Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین الملل از تلاش‌های حکومت برای  تامین امنیت خبرنگاران انتقاد میکند

منتشر شده

در

سازمان عفو بین الملل روز گذشته (دوشنبه، ۱۳ ثور) به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات از حکومت افغان خواسته تا اقدامات بیشتر برای تامین امنیت خبرنگاران افغان بردارد.

این در حالی است که سال گذشته خورشیدن خونین ترین سال برای ژورنالیستان افغان بوده است.

به اساس گزارش‌ها در سال گذشته یما سیاوش، مجری پیشین برنامه‌های سیاسی طلوع نیوز، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی ، رحمت الله نیکزاد، رییس اتحادیه خبرنگاران غزنی، بسم الله عادل ایماق، مسوول رادیو صدای غور، مرسل وحیدی، کارمند رسانه‌ی، سعدیه سادات، کارمند رسانه‌ی، طاهر خان، ملاله میوند، مجری تلویزون انعکاس در ننگرهار، میر واحد شاه ضمیر امیری، خبرنگار، شفیق ذبیح و احمد خان نوید، کارمند رسانه‌ی کسانی استند که در جریان یک سال گذشته جان‌های شان را از دست داده اند که بیشتر آنان بر اثر حمله‌های هدفمند بوده است.

سازمان عفو بین الملل در یک اعلامیه گفته که ” تقریبا همه قتل‌های که توسط افراد مسلح ناشناس انجام شده است بررسی نشده اند. ده‌ها تن دیگر زخم برداشته اند، در حالیک ژورنالیستان به گونه منظم در رابطه به کارش تهدید و آزار و اذیت میشوند.”

این نهاد افزود:” روبرو شدن با این وضعیت وخیم است…  چندین ژورنالیست کشور را ترک کرده اند.” کمیته مشترک مصونیت از خبرنگان افغان که در سال ۲۰۱۶ برای حل مشکلات  امنیتی خبرنگاران تاسیس شده تلاش‌ها کمتری انجام داده تا این خشونت‌ها را مهار کنند. این نا امنی نه تنها زنده‌گی بلکه آینده رسانه آزاد و مستقل را نیز تهدید میکند.”

سمیرا حمیدی، یک عضو سازمان عفو بین الملل در آسیای جنوبی در این باره گفت:” ژورنالیستان افغان برای اجرای وظایف شان زنده‌گی خود را هر روز در خطر می اندازند.”

حمیدی افزود که تدابیر امنیتی برای مصونیت خبرنگاران  در افغانستان کافی نیست.

او در این باره گفت:” نبود مصونیت و تهدیدهای امنیتی نه تنها زنده‌گی بلکه آینده رسانه آزاد و مستقل را نیز تهدید میکند. کمیته مشترک حفاظت از خبرنگاران باید  گام‌های موثر بردارد تا ثابت بسازد که حمله بر خبرنگاران بدون مجازات نخواهند ماند.”

وی میگوید:” این کمیته مشترک باید تحقیق شفاف و موثر در باره قتل خبرنگاران انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که عاملان قتل‌های خبرنگاران به محاکم کشانیده میشود.”

این در حالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز روز گذشته به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته که وضعیت مطبوعات در افغانستان فاجعه بار است.

این سازمان افزوده که ۲۰ ژورنالیست و کارمند رسانه‌‌ی در شش ماه گذشته در ترورهای هدفمند قربانی شده و هشت تن دیگر بمشول چهار زن زخم برداشته اند.

این سازمان افزوده که در این مدت ۳۰ تن دیگر اخطار مرگ دریافت کرده اند.

رویداد های اخیر

پس از ۹ ماه، روند بازگشت لاری‌های پاکستانی گیرمانده در افغانستان آغاز شد

Published

on

روزنامه اکسپرس تریبیون گزارش داده است که صدها راننده و کلینر پاکستانی که نزدیک به ۹ ماه در افغانستان گیر مانده بودند، سرانجام روند بازگشت به کشورشان را آغاز کرده‌اند.

براساس این گزارش، حدود ۶۰۰ راننده و کلینر پاکستانی در نتیجه بسته شدن گذرگاه‎‌ها در افغانستان گیر مانده بودند.

