Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد

منتشر شده

در

صندوق توسعه قطر روز سه شنبه (۱حمل ۱۴۰۲ ) تفاهم نامه‌ای را با وزارت معارف امارت اسلامی افغانستان برای حمایت از یک پروژه تعلیمی برای ۳۰ هزار دانش آموز افغان امضا کرد.

این تفاهم نامه در دیدار خلیفه بن جاسم الکواری، مدیرکل صندوق توسعه قطر و مولوی حبیب‎الله آغا، وزیر معارف امارت اسلامی افغانستان به امضا رسید.

رسانه های قطری گزارش داد که هدف از این پروژه ثبت نام ۳۰ هزار شاگرد است که ۵۰ درصد آنها دختر هستند تا تعلیمات ابتدایی خود را در چندین ولایت افغانستان تکمیل کنند.

این پروژه مشترک که به مدت سه سال ادامه خواهد داشت، اکثر کودکانی را که در مکاتب ثبت نام نمی‌کنند و نیازمندان اند و همچنان دختران و شاگردان دارای معلولیت را قادر به فراگیری تعلیم می‌سازد.

بر اساس گزارش‌ها، کار و هماهنگی با مکاتب محلی برای ساخت و بازسازی صنوف درس و بهبود امکانات صحی صورت خواهد گرفت.

همچنین این پروژه تعلیمی زمینه استخدام معلمان بیشتر و مشارکت شرکای کلیدی برای ثبت نام شاگردان را فراهم می‌کند.

خلیفه بن جاسم الکواری گفت: «ما معتقدیم که تعلیم یکی از مهمترین ارکان برای رفاه کشورهای کمتر توسعه یافته است. متاسفانه امروز در افغانستان ۳.۷ میلیون کودک بازمانده از مکتب وجود دارد که ۶۰ درصد آنها دختر هستند.»

وی افزود:«از طریق این توافقنامه، ۳۰ هزار شاگرد دختر و پسر را که ۵۰ درصد آنها دختر خواهند بود، پوشش می‌دهیم و این بخشی از چشم‌انداز ما برای حمایت از دسترسی عادلانه به تعلیم برای همه است.»

رویداد های اخیر

 سازمان ملل: محرومیت زنان افغان از کار، کمک‌رسانی بشردوستانه را با خطر روبه‌رو کرده است

سازمان ملل متحد بار دیگر خواستار رفع فوری محدودیت‌ها بر زنان شده و تأکید کرده است که مشارکت زنان در فعالیت‌های بشردوستانه برای رسیدگی مؤثر به نیازهای مردم افغانستان حیاتی است.

Published

on

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید که با گذشت ۱۰۰ روز از منع ورود کارمندان زن افغان به دفاتر سازمان ملل در افغانستان، این محدودیت‌ها همچنان مانع دسترسی کمک‌های حیاتی به نیازمندان شده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای گفته است: «در حالی‌که ۱۰۰ روز از منع ورود همکاران زن افغان به دفاتر سازمان ملل در کشور می‌گذرد، از مقام‌های حاکم می‌خواهیم تمامی این محدودیت‌ها را لغو کنند تا کمک‌های حیاتی به تمامی نیازمندان برسد.»

در این بیانیه تأکید شده که تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران به سود افغانستان نیست و باید هرچه زودتر پایان یابد. به گفته این نهاد، ادامه این محدودیت‌ها روند کمک‌رسانی بشردوستانه و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر را به‌شدت تضعیف می‌کند.

سازمان ملل متحد بار دیگر خواستار رفع فوری محدودیت‌ها بر زنان شده و تأکید کرده است که مشارکت زنان در فعالیت‌های بشردوستانه برای رسیدگی مؤثر به نیازهای مردم افغانستان حیاتی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل: بیش از ۱۷ میلیون نفر در افغانستان در آستانه زمستان با گرسنگی شدید روبه‌رو اند

همچنان پیش‌بینی شده که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور تا ماه مارچ ۲۰۲۶ با سطح بحرانی ناامنی غذایی مواجه شوند و حدود ۴.۷ میلیون نفر در وضعیت اضطراری قرار گیرند.

Published

on

سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی هشدار داده‌اند که با نزدیک‌شدن زمستان، میلیون‌ها نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو هستند و کمک‌های بشردوستانه تنها به بخش کوچکی از جمعیت می‌رسد.

بر اساس گزارش تازه «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» (IPC)، بیش از ۱۷ میلیون نفر در افغانستان در ماه‌های زمستان پیش‌رو با سطح بحرانی گرسنگی مواجه خواهند بود؛ رقمی که نسبت به سال گذشته حدود سه میلیون نفر افزایش یافته است.

ژان‌مارتین باور، رئیس بخش امنیت غذایی برنامه جهانی غذا (WFP)، به خبرنگاران در ژنو گفته است: «بیش از ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو اند و این رقم نسبت به سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است.»

به گفته وی، نزدیک به چهار میلیون کودک از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند که حدود یک میلیون تن آنان به سوءتغذیه شدید مبتلا اند و نیاز فوری به درمان شفاخانه‌ای دارند.

در گزارش آمده است که کمک‌های غذایی در حال حاضر تنها به ۲.۷ درصد از جمعیت افغانستان می‌رسد؛ موضوعی که با اقتصاد ضعیف، بیکاری گسترده و کاهش حواله‌های مالی از خارج، وضعیت را وخیم‌تر ساخته است.

همچنان پیش‌بینی شده که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور تا ماه مارچ ۲۰۲۶ با سطح بحرانی ناامنی غذایی مواجه شوند و حدود ۴.۷ میلیون نفر در وضعیت اضطراری قرار گیرند.

این وضعیت در حالی تشدید شده که خشک‌سالی‌های پی‌هم، کاهش کمک‌های بین‌المللی و بازگشت گسترده مهاجران از کشورهای همسایه، فشار دوبرابر بر منابع غذایی وارد کرده است. افزون بر این، زلزله مرگ‌بار ماه سپتمبر در ولایت کنر که بیش از دو هزار و ۲۰۰ قربانی برجای گذاشت، شرایط انسانی را وخیم‌تر ساخته است.

در پی این رویدادها، نهادهای کمک‌رسان از جامعه جهانی خواستار افزایش کمک‌ها شده‌اند. اتحادیه اروپا یک میلیون یورو کمک نقدی و ۱۳۰ تُن کمک غیرنقدی اختصاص داده و بریتانیا نیز یک میلیون پوند برای کمک‌های بشردوستانه تعهد کرده است.

نهادهای سازمان ملل هشدار می‌دهند که بدون افزایش فوری کمک‌ها، میلیون‌ها خانواده افغان زمستان پیش‌رو را با بحران شدید غذایی سپری خواهند کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه قرغیزستان وارد کابل شد

Published

on

وزارت صنعت و تجارت امروز (سه‌شنبه) اعلام کرده که یک هیأت عالی‌رتبه از قرغیزستان وارد کابل شده است.

براساس خبرنامه این وزارت، هدف از سفر این هیأت گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سطح تجارت و سرمایه‌گذاری میان قرغیزستان و افغانستان گفته شده است.

خبرنامه افزوده است که هیأت قرغیزستان در جریان این سفر با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان دیدار کرده و در کنفرانس تواصل تجاری و نشست‌های دوجانبه‌ شرکت خواهد کرد.

این هیأت همچنین از تأسیسات صنعتی و فعالیت‌های تشبثات مختلف در افغانستان بازدید خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!