Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: فرمول موفقیت مذاکرات صلح انعطاف پذیری است

منتشر شده

در

معصوم ستانکزی رییس هیات مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان می گوید که فرمول موفقیت مذاکرات صلح انعطاف پذیری است.

آقای ستانکزی امروز در حضور در مرکز مطالعات راهبردی گفت که مردم افغانستان نتیجه فوری می‌خواهند که این ممکن نیست، اما مذاکرات صلح با تمرکز روی «آتش‌بس» از سر گرفته خواهد شد.

آقای ستانکزی می گوید که دو طرف با روایت ها و برداشت های متضاد از نظام آینده روبرو استند و در نهایت باید زمینه حضور وسیع تمامی طرف ها در ساختار قدرت فراهم شود.

آقای ستانکزی میگوید: ” فرمول مذاکره همین است که انعطاف داشته باشیم.”

آقای ستانکزی به این پرسش که آیا با افراد شامل شبکه القاعده در هیات مذاکره کننده طالبان روبرو استند؟ این گونه پاسخ میدهد.

آقای ستانکزی می‌افزاید: “هرچند صحبت در این باره مشکل ساز است، یعضی از افراد متهم به عضویت این شبکه بوده اند؛ اما ما هیچ گاهی با القاعده مذاکره نمی کنیم”.

از سوی هم برخی دیگر از اعضای هیات مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان در این نشست، باور دارند که با جا دادن فیصله های سازمان ملل در کارشیوه مذاکرات روایت های طالبان با شکست روبرو شده است.

محمد ناطقی عضو هیات مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان میگوید: “در این دور با دو شیوه متضاد روبرو هستیم. سیستمی که طالب دنبال آن است از سوی سازمان ملل رد شده است.”

غلام فاروق مجروح عضو هیات مذکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان میگوید: “طالبان بر اساس توافق خود با دولت آمریكا توافق كرده اند كه مذاكره كنند. تیم مذاکره کننده دولت افغانستان بر اساس خواسته‌های افکار عمومی افغانستان به میز مذاکره آمده اند.”

پنج روز دیگر به شروع دور تازه ای از مذاکرات میان جمهوریت و امارت در دوحه باقی مانده است؛ مذاکراتی که در آن بیش از همه روی آتش بس و نظام سیاسی آینده در افغانستان رایزنی خواهد شد.

رویداد های اخیر

افغانستان برای نخستین بار ده کانتینر بطری به عربستان و امارات متحده عربی صادر کرد

Published

on

دفتر والی هرات اعلام کرده است که برای نخستین بار، محموله ده کانتینری تولیدات بطری شهرک صنعتی این ولایت به ارزش ۴۰ هزار دالر امریکایی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی صادر شده است.

براساس خبرنامه دفتر والی هرات، این صادرات با حضور معین وزارت صنعت و تجارت، مسئولان محلی و صنعت‌کاران انجام شده است.

معین وزارت صنعت و تجارت گفته است که طی چهار سال گذشته، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بخش صنعت صورت گرفته و با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، زمینه سرمایه‌گذاری در تولیدات داخلی فراهم شده است.

اداره محلی هرات با استقبال از این اقدام، صادرات تولیدات داخلی را گام مهم در تقویت اقتصاد محلی و ملی دانسته و اطمینان داده است که حمایت همه‌جانبه از صنعت‌کاران، فراهم‌سازی تسهیلات لازم و ایجاد فضای مناسب برای توسعه تولید و صادرات در اولویت کاری این اداره قرار دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه برق‌رسانی قوش‌تپه و درزاب جوزجان امضاء شد

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

Published

on

قرارداد پروژه برق‌رسانی ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب ولایت جوزجان میان وزارت آب و انرژی و یک شرکت خصوصی امروز در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت،،  به امضاء رسید. این مراسم با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، برگزار شد.

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

در چارچوب پروژه، تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۵.۲۴ کیلومتر، ساخت دو سب‌استیشن و دو شبکه توزیع در ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب شامل است. با تکمیل این پروژه، هزاران خانواده از خدمات برق برخوردار خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عالم پاکستانی: معافیت مادام‌العمر برای عاصم منیر خلاف آموزه‌های اسلامی است

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود.

Published

on

مفتی تقی عثمانی، از علمای برجسته و شناخته‌شده دینی پاکستان، با انتقاد از تصمیم‌های اخیر در قبال رهبری اردو این کشور، گفته است که اعطای معافیت مادام‌العمر به جنرال عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، و پاسخ‌گو نساختن او در برابر محکمه، با اصول و تعالیم دین اسلام در تضاد قرار دارد.

این عالم دینی روز دوشنبه در جریان یک نشست، تأکید کرده است که در اسلام هیچ فردی فراتر از قانون نیست و حاکمان و مقام‌های بلندپایه نیز مکلف‌اند در برابر اعمال خود پاسخ‌گو باشند. به گفته او، عدالت و حساب‌دهی از ارکان اساسی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود و هرگونه مصونیت دائمی برای افراد قدرتمند، خلاف روح شریعت است.

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود. او از نهادهای مسئول خواست تا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و نظامی، ارزش‌های اسلامی و اصول عدالت را در نظر بگیرند.

اظهارات این عالم دینی در حالی مطرح می‌شود که بحث‌ها در مورد نقش اردو و حدود صلاحیت‌های رهبران نظامی در پاکستان، در هفته‌های اخیر با واکنش‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!