مولانا اعجاز شینواری، یکی از رهبران محلی شاخه فضل الرحمن حزب جمعیت علمای اسلام، تأیید کرده است که روند بازگشت رانندگان و موترهای پاکستانی آغاز شده و انتظار می‌رود همه آنان به‌زودی به کشورشان برسند. او گفت که بسته ماندن گذرگاه‌ها نه‌تنها تجارت دوجانبه را آسیب زده، بلکه باعث افزایش فقر و بیکاری در مناطق نزدیک خط فرضی دیورند نیز شده است.

مقام‌های محلی می‌گویند در حال حاضر اولویت اصلی، بازگرداندن تمامی شهروندان پاکستانی باقی‌مانده در افغانستان است و پس از آن، دو طرف درباره ازسرگیری تدریجی تجارت تصمیم خواهند گرفت.

تورخم یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های تجارتی میان افغانستان و پاکستان به شمار می‌رود که در ماه اکتوبر سال گذشته پس از درگیری‌ها میان دو کشور بسته شد.

در همین حال، حکومت ایالت خیبرپختونخوا اعلام کرده است که روند بازگشت مهاجرین افغان را تسریع خواهد کرد.

طارق سعید مروت، مشاور ویژه وزیر اعلی خیبرپختونخوا در امور داخله، گفته است که مراکز موقت انتقال مهاجرین در پیشاور، چارسده، کوهات و هنگو همچنان فعال هستند و دولت پاکستان تأکید دارد که بازگشت‌کنندگان با حفظ کرامت و حقوق اساسی‌شان به افغانستان منتقل شوند.

براساس آمار مشترک کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت، از ۱۵ سپتمبر ۲۰۲۳ تا ۱۳ جون ۲۰۲۶ بیش از ۲.۵ میلیون شهروند افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

این گزارش می‌افزاید که تنها در فاصله ۷ تا ۱۳ جون، ۲۸ هزار و ۲۸۵ شهروند افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم، غلام‌خان، چمن، بدینی و بهرامچه وارد افغانستان شده‌اند. این رقم در مقایسه با هفته قبل، نشان‌دهنده افزایش ۱۱ درصدی بازگشت مهاجرین و رشد ۲۲ درصدی اخراج‌ها از پاکستان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دعوت ایران از رئیس‌الوزرای امارت اسلامی برای شرکت در مراسم تشییع علی خامنه‌ای

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در این دیدار روابط میان افغانستان و ایران را تاریخی و عمیق توصیف کرده و از همدردی امارت اسلامی و مردم افغانستان در جریان جنگ قدردانی نموده است.

Published

on

ایران از ملا محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، برای شرکت در مراسم تشییع و تدفین پیکر علی خامنه‌ای، رهبر مذهبی پیشین ایران، دعوت رسمی به عمل آورده است.

این دعوتنامه از سوی علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، به ملا عبدالواسع، رئیس عمومی دفتر ریاست الوزرا، سپرده شد.

بر اساس خبرنامه ارگ، ملا عبدالواسع در این دیدار از امضای تفاهم‌نامه برای پایان جنگ میان ایران و امریکا ابراز خرسندی کرده و آن را گامی مثبت در راستای ثبات منطقه دانسته است.

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در این دیدار روابط میان افغانستان و ایران را تاریخی و عمیق توصیف کرده و از همدردی امارت اسلامی و مردم افغانستان در جریان جنگ قدردانی نموده است. او گفته است که با وجود شرایط دشوار، روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور بدون وقفه ادامه یافته است.

ملا عبدالواسع نیز روابط افغانستان و ایران را به عنوان دو کشور همسایه و اسلامی، مستحکم و جدایی‌ناپذیر خوانده و تأکید کرده است که افزایش سطح تجارت میان دو کشور حتی در دوران جنگ، نشان‌دهنده پیوند نزدیک اقتصادی و امنیتی میان کابل و تهران است.

وی همچنان با اشاره به وضعیت مهاجرین افغان در کشورهای همسایه، ابراز امیدواری کرده است که ایران در روند اقامت و بازگشت مهاجرین افغان تسهیلات بیشتری فراهم کند؛ اقدامی که به گفته او می‌تواند در تقویت روابط دوستانه میان دو کشور نقش مثبت داشته باشد.

