Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: تعلیم دختران حق مشروع آنهاست

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که تعلیم دختران حق مشروع آنهاست و امارت اسلامی تلاش می‌کند تا با ایجاد محیطی مناسب درهای تعلیم را به روی آنان هرچه زودتر باز کند.

شیر محمد عباس ستانکزی این مطلب را در دیدار با هیئتی از نمایندگان رسانه‌ها، خبرنگاران و کارشناسان رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که روز دوشنبه منتشر شد، ستانکزی در این دیدار روابط افغانستان و ایران را به دلیل دین، فرهنگ و عنعنات شکست ناپذیر و ضروری دانست و اضافه کرد که افغانستان و ایران دو کشوری اند که در سطح بین المللی با محدودیت هایی مواجه هستند و نمی توانند آزادانه با همه کشورهای جهان تجارت کنند، بنابراین هر دو کشور می‌توانند تجارت و ترانزیت را بین خود گسترش دهند و با یکدیگر روابط خوب و صادقانه داشته باشند.

آقای ستانکزی گفت که امارت اسلامی خواهان روابط خوب با کشورهای دیگر به شمول همسایگان منطقه و جهان است و به کسی اجازه نمی دهد که از خاک افغانستان علیه کسی دیگر استفاده کند.

وی افزود که اکنون افغانستان با داشتن حکومت مرکزی قوی کاملاً امن است، فساد ریشه کن شده، از کشت خشخاش و قاچاق مواد مخدر جلوگیری شده و معتادان مواد مخدر معالجه شده اند و این روند هنوز ادامه دارد.

او در رابطه به تعلیم دختران گفت که تعلیم دختران حق مشروع آنهاست و تلاش ما در این زمینه ادامه دارد تا با ایجاد محیطی مناسب درها را هر چه زودتر باز کنیم.

او با اشاره به رسانه ها گفت که رسانه های دو کشور می‌توانند با تفاهم مشترک حقایق را درک کنند و تصویر واقعی افغانستان را به مردم جهان از جمله مردم خود ارائه کنند.

به نقل از خبرنامه، هیئت مذکور تعهد کرد که حقایق موجود افغانستان را از طریق رسانه ها با مردم و جامعه جهانی در میان بگذارند.

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فورم دوحه؛ تمرکز تازه جهان بر نقش افغانستان در اتصال منطقه

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Published

on

در آستانۀ روز دوم فورم دوحه ۲۰۲۵، که با حضور حدود پنج‌هزار نماینده از ۱۶۰ کشور برگزار می‌شود، تمرکز جهانی بر نقش رو‌به‌تحول افغانستان افزایش یافته است.

ذاکر جلالی، رئیس بخش دوم سیاسی وزارت خارجۀ امارت اسلامی، در پیامی در شبکه ایکس گفته است که روز نخست فورم بیشتر بر بحران‌های جاری جهان و نقش قطر در میانجی‌گری متمرکز بود؛ از غزۀ جنگ‌زده و بحران اوکراین گرفته تا سودان، سوریه و دیگر موضوعات داغ بین‌المللی.

به‌گفتۀ جلالی، قرار است امروز در فورم دوحه پنل ویژه‌ای دربارۀ نقش افغانستان در اتصال منطقه برگزار شود. در این نشست، عبدالحی قانت از جانب افغانستان، عصمت‌الله ایرگاشف نمایندۀ ویژۀ رئیس‌جمهور ازبکستان و فیصل بن عبدالله نمایندۀ ویژه وزارت خارجه قطر شرکت خواهند کرد.

او تأکید کرده است که قطر در سال‌های اخیر نمونه‌ای موفق از میانجی‌گری و حل مسالمت‌آمیز منازعات ارائه کرده و افغانستان یکی از مثال‌های برجسته آن است. به باور وی، پرداختن فورم دوحه به مسئلۀ افغانستان در چارچوب نقش این کشور در اتصال، توسعه و همکاری اقتصادی نشان می‌دهد که نگاه جهانی از روایت امنیتی و بحرانی گذشته، به‌سوی روایت تازه‌ای از فرصت، پیشرفت و اتصال منطقه در حال تغییر است.

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: جدا دانستن مکتب و مدرسه «دسیسه اشغالگران» است

Published

on

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که کشورهای غربی تلاش دارند به نام مدرسه و مکتب میان مردم تفرقه ایجاد کنند اما به گفته او، به اهداف‌شان نخواهند رسید.

آقای نوری در مراسم فراغت بیش از ۷۰۰ متعلم و محصل در کابل افزود: «جدا دانستن مکتب و مدرسه فکر غربی و دسیسه اشغالگران است، این یک دسیسه فاسد دشمنان دین خدا و افغانستان است.»

نوری تصریح کرد که حکومت به آموزش‌های دینی، به‌ویژه علوم عصری متعهد است و پیشرفت کشور را بدون آن ناممکن می‌داند.

او تأکید کرد که جهاد و دفاع از خاک امروز بر پایه تکنالوژی انجام می‌شود و در این بخش نیز توجه لازم صورت گرفته است.

در این مراسم، محمد علی جان احمد، معین جرگه‌های این وزارت، آموزش‌های دینی و عصری را فرض عین خواند.

جان احمد گفت: «فراگیری علوم عصری برای امور دینی فرض است. اگر علوم دینی را برای این فرا می‌گیریم که برای مقابله با کفار آماده باشیم، پس یقیناً که علوم عصری برای ما و شما فرض است.»

متعلمان و محصلانی که تازه سند فراغت کسب کرده‌اند، از امارت اسلامی می‌خواهند تا زمینه بیشتر را برای ادامه تحصیل آنان فراهم کند.

مقام‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل همچنان گفتند که در بیست سال گذشته تلاش‌هایی برای ترویج فرهنگ غرب در افغانستان صورت گرفته بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!