Connect with us

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل از خطر رشد گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل که در افتتاحیه نشست امنیتی مونیخ صحبت می کرد با اشاره به اوضاع افغانستان گفته که القاعده و برخی گروه‌های تروریستی دیگر در تلاش گسترش فعالیت‌های خود در افغانستان اند.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنان گفته که گروه‌های تروریستی از خلای قدرت سود می‌برند و دولت‌های شکننده را نا دیده می‌گیرند.

امارت اسلامی اما هرگونه خطر رشد گروه‌های تروریستی در کشور را منتفی می‌داند و تاکید می‌کند که خاک افغانستان دیگر برای هیچ کشور تهدید نیست.

بسیاری از نمایندگان کشورهای جهان در نشست مونیخ گرد آمده اند و بر سر چگونگی تامین صلح و ثبات در منطقه و جهان بحث و گفتگو می‌کنند. هرچند محور اصلی این نشست را، بحران اوکراین شکل می‌دهد اما بر اوضاع افغانستان نیز اشاره‌های صورت می‌گیرد.

سر منشی سازمان ملل با نگرانی از وضعیت افغانستان می گوید خطر رشد گروه‌های تروریستی به شمول القاعده در این کشور هنوز پا برجاست. این مقام ارشد سازمان ملل فقر و گرسنگی را از عوامل رشد این گروه‌ها می داند و تاکید می‌کند تروریست‌ها در حال حاضر از خلای قدرت نیز سود می‌برند.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل گفت:”بنابر بررسی‌های که انجام شده است بحران درجهان بیشتر شده میرود، قسمیکه در سوریه از اطفال بخاطر تربیه داعش استفاده میکنند. خطر سرازیر شدن تروریزم از افغانستان، همانند گسترش تروریزم در برخی کشورهای افریقایی، نشان می‌دهد که تروریست‌ها از خلاء قدرت سود می‌برند و دولت‌های شکننده را نادیده می‌گیرند.”

پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان کشورهای منطقه و جهان به شمول سازمان ملل همواره از احتمال رشد گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. اما باور آگاهان بر اینست که جامعه جهانی باید بجای نگران بودن از وضعیت موجود، دست یاری و همکاری به دولت جدید افغانستان بدهند تا جلو رشد هراس افگنی گرفته شود.

عبدالواحد فقیری، آگاه روابط بین‌الملل گفت:”اگر با حکومت کنونی افغانستان کمک شود یک نوع مراوده شود این امکان است که هنوز هم در افغانستان امنیت بیاید و امنیت تامین شود و از رشد این گروه‌های تروریستی جلوگیر شود.”

باورها بر اینست که گروه‌های تروریستی در افغانستان همواره با حمایت استخبارات برخی کشورهای منطقه و حتی قدرت‌های بزرگ جهان بستر رشد در افغانستان را پیدا کرده اند. امارت اسلامی اما تاکید می کند که اکنون پالیسی دولت جدید افغانستان واضح است که ازخاک افغانستان دیگر به هیچ کشوری تهدید خلق نخواهد شد.

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت:”امارت اسلامی یک پالیسی بسیار واضح و مشخصی دارد که نمی‌خواهد به هیچ کشوری تهدیدی بوده باشد و یا از خاک افغانستان به کدام کشور دیگر تهدید خلق شود همچنان از جامعه جهانی به شمول ایالات متحده این توقع را دارد به جای اینکه اشتباهات گذشته را تکرار بکنند با درس گرفتن از گذشته کوشش بکنند وارد یک تعامل خوب با افغانستان شوند.”

پیش از این شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش‌اش گفته بود که گروه القاعده در حال رشد در افغانستان است و حتی پسر اسامه بن لادن رهبر پیشین القاعده در ماه اکتوبر سال گذشته میلادی به افغانستان سفر داشته و با مقام‌های امارت اسلامی نیز دیدار کرده است. موردی که امارت اسلامی آن را به شدت رد کرد.