گفتنی است که علی خامنه‌ای حدود چهار ماه قبل در حمله مشترک امریکا و اسرائیل در تهران جان باخت. قرار است مراسم تشییع وی تا کمتر از دو هفته دیگر آغاز شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده قزاقستان: تعامل با افغانستان برای جلوگیری از بی‌ثباتی ضروری است

نماینده ویژه قزاقستان افزود که کشورش سیاست «تعامل عمل‌گرایانه بدون به‌رسمیت‌شناختن» را در قبال افغانستان دنبال می‌کند. او تصریح کرد که حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه در قزاقستان به معنای به‌رسمیت‌شناختن حکومت کنونی افغانستان نیست و آستانه در این زمینه از تصمیم‌های شورای امنیت ملل متحد پیروی می‌کند.

Published

on

یرکین توکوموف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور قزاقستان در امور افغانستان، خواستار ادامه تعامل جامعه جهانی با افغانستان شده و هشدار داده است که ایجاد خلأهای اقتصادی، بشردوستانه و نهادی می‌تواند به گسترش بی‌ثباتی و تهدیدهای امنیتی در این کشور منجر شود.

توکوموف در مقاله‌ای که در نشریه EuAlive منتشر شده، نوشته است که همکاری و تعامل با افغانستان برای مقابله با چالش‌های مشترکی مانند تروریزم، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر اهمیت اساسی دارد.

او گفته است: «تجربه چند دهه گذشته نشان داده که هرگاه خلأیی در افغانستان ایجاد شود، چه در عرصه اقتصادی، بشردوستانه یا نهادی، این خلأ به‌سرعت با روندهای مخرب پر می‌شود.»

به گفته وی، افغانستان همچنان با مشکلات جدی بشردوستانه روبه‌رو است و نزدیک به ۲۹ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. همچنین بازگشت میلیون‌ها مهاجر افغان از ایران و پاکستان در سال‌های اخیر فشار بیشتری بر اقتصاد و خدمات عامه وارد کرده است.

توکوموف با اشاره به وضعیت اجتماعی افغانستان گفت که حدود ۳.۷ میلیون کودک افغان با سوءتغذیه دست‌وپنجه نرم می‌کنند و موضوعاتی مانند امنیت، حکومتداری و حقوق زنان و دختران همچنان از نگرانی‌های اصلی جامعه جهانی به شمار می‌رود.

با این حال، او تأکید کرده است که برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه، افغانستان در نزدیک به پنج سال گذشته شاهد فروپاشی اقتصادی و سیاسی نبوده است. به گفته وی، عواید دولتی به‌تدریج افزایش یافته، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط رشد کرده‌اند و پارک‌های صنعتی در شهرهای بزرگ کشور ایجاد شده‌اند.

نماینده ویژه قزاقستان افزود که کشورش سیاست «تعامل عمل‌گرایانه بدون به‌رسمیت‌شناختن» را در قبال افغانستان دنبال می‌کند. او تصریح کرد که حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه در قزاقستان به معنای به‌رسمیت‌شناختن حکومت کنونی افغانستان نیست و آستانه در این زمینه از تصمیم‌های شورای امنیت ملل متحد پیروی می‌کند.

توکوموف همچنین به نقش رو به افزایش آسیای مرکزی در روابط خارجی افغانستان اشاره کرد و گفت کشورهای منطقه به تأمین‌کنندگان مهم انرژی و مواد غذایی برای افغانستان تبدیل شده‌اند. به گفته او، حجم مبادلات تجارتی میان افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی در سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

او آموزش و خدمات صحی را از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری میان قزاقستان و اتحادیه اروپا در افغانستان دانست و پیشنهاد کرد که دو طرف در اجرای پروژه‌های صحی، ساخت مراکز صحی و ارائه خدمات طبی سیار به مناطق دورافتاده همکاری کنند.

توکوموف در پایان تأکید کرد که کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های اقتصادی نباید به‌عنوان امتیازدهی تلقی شوند، بلکه ابزارهایی عملی برای جلوگیری از بحران‌های آینده و ایجاد ثبات پایدار در افغانستان هستند. او افزود که سرمایه‌گذاری در بخش‌های آموزش، صحت و توسعه منابع انسانی می‌تواند زمینه‌ساز آینده‌ای باثبات‌تر برای افغانستان و منطقه باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!