Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: اصلاحات در بخش مبارزه با فساد اداری در افغانستان باید به عنوان یک اولویت باقی بماند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

سازمان ملل متحد در گزارش تازه خود که امروز به نشر رسیده است، میگوید که تلاش های دوامدار و موثر در امر مبارزه با فساد اداری در افغانستان همچنان برای آینده کشور ضروری است.

دیبرا لاینز نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد برای افغانستان گفته است: “تلاش ها در مبارزه با فساد و آوردن اصلاحات، به ویژه با وجود چالش های جدی و فرصت های کشور در بخش صلح و انکشاف، باید از اولویت های کلیدی رهبری افغانستان باشد.”

 

خانم دیبرا افزوده است: “رسیدگی به بحران کوید-۱۹ و ساختن یک افغانستان صلح آمیز، صحتمند و مرفه به شفافیت و حسابدهی که از اصول بنیادی برای آینده هر ملت می باشند، نیاز دارد.”

چهارمین گزارش سالانه یوناما در مورد مبارزه با فساد اداری با نام “مبارزه افغانستان علیه فساد: ضروری برای صلح و سعادت” پیشرفت های افغانستان در بخش اصلاحات برای مبارزه با فساد را بررسی کرده و برای حمایت از نهادهای افغانستان در امر مبارزه با فساد برای بهبود زندگی همه شهروندان که همه روزه با این مشکل دست به گریبان هستند، تحلیل و پیشنهاد ارایه می‌کند.

این گزارش در مورد کاهش فعالیت های اصلاحی در بخش مبارزه با فساد در سال ۲۰۱۹ و شمار کم ابتکارات قانونی و استراتیژیک، نسبت به سال های گذشته توضیح می دهد. این گزارش در مورد چگونگی عدم موفقیت استراتیژی مبارزه با فساد افغانستان (۲۰۱۷) که یک پالیسی موقت بود، معلومات ارایه می کند.

برعلاوه در این گزارش آمده است که خلاهای اداری ناشی از پیشرفت بطی در استراتیژی و تطبیق آن با ایجاد کمیسیون مستقل مبارزه با فساد، آنطوری که انتظار می رفت، رفع نگردید.

این گزارش با اذعان به اینکه تلاش های قبلی دولت افغانستان در راستای مبارزه به فساد اداری نتوانسته است تاثیر مثبتی بر زندگی شمار زیادی از افغان ها داشته باشد، به دولت افغانستان چندین پیشنهاد ارایه کرده است و در پایان گفته است که با وجود شمار زیادی از اصلاحات که در بخش حقوقی و پالیسی صورت گرفته است، فساد هنوز هم به عنوان یکی از عمده ترین موانع بر سر راه تامین صلح و رفاه دوامدار در افغانستان، باقی مانده است.

این گزارش همچنان پیشرفت های قابل ملاحظه ای چون مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری که توانایی هایش را برای پیگرد قانونی و قضاوت قضایای عالی رتبه، بهبود می بخشد، تایید کرده است.

خانم لاینز که رییس هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز می باشد گفته است: “چنانچه جامعه بین المللی با چالش های اقتصادی روبرو هستند که باعث کم شدن توجه شان به افغانستان می گردد، به همین دلیل پیشرفت های بیشتر در تمام بخش های مبارزه با فساد، ضروری می باشد.”

وی افزوده است: “انتظار می رود در کنفرانس پیش رو در مورد هماهنگی انکشاف در ژنیو، حمایت های بسیار ضروری بین المللی به افغانستان دوباره تمدید گردند، اما این کشور نیاز دارد تا در مبارزه با فساد بیشتر پیشرفت کند.”

 

این گزارش پیشنهاد کرده است که دولت یک استراتیژی بلند مدت واقع بینانه را بر مبنای دستاوردهای گذشته ایجاد نماید، تا کمیسیون مبارزه با فساد سریعا ایجاد گردد، ظرفیت حاکمیت قانون در تحقیقات مرتبط به فساد و دستگیری های مربوط به آن، افزایش یابد، نظارت و مدیریت منابع عامه تقویت گردد و اصلاحات در سکتور عدلی و قضایی به وسیله بهبود در استقلالیت سیستم عدلی و قضایی، اولویت بندی گردد.

این گزارش همچنان پیشنهاد می کند که سکتور عدلی و قضایی، شفافیت و پاسخدهی کارش را بهبود بخشد و به صورت مستقل قضایای فساد را قضاوت نماید، شورای ملی با قوه اجراییه در جهت ایجاد اصلاحات در مبارزه با فساد همکاری نماید و در عین حال پاسخدهی و شفافیت داخلی این نهاد را نیز تقویت بخشند، و جامعه مدنی و بین المللی از اصلاحات مبارزه با فساد حمایت کنند.

ساز مان ملل متحد به پشتیبانی از افغانستان در جهت تطبیق مکلفیت هایش در مطابقت با کنوانسیون ملل متحد علیه فساد اداری که افغانستان در سال ۲۰۰۸ آن را پذیرفت، متعهد باقی می ماند.

کنوانسیون ملل متحد علیه فساد اداری یگانه وسیله الزامی برای مبارزه با فساد در جهان است. روش جامع این کنوانسیون و مشخصه های الزامی بیشتر ماده های آن، این سند را وسیله ای منحصر به فرد برای انکشاف یک پاسخ جامع به معضل جهانی مبدل ساخته است. اکثریت کشور های عضو ملل متحد عضویت این کنوانسیون را دارند.

 

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!