رویداد های اخیر

سازمان ملل: تصمیم ترک افغانستان «دلخراش» خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۲)

مقام‌های سازمان ملل می‌گویند که اگر امارت اسلامی افغانستان را نتوانند متقاعد کنند که به زنان اجازه‌ی کار در دفاتر سازمان ملل را بدهند، این سازمان آماده است تا تصمیم «دلخراش» خروج از افغانستان را بگیرد.

آخیم اشتاینر، مدیر برنامه‌ی توسعه سازمان ملل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است مقامات این سازمان در حال مذاکره با دولت امارت اسلامی افغانستان هستند، به این امید که این گروه در حکمی که زنان محلی را از کار برای سازمان ملل منع می‎کند، استثنا قائل شود. به‌گفته‌ی او، حقوق بشر از موضوعات قابل مذاکره نیست.

او گفته است: «منصفانه است که بگوییم در جایی که ما در حال حاضر هستیم، کل سیستم سازمان ملل باید یک گام به عقب بردارد و توانایی خود را برای فعالیت در آن‌جا ارزیابی کند.»

به‌گفته‌ی او، اگر امارت اسلامی از تصمیم شان عقب‌نشینی نکنند، سازمان ملل در ماه می این کشور را ترک خواهد کرد.

اشتاینر گفته است: «من فکر می‌کنم راهی جز دل‌شکستگی وجود ندارد. منظورم این است که اگر بخواهم تصور کنم که خانواده‌ی سازمان ملل امروز در افغانستان نیستند، تصاویر میلیون‌ها دختر جوان، پسر جوان، پدر و مادر را دارم که اساسا غذای کافی نخواهند داشت.»

دفتر توسعه سازمان ملل نیز می‌گوید که احتمال کاهش ۳۰ درصدی کمک‌ها وجود دارد و در صورت کاهش، اقتصاد افغانستان کوچک می‌شود، تورم افزایش و نقدینگی کاهش می‌یابد.

مقام‌های بین‌المللی می‌گویند که به‌دلیل توجه کمک‌کنندگان به سایر بحران‌های جهانی و محدودیت امارت اسلامی بر زنان کارمند در سازمان ملل، کمک به افغانستان کاهش خواهد یافت.

اشتاینر هم گفته است که برخی از مشکلات اقتصادی در افغانستان ناشی از سیاست‌های امارت اسلامی است که زنان را از کار دور نگه می‌دارد.

سازمان ملل در گزارش جدید خود گفته است که انتظار می‌رود درآمد سرانه‌ی افغانستان از ۳۶۹ دالر در سال ۲۰۲۲ به ۳۴۵ دالر در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد.

Trending

خروج از نسخه موبایل