Connect with us

رویداد های اخیر

سره‌ میاشت: در سال گذشته ۷۰۰ کودک مبتلا به سوراخ قلب تداوی شده‌اند

منتشر شده

در

مسوولان اداره سره‌میاشت در جنوب غرب کشور می‌گویند، در جریان سال گذشته ۷۰۰ کودک مبتلا به سوراخ قلب را تداوی کرده‌اند و در نظر دارند که در سال جاری ۱۵ هزار کودک را نیز تداوی کنند.

این آمار به مناسبت گرامی‌داشت از روز جهانی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر تحت عنوان «زنده ‌نگهداشتن بشریت» در ولایت کندهار بیان شده است.

در همین حال، مسوولان در بلخ نیز طی مراسمی برای تجلیل از این روز گفته‌اند که در یک سال گذشته به صدها خانواده همکاری کرده‌اند. به گفته آنان، این همکاری‌ها در بخش، صحت، تهیه مواد غذایی و همچنان توزیع پول نقد بوده است.

از سویی هم، شماری از باشندگان ولایت‌های کندهار و بلخ خواهان ادامه‌ همکاری سازمان‌های بین‌المللی به افغانستان هستند.

اداره سره میاشت در تمامی ولایت‌ها بیشتر به افراد نیازمند کمک می‌کند و مساعدت‌های بشری سازمان‌ها را نیز هماهنگ کرده و توزیع می‌کند.

این در حالی است که ملا محمد حسن آخوند، رئیس‌‌الوزرای امارت اسلامی نیز به‌ مناسبت از روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر، مردم را به کمک با نیازمندان تشویق کرده است.

آقای حسن آخوند از سازمان‌های کمک‌‌رسان خواسته است، مساعدت‌های شان را در بخش‌های صحی، اقتصادی، بازسازی و سایر عرصه‌ها در افغانستان نسبت به گذشته افزایش و تسریع دهند.

حسن آخند مردم را به حمایت قاطع از هلال احمر افغانی دعوت کرده و تأکید نموده است: «حمایت از جمعیت هلال احمر افغانی در اصل حمایت از باشندگان فقیر، بی‌خانمان و نیازمند کشور بوده که مسئولیت مشترک همه ما می‌باشد.»

رویداد های اخیر

روسیه خواهان ایجاد مسیر ریلی از طریق افغانستان به اقیانوس هند به‌عنوان بدیل تنگه هرمز است

Published

on

معاون صدراعظم روسیه گفته است که مسکو باید ایجاد یک مسیر ریلی به اقیانوس هند از طریق افغانستان را بررسی کند تا وابستگی به مسیرهای بحری از جمله تنگه هرمز و تنگه باسفورس کاهش یابد.

مارات خوسنولین در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که مسیر پیشنهادی می‌تواند از ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان عبور کرده و به هند برسد.

او گفت: «ایجاد یک خط ریلی به اقیانوس هند باید بررسی شود. خطرات مرتبط با باسفورس و تنگه هرمز ممکن است به ایجاد مسیرهای بدیل نیاز داشته باشد؛ از طریق ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان. هر مسیری که دسترسی به هند را فراهم کند، قابل بررسی است.»

این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که پس از افزایش تنش‌ها میان امریکا، اسرائیل و ایران، نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال کالا از طریق تنگه هرمز افزایش یافته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و بخش بزرگی از محموله‌های نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این مسیر عبور می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117