Connect with us

رویداد های اخیر

سرمنشی ملل متحد: برای پایان دادن به بحران غذایی همه با هم باید کار کنیم

منتشر شده

در

آنتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد دیروز (چهارشنبه، ۲۹ ثور) اعلام کرد که جنگ در اوکراین جهان را به بحران مواد غذایی مواجه ساخته که ممکن سال ها ادامه یابد.

گوترش در حالیکه در نشست وزیران در مقر سازمان ملل متحد در رابطه به گرسنگی جهانی صحبت میکرد، اذعان داشت که تعداد افراد که به عدم مصوونیت مواد غذایی شدید مواجه هستند، تنها در دو سال دو برابر شده اند – از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همه گیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر امروز و همچنان بیش از نیم میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند. که حدوداً افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی را از سال ۲۰۱۶ بدینسو نشان میدهد.

او گفت: “این ارقام نگران کننده به طور جدایی ناپذیر، هم به عنوان علت و معلول، مرتبط هستند. یعنی اگر به مردم غذا ندهیم، مطمیناً تضادها را تغذیه می کنیم.”

وی معتقد است، که وضعیت اضطراری آب و هوا یکی دیگر از عوامل گرسنگی در جهان بوده و خاطرنشان کرد که در دهه گذشته ۷.۱ میلیارد نفر تحت تأثیر آب و هوای شدید و مصیبت‌های مرتبط با اقلیم قرار گرفته‌اند.

او گفت که علاوه بر این، شوک اقتصادی ناشی از کرونا با کاهش درآمدها و مختل کردن زنجیره تامین، عدم مصوونیت غذایی را تشدید نموده است.

گوترش گفت:”اکنون جنگ در اوکراین همه این عوامل را تشدید و تسریع می‌کند.”

گوترش هشدار داد که جنگ اوکراین میتواند ده‌ها میلیون نفر را به عدم مصوونیت غذایی و به دنبال آن سوءتغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده در بحرانی که می‌تواند سال‌ها طول بکشد، سوق دهد.

نسبت به سال‌های گذشته، قیمت‌های جهانی غذا نزدیک به یک سوم، کود بیش از نیم و قیمت نفت تقریباً دو سوم افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، اوکراین و روسیه تقریباً یک سوم گندم و جو و نیمی از روغن پخت پز جهان را تولید می‌کنند.

او گفت: “اگر قیمت کود بگونه مستمر افزایش یابد، بحران امروز غلات و روغن پخت و پز می‌تواند بر بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله برنج تاثیر بگذارد و میلیاردها نفر را در آسیا و امریکا تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، اگر با هم یکجا کار کنیم، غذای کافی برای همه وجود دارد و خواهیم توانست که بحران گرسنگی را مهار نمایم.”

گوترش، سپس پنج گام فوری برای حل بحران کوتاه‌ مدت و جلوگیری از آسیب‌های بلند مدت را تشریح کرد که با کاهش فشار بازار از طریق افزایش ذخایر مواد غذایی شروع میشود.

اما اجازه دهید واضح بگوییم:”با وجود جنگ، هیچ راه حل موثری برای مهار بحران غذایی بدون سهیم ساختن مجدد مواد غذایی تولید شده اوکراین و همچنین غذا و کود تولید شده توسط روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی وجود ندارد”.

گوترش اضافه نمود، که دولت‌ها باید تولیدات کشاورزی را تقویت کنند و در سیستم‌های غذایی انعطاف پذیر سرمایه گذاری کنند که از تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی محافظت می‌کند.

و در نهایت، فعالیت‌های بشردوستانه باید به طور کامل به منظور جلوگیری از قحطی و کاهش گرسنگی تامین شوند.

وی گفت:”بحران غذایی برای مرزها احترام قائل نیست و هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی بر آن غلبه نماید.تنها فرصتیکه میتوانیم جان میلیون‌ها نفر را از خطر گرسنگی نجات دهیم، این است که همه با هم و بگونه فوری اقدام نمایم.”

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117