Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین: جهان به مردم افغانستان پشت کرده است

منتشر شده

در

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین گفته است که افغانستان با بحران‌های شدید بشری، اقتصادی و اقلیمی روبه‌رو است، اما کشورهای عضو ناتو وعده‌های خود برای حمایت از مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.

این نهاد روز دوشنبه در اعلامیه‌ای به مناسبت پنجمین سال خروج نیروها و دیپلومات‌های غربی از افغانستان گفته است که میلیون‌ها افغان در شرایط دشوار زندگی می‌کنند و کمک‌های بین‌المللی نیز کاهش یافته است.

به گفته این سازمان، از اواخر سال ۲۰۲۳ تاکنون بیش از شش میلیون افغان از کشورهای همسایه به افغانستان برگشته‌اند. بازگشت این افراد فشار بیشتری بر خانواده‌ها و جوامعی وارد کرده که پیش از این نیز با حوادث طبیعی، تنش‌های منطقه‌ای و محدودیت‌های بیشتر بر زنان و دختران روبه‌رو بوده‌اند.

یان ایگلن، سرمنشی سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین، گفت: «کشورهای عضو ناتو وعده‌های خود به دختران و پسران افغان را فراموش کرده و به غیرنظامیان افغانستان پشت کرده‌اند.»

او گفت کاهش کمک‌های بشری باعث شده سازمان‌های امدادرسان کمک‌های غذایی، آب، سرپناه و خدمات صحی به خانواده‌های نیازمند را کاهش دهند.

هیئت ناروی برای مهاجرین می‌گوید میلیون‌ها افغان بازگشته از کشورهای همسایه با آینده‌ای نامعلوم روبه‌رو هستند و باید زندگی خود را از نو آغاز کنند. بر اساس این اعلامیه، تا ۷۳ درصد بازگشت‌کنندگان بیکار هستند و فرصت‌های کمی برای پیدا کردن کار دارند.

ایگلن گفت سرپناه و پیدا کردن راهی برای تأمین هزینه‌های زندگی، از مهم‌ترین نیازهای بازگشت‌کنندگان است. او افزود که بسیاری از خانواده‌ها برای پیدا کردن خانه مناسب و تأمین غذای کودکان‌شان با مشکل روبه‌رو هستند.

مقام‌های امارت اسلامی گفته‌اند که برای بازگشت‌کنندگان زمین توزیع می‌کنند. اما هیئت ناروی برای مهاجرین می‌گوید شمار زیاد بازگشت‌کنندگان، روند پیچیده توزیع زمین، کمبود سرمایه‌گذاری و نبود خدمات اساسی، بازگشت آنان به زندگی عادی را دشوار کرده است.

این نهاد همچنین گفته است که بودجه کمک‌های بشری برای افغانستان به‌شدت کاهش یافته است. برنامه کمک‌های بشری افغانستان در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۹۶ درصد تمویل شده بود، اما این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۴۲ درصد کاهش یافت. در سال جاری نیز تاکنون تنها ۲۶ درصد بودجه مورد نیاز تأمین شده است.

هیئت ناروی برای مهاجرین از جامعه جهانی خواسته است سرمایه‌گذاری برای توسعه افغانستان را افزایش دهد و از راه‌حل‌های درازمدت برای بهبود وضعیت این کشور حمایت کند.

این نهاد همچنین خواستار تعامل بیشتر جامعه جهانی با مقام‌های افغان شده تا مسائل سیاسی مانع رسیدن کمک‌های بشری و خدمات اساسی به مردم نیازمند نشود.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!