Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: نیمی از جمعیت افغانستان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند

منتشر شده

در

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد پس از خروج آخرین سربازان امریکایی از افغانستان درباره فروپاشی کامل خدمات پایه و کمک‌های اولیه در افغانستان هشدار داد و گفت “یک فاجعه انسانی در این کشور در حال شکل‌گرفتن است”.

گوترش عصر روزگذشته (سه‌شنبه، ۹ سنبله) با صدور یک بیانیه در نیویورک اعلام کرد مردم افغانستان دسترسی به کالاهای اساسی را از دست می‌دهند. تقریبا نیمی از جمعیت افغانستان یعنی حدود ۱۸ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

او افزود از هر سه شهروند افغانستان یک نفر نگران تامین وعده غذای بعدی خود است.

گوترش از اوضاع فعلی افغانستان تصویری تاریک ارائه داد و به ویژه توجه جهانیان را به وضعیت کودکان افغانستان جلب کرد. او گفت انتظار می‌رود بیش از نیمی از کودکان زیر پنج سال در سال آینده دچار سوء تغذیه شدید شوند.

دبیر کل سازمان ملل متحد در بخش دیگری از بیانیه خود گفته است کودکان، زنان و مردان افغان اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به حمایت و همبستگی بین‌المللی دارند و بایستی منابع مالی به افغانستان اختصاص یابد.

گوترش افزود سازمان ملل در حال حاضر به هشت میلیون شهروند افغانستان کمک می‌کند اما با توجه به خشکسالی شدید و زمستان سخت قریب‌الوقوع نیاز فوری به مواد غذایی و سرپناه وجود دارد. او از جامعه جهانی خواست هر چه زودتر تجهیزات پزشکی به افغانستان بفرستند.

سازمان ملل برآورد کرده شمار افغان‌هایی که کشور خود را پس از قدرت‌گیری طالبان ترک می‌کنند تا پایان سال جاری میلادی می‌تواند به ۵۰۰ هزار نفر برسد.

این درحالی است که کشورهای اتحادیه اروپا نیز قصد دارند به افغانستان کمک کنند.

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!