درهمین حال، امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست امنیتی مونیخ با انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع افغانستان به ویژه ادامه‌ کمک‌های بشردوستانه به این کشور گفتگو کرده‌است.

بربنیاد اعلامیه وزارت خارجه ایران، امیر عبداللهیان یکباردیگر گفته که تشکیل دولت فراگیر و مشارکت همه گروه‌های سیاسی در افغانستان در حل مشکلات این کشور حایز اهمیت است.

آقای عبداللهیان با نگرانی از افزایش مهاجرت افغان‌ها به ایران، بر ضرورت تقویت کمک‌های سازمان ملل در امور پناهندگاه به کشورهای همسایه افغانستان تاکید کرده است.

رویداد های اخیر

گزارش؛ سوئیس برای اخراج مهاجرین افغان با امارت اسلامی همکاری کرده است

Published

on

وب‌سایت سوئیس‌اینفو گزارش داده است که اسناد به‌دست‌آمده از طریق قوانین شفافیت نشان می‌دهد مقام‌های سوئیس در سال ۲۰۲۵ برای شناسایی و اخراج شماری از شهروندان افغان، با نمایندگان امارت اسلامی افغانستان همکاری کرده‌اند؛ اقدامی که نگرانی‌هایی را درباره امنیت افراد اخراج‌شده و احتمال مشروعیت‌بخشی به امارت اسلامی برانگیخته است.

بر اساس گزارش سوئیس‌اینفو، چهار نماینده امارت اسلامی از ۱۹ تا ۲۱ اگست ۲۰۲۵ در شهر ژنو حضور داشتند تا هویت ۱۳ شهروند افغان را که دولت سوئیس قصد اخراج آنان را داشت، بررسی کنند.

این گزارش به نقل از اسناد به‌دست‌آمده توسط گروه پژوهشی «WAV» می‌گوید که برخلاف اظهارات قبلی سرمنشی دولتی مهاجرت سوئیس، هیأت امارت اسلامی دو شب را در هوتل موون‌پیک ژنو سپری کرده است. هزینه این سفر برای دولت سوئیس ۱۳ هزار و ۴۹۰ فرانک سوئیس، معادل حدود ۱۶ هزار و ۲۵۰ دالر امریکایی، گزارش شده است.

بر بنیاد اسناد منتشرشده، مقام‌های سوئیس پیش از مصاحبه‌ها، اطلاعات مربوط به افرادی را که قرار بود اخراج شوند، در اختیار امارت اسلامی قرار داده بودند.

همچنان، هر یک از چهار عضو هیأت امارت اسلامی ۱۵۰ فرانک سوئیس به‌عنوان کمک‌هزینه روزانه دریافت کرده‌اند. مقام‌های سوئیس گفته‌اند که این مبلغ برای پوشش هزینه‌های مرتبط با نشست‌ها و رفت‌وآمدهای محلی در نظر گرفته شده بود.

گزارش می‌افزاید که از میان ۱۳ فرد مورد بررسی، هشت تن از سوی نمایندگان امارت اسلامی به‌عنوان شهروندان افغان شناسایی شدند. پس از بررسی‌های بیشتر، هویت یک تن دیگر نیز تأیید شد؛ اما هیأت امارت اسلامی برای شش نفر اسناد صادر کرد.

سرمنشی دولتی مهاجرت سوئیس تأیید کرده است که پس از این روند، سه مرد افغان به افغانستان اخراج شده‌اند و برنامه‌ریزی برای اخراج‌های بیشتر نیز ادامه دارد.

به گزارش سوئیس‌اینفو، شماری از کارشناسان حقوق پناهندگی و نهادهای مدافع حقوق بشر از افشای اطلاعات شخصی پناه‌جویان به مقام‌های امارت اسلامی ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین حال، مقام‌های سوئیس گفته‌اند که هیچ گزارشی منفی درباره افرادی که داوطلبانه به کشورهای خود بازگشته‌اند، دریافت نکرده‌اند. این مقام‌ها همچنین تأکید کرده‌اند که اخراج افراد مورد بحث بر اساس احکام قضایی صادرشده در سوئیس انجام شده است.

