Connect with us

رویداد های اخیر

سخنگوی سازمان ملل: نمی‌توانستیم به کشورها بگوییم حتماً در نشست جامعه مدنی در دوحه باشند

آقای دوجاریک می‌افزاید که موضوع زنان و حقوق بشر چیزی است که سازمان ملل هر روز به آن می‌پردازند و در رآس تمام مباحث این سازمان است.

منتشر شده

در

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل درباره حضور نداشتن نمایندگان خاص برخی کشورها در نشست با نمایندگان جامعه مدنی افغانستان در نشست سوم دوحه گفت این سازمان در موقعیتی نیست به نمایندگان بگوید در چه نشستی شرکت بکنند یا نکنند.

استفان دوجاریک گفت نشست سوم دوحه اجلاس بین‌الافغانی نبود.

حذف زنان و نمایندگان جامعه مدنی از نشست سوم دوحه به یک مبحث داغ در روزهای برگزاری این نشست تبدیل شده بود. منتقدان گفتند که سازمان ملل به طالبان به خاطر حضور در نشست دوحه امتیاز داد.

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل درباره دعوت نشدن نمایندگان جامعه مدنی، روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که این نشست بین نمایندگان خاص کشورها و امارت اسلامی بود و نشست بین‌الافغانی نبود.

دو جاریک گفت که هر نماینده‌ خاص می‌توانست درباره حقوق بشر، حقوق زنان و موضوع مواد مخدر حرف بزند.

او افزود که خانم دی کارلو و رزا اوتونبایوا، رئیس یوناما موضوع زنان را در این نشست و در نشست‌های قبلی شان در کابل با امارت اسلامی مطرح کرده بودند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی که در رآس هیأت امارت اسلامی در نشست سوم دوحه اشتراک کرده بود می‌گوید که موضوع حقوق بشری زنان به خصوص کار و تعلیم مسئله داخلی افغانستان است و نمی‌خواهند که کشورها در این زمینه مداخله کنند.

اما دید سازمان ملل این است که افغانستان تعدادی از معاهدات و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی را امضا کرده که بر حقوق بشر متمرکز است از این رو موضوع حقوق بشری زنان نمی‌تواند مسئله داخلی افغانتان باشد.

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفت: «خانم دی کارلو در جریان گفتگوها به صراحت گفته است که افغانستان تعدادی از معاهدات و موافقت نامه‌های بین‌المللی را امضاء کرده است که بر حقوق بشر و مدنی متمرکز است و افغانستان به عنوان یک کشور به این قراردادها متعهد است، بناب راین یک موضوع داخلی نیست.»

آقای دوجاریک می‌افزاید که موضوع زنان و حقوق بشر چیزی است که سازمان ملل هر روز به آن می‌پردازند و در رآس تمام مباحث این سازمان است.

بحث تعلیم و کار زنان موضوع حل نشده میان کابل و جامعه جهانی است، زیرا یکی از شرایط جهان برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی فراهم شدن زمینه آموزش و کار برای زنان است هرچند که امارت اسلامی می‌گوید که این یک بهانه‌ای بیش نیست.

 

خبرهای مرتبط:

مجاهد پس از پایان نشست دوحه؛ یک چیز را درک نمودیم که اکثر کشورها اراده کمک و همکاری با افغانستان را دارند

دی‌کارلو: مشارکت معنادار زنان افغان در روندهای سیاسی یک اصل اساسی است

رویداد های اخیر

گزارش: گروه‌های مسلح تحت حمایت پاکستان در بلوچستان از نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده می‌کنند

Published

on

بر اساس یک گزارش تحقیقی «پارسیا نیوز» ، نهادهای امنیتی پاکستان از گروه‌های مسلح تحت حمایت دولت در بلوچستان برای پیشبرد اهداف امنیتی و مقابله با مخالفان مسلح بلوچ استفاده می‌کنند و شماری از نیروهای پیشین امنیتی افغانستان نیز در این گروه‌ها جذب شده‌اند.

این گزارش که در ۶ آگست منتشر شده، مدعی است گروه‌های موسوم به «لشکر» در بلوچستان با حمایت نهادهای امنیتی پاکستان فعالیت می‌کنند و در کنار اردو، نیروهای مرزی و نهادهای استخباراتی این کشور در عملیات‌های امنیتی و ضدشورش نقش دارند.

بر اساس این تحقیق، این گروه‌ها به‌عنوان نیروهای نیابتی عمل می‌کنند و به پاکستان اجازه می‌دهند بخشی از عملیات‌های امنیتی و مقابله با شورش‌ها را از طریق گروه‌های مسلحی انجام دهد که به‌صورت رسمی بخشی از ساختار دولت نیستند.

پارسیا نیوز مدعی شده است که شماری از اعضای پیشین نیروهای امنیتی افغانستان که پس از سقوط حکومت جمهوری در سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرده‌اند، نیز به این گروه‌ها پیوسته‌اند. این افراد به دلیل آموزش نظامی، تجربه جنگی و آشنایی با عملیات‌های مرزی، برای این شبکه‌ها نیروی باارزش دانسته شده‌اند.

در گزارش آمده است که استفاده از نیروهای پیشین افغان می‌تواند به گروه‌های مسلح تحت حمایت پاکستان امکان دهد بدون افزایش رسمی شمار نیروهای امنیتی این کشور، از نیروهای باتجربه در عملیات‌های خود استفاده کنند.

این رسانه همچنین ادعا کرده است که انگیزه اصلی نیروهای پیشین افغان، تأمین مالی و پیدا کردن راهی برای ادامه زندگی است و این افراد علاقه‌ای به مشارکت در درگیری احتمالی علیه افغانستان ندارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه خواهان ایجاد مسیر ریلی از طریق افغانستان به اقیانوس هند به‌عنوان بدیل تنگه هرمز است

Published

on

معاون صدراعظم روسیه گفته است که مسکو باید ایجاد یک مسیر ریلی به اقیانوس هند از طریق افغانستان را بررسی کند تا وابستگی به مسیرهای بحری از جمله تنگه هرمز و تنگه باسفورس کاهش یابد.

مارات خوسنولین در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که مسیر پیشنهادی می‌تواند از ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان عبور کرده و به هند برسد.

او گفت: «ایجاد یک خط ریلی به اقیانوس هند باید بررسی شود. خطرات مرتبط با باسفورس و تنگه هرمز ممکن است به ایجاد مسیرهای بدیل نیاز داشته باشد؛ از طریق ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان. هر مسیری که دسترسی به هند را فراهم کند، قابل بررسی است.»

این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که پس از افزایش تنش‌ها میان امریکا، اسرائیل و ایران، نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال کالا از طریق تنگه هرمز افزایش یافته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و بخش بزرگی از محموله‌های نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این مسیر عبور می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117