مناطق در حال درگیری به ویژه غزه و اوکراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

تدروس آدهانوم گبریسوس. رئیس سازمان صحی جهان بیان نموده است:«در سال جاری حدود ۱۶۶ میلیون تن در سراسر جهان به کمک‌های بشردوستانه صحی نیاز دارند. این دلخراش است، اما قابل جلوگیری است به این دلیل در سال ۲۰۲۴ ما باید همراه با مراکز صحی ما، با همدیگر قدم برداریم. قصد داریم در سال جاری به ۸۷ میلیون تن کمک‌های بشردوستانه نجات ‌دهنده ارائه کنیم. برای انجام این کار ما به ۱.۵ میلیارد دالر نیاز داریم.»

معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک‌های عاجل این سازمان نیز از نتایج درگیری‌ها در جهان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که کمک‌های سازمان صحی جهان برای برای افزاد آسیب‌پذیر مهم است و خواستار حمایت نهادهای کمک‌رسان از درخواست کمک این سازمان شده است.

مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمک‌های عاجل سازمان ملل متحد می‌گوید: «موضوع صحت در قلب بسیاری از بحران‌ها قرار دارد، نقش و حضور و کمک سازمان صحی جهان نیز بسیار مهم است. کمک  سازمان صحی جهان حیاتی است و من این درخواست کمک برای سال ۲۰۲۴ را تایید می‌کنم.»

بخش از نظام صحی افغانستان هم وابسته به کمک‌های سازمان صحی جهان است و این سازمان عملاً در کنار وزارت صحت عامه خدمات صحی را به مردم افغانستان ارایه می‌کند. از این رو وزارت صحت عامه می‌گوید که افانستان هنوز به کمک‌های جهانی نیاز دارد.

همزمان با این دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که افغانستان هم‌چنان با میزان بلند گرسنگی و سوء تغذیه مواجه است. اوچا در شبکه ایکس، می‌افزاید که در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان نا امنی غذایی حاد را تجربه خواهند کرد. این اداره هم‌چنان با نشر گزارشی گفته است که از جنوری تا نومبر ۲۰۲۳، نهادهای کمک‌رسان در افغانستان از ۲۳.۸ میلیون تن حمایت‌های غذایی و معیشتی کرده اند.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!