بر اساس گزارش سوئیس‌اینفو، شماری از سیاست‌مداران و کارشناسان حقوقی نگران‌اند که چنین همکاری‌هایی به عادی‌سازی روابط با امارت اسلامی و مشروعیت‌بخشی منجر شود.

ژان تشوپ، عضو پارلمان سوئیس از حزب سوسیال‌دموکرات، گفته است که اگر جزئیات منتشرشده تأیید شوند، این اقدامات فراتر از ارائه خدمات کنسولی برای بازگشت شهروندان افغان خواهد بود.

سرمنشی دولتی مهاجرت سوئیس در پاسخ تأکید کرده است که صدور ویزه برای اعضای هیأت امارت اسلامی به معنای به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی به‌عنوان حکومت افغانستان نیست.

سوئیس در اپریل ۲۰۲۵ روند اخراج مردان افغان را که درخواست پناهندگی‌شان رد شده بود، از سر گرفت. این تصمیم با مخالفت شماری از سازمان‌های حقوق بشری روبه‌رو شده است.

عفو بین‌الملل نیز خواستار توقف فوری اخراج‌ها به افغانستان شده و هشدار داده است که بازگشت افراد به کشوری که با خطر شکنجه و سرکوب روبه‌رو است، می‌تواند با تعهدات بین‌المللی حقوق بشر در تضاد باشد.

سوئیس‌اینفو در گزارش خود تأکید می‌کند که این اسناد پرسش‌های جدی درباره نحوه همکاری مقام‌های سوئیس با امارت اسلامی، حفاظت از اطلاعات شخصی پناه‌جویان و تضمین امنیت افرادی که به افغانستان بازگردانده می‌شوند، مطرح می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشریه امریکایی: بحران افغانستان مانع تحقق اهداف راهبردی امریکا در آسیای مرکزی است

نشنل انترست در ادامه نوشته است که محدودیت‌ها بر زنان و دختران، ساختار سیاسی انحصاری و نبود یک توافق سیاسی فراگیر در افغانستان، از موانع مهم ثبات درازمدت این کشور به شمار می‌روند.

Published

on

نشریه امریکایی «نشنل انترست» در مقاله‌ای نوشته است که تلاش‌های امریکا برای گسترش روابط اقتصادی و راهبردی با کشورهای آسیای مرکزی، بدون رسیدگی به بحران سیاسی و امنیتی افغانستان با چالش روبه‌رو خواهد شد.

در این مقاله که با عنوان «سیاست امریکا در آسیای مرکزی با مشکل افغانستان روبه‌رو است» منتشر شده، آمده است که سفر مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، به ازبیکستان و دیدار او با نمایندگان پنج کشور آسیای مرکزی در چارچوب نشست «سی‌۵+۱»، نشان‌دهنده توجه دوباره واشنگتن به این منطقه است.

به نوشته نشنل انترست، امریکا در پی گسترش همکاری‌ها در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، منابع معدنی، انرژی و مسیرهای ترانزیتی است؛ اما نگرانی‌های امنیتی، از جمله تروریزم، قاچاق مواد مخدر و ناامنی مرزی، می‌تواند مانع تحقق این اهداف شود.

این نشریه تأکید کرده است که ثبات افغانستان و توسعه اقتصادی آسیای مرکزی از یکدیگر جدا نیستند و طرح‌های بزرگ منطقه‌ای، به‌ویژه پروژه‌های انتقال انرژی و ایجاد مسیرهای تجاری میان آسیای مرکزی و جنوبی، به امنیت و ثبات افغانستان وابسته‌اند.

در این مقاله همچنین به افزایش روابط روسیه با امارت اسلامی اشاره شده و آمده است که مسکو پس از به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی در جولای ۲۰۲۵، زمینه همکاری‌های سیاسی و نظامی‌ـ‌تخنیکی با کابل را گسترش داده است؛ موضوعی که می‌تواند محاسبات امنیتی منطقه، به‌ویژه پاکستان، را پیچیده‌تر سازد.

