Connect with us

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل از خطر رشد گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل که در افتتاحیه نشست امنیتی مونیخ صحبت می کرد با اشاره به اوضاع افغانستان گفته که القاعده و برخی گروه‌های تروریستی دیگر در تلاش گسترش فعالیت‌های خود در افغانستان اند.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنان گفته که گروه‌های تروریستی از خلای قدرت سود می‌برند و دولت‌های شکننده را نا دیده می‌گیرند.

امارت اسلامی اما هرگونه خطر رشد گروه‌های تروریستی در کشور را منتفی می‌داند و تاکید می‌کند که خاک افغانستان دیگر برای هیچ کشور تهدید نیست.

بسیاری از نمایندگان کشورهای جهان در نشست مونیخ گرد آمده اند و بر سر چگونگی تامین صلح و ثبات در منطقه و جهان بحث و گفتگو می‌کنند. هرچند محور اصلی این نشست را، بحران اوکراین شکل می‌دهد اما بر اوضاع افغانستان نیز اشاره‌های صورت می‌گیرد.

سر منشی سازمان ملل با نگرانی از وضعیت افغانستان می گوید خطر رشد گروه‌های تروریستی به شمول القاعده در این کشور هنوز پا برجاست. این مقام ارشد سازمان ملل فقر و گرسنگی را از عوامل رشد این گروه‌ها می داند و تاکید می‌کند تروریست‌ها در حال حاضر از خلای قدرت نیز سود می‌برند.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل گفت:”بنابر بررسی‌های که انجام شده است بحران درجهان بیشتر شده میرود، قسمیکه در سوریه از اطفال بخاطر تربیه داعش استفاده میکنند. خطر سرازیر شدن تروریزم از افغانستان، همانند گسترش تروریزم در برخی کشورهای افریقایی، نشان می‌دهد که تروریست‌ها از خلاء قدرت سود می‌برند و دولت‌های شکننده را نادیده می‌گیرند.”

پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان کشورهای منطقه و جهان به شمول سازمان ملل همواره از احتمال رشد گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. اما باور آگاهان بر اینست که جامعه جهانی باید بجای نگران بودن از وضعیت موجود، دست یاری و همکاری به دولت جدید افغانستان بدهند تا جلو رشد هراس افگنی گرفته شود.

عبدالواحد فقیری، آگاه روابط بین‌الملل گفت:”اگر با حکومت کنونی افغانستان کمک شود یک نوع مراوده شود این امکان است که هنوز هم در افغانستان امنیت بیاید و امنیت تامین شود و از رشد این گروه‌های تروریستی جلوگیر شود.”

باورها بر اینست که گروه‌های تروریستی در افغانستان همواره با حمایت استخبارات برخی کشورهای منطقه و حتی قدرت‌های بزرگ جهان بستر رشد در افغانستان را پیدا کرده اند. امارت اسلامی اما تاکید می کند که اکنون پالیسی دولت جدید افغانستان واضح است که ازخاک افغانستان دیگر به هیچ کشوری تهدید خلق نخواهد شد.

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت:”امارت اسلامی یک پالیسی بسیار واضح و مشخصی دارد که نمی‌خواهد به هیچ کشوری تهدیدی بوده باشد و یا از خاک افغانستان به کدام کشور دیگر تهدید خلق شود همچنان از جامعه جهانی به شمول ایالات متحده این توقع را دارد به جای اینکه اشتباهات گذشته را تکرار بکنند با درس گرفتن از گذشته کوشش بکنند وارد یک تعامل خوب با افغانستان شوند.”

پیش از این شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش‌اش گفته بود که گروه القاعده در حال رشد در افغانستان است و حتی پسر اسامه بن لادن رهبر پیشین القاعده در ماه اکتوبر سال گذشته میلادی به افغانستان سفر داشته و با مقام‌های امارت اسلامی نیز دیدار کرده است. موردی که امارت اسلامی آن را به شدت رد کرد.

درهمین حال، امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست امنیتی مونیخ با انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع افغانستان به ویژه ادامه‌ کمک‌های بشردوستانه به این کشور گفتگو کرده‌است.

بربنیاد اعلامیه وزارت خارجه ایران، امیر عبداللهیان یکباردیگر گفته که تشکیل دولت فراگیر و مشارکت همه گروه‌های سیاسی در افغانستان در حل مشکلات این کشور حایز اهمیت است.

آقای عبداللهیان با نگرانی از افزایش مهاجرت افغان‌ها به ایران، بر ضرورت تقویت کمک‌های سازمان ملل در امور پناهندگاه به کشورهای همسایه افغانستان تاکید کرده است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117