نشنل انترست در ادامه نوشته است که محدودیت‌ها بر زنان و دختران، ساختار سیاسی انحصاری و نبود یک توافق سیاسی فراگیر در افغانستان، از موانع مهم ثبات درازمدت این کشور به شمار می‌روند.

این نشریه پیشنهاد کرده است که کشورهای همسایه افغانستان، جمهوری‌های آسیای مرکزی، هند، پاکستان، روسیه، چین، ترکیه و عربستان سعودی در یک گفتگوی منطقه‌ای برای تقویت امنیت و همکاری‌های اقتصادی مشارکت کنند.

در جمع‌بندی این مقاله آمده است که مسیرهای اقتصادی منطقه زمانی می‌توانند به ظرفیت کامل خود برسند که افغانستان از وضعیت بی‌ثبات کنونی بیرون شود؛ زیرا رفاه آسیای مرکزی با ثبات افغانستان پیوند ناگسستنی دارد.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان پیش از این بارها گفته است که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری به خصوص کشورهای همسایه استفاده نخواهد شد و نه هم به گروه‌های مسلح اجازه داده می‌شود تا از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه استفاده کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه ملل متحد: آینده افغانستان به مردم این کشور تعلق دارد

وی تأکید کرد که سازمان ملل متحد به حمایت از مردم افغانستان، حفظ کرامت انسانی، فراهم‌سازی فرصت‌های بهتر و بهبود زندگی افغان‌ها ادامه خواهد داد.

Published

on

رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، در پیامی به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس ملل متحد، بر ادامه حمایت این سازمان از مردم افغانستان تأکید کرده و اراده و پایداری افغان‌ها را سرچشمه امید و الهام خوانده است.

خانم فاطمه روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، در پیام ویدیویی خود گفت که سازمان ملل متحد از دل ویرانی‌های جنگ و با هدف ایجاد صلح از طریق گفتگو، همکاری و انسانیت مشترک تأسیس شده است.

او افزود که افغانستان از سال ۱۹۴۶ به عضویت سازمان ملل متحد درآمده و این سازمان در جریان نزدیک به هشت دهه، در دوره‌های جنگ، دشواری و فرصت‌ها در کنار مردم افغانستان باقی مانده است.

به گفته نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد، این سازمان و شرکایش در زمان وقوع حوادث طبیعی، خشکسالی، بی‌جاشدگی و بحران‌های بشردوستانه، برای حمایت از جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان تلاش کرده‌اند.

رباب فاطمه با ستایش از تلاش‌های مردم افغانستان گفت که زنان و مردان، جوانان، بزرگان جامعه، استادان، کارکنان صحی و فعالان بشردوستانه، با وجود شرایط دشوار، همچنان به مردم خود خدمت می‌کنند.

او همچنان با اشاره به آغاز مسئولیت‌هایش در افغانستان تأکید کرد که این مأموریت را با احترام به مردم، فرهنگ و میراث غنی این کشور می‌پذیرد و متعهد است به خواسته‌های مردم گوش دهد و در کنار آنان کار کند.

نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد اذعان کرد که افغانستان با چالش‌های گسترده روبه‌رو است؛ اما به گفته او، استعدادها، آرزوها و ظرفیت‌های مردم این کشور بزرگ‌تر از مشکلات موجود است.

وی تأکید کرد که سازمان ملل متحد به حمایت از مردم افغانستان، حفظ کرامت انسانی، فراهم‌سازی فرصت‌های بهتر و بهبود زندگی افغان‌ها ادامه خواهد داد.

رباب فاطمه در پایان پیامش گفت: «آینده افغانستان به مردم این کشور تعلق دارد» و افزود که ملل متحد همچنان شریکی متعهد برای حمایت از مردم افغانستان در مسیر ساختن آینده‌شان باقی خواهد ماند.

۲۴ اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ لازم‌الاجرا شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!