خبرهای تازه

سرور دانش: بیش از ۱۰ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور غنی می گوید، فعلا بیش از ۱۰ گروه تروریستی علیه ما می جنگند.

معاون دوم رییس جمهور افغانستان، به نمایندگی از افغانستان در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سخنرانی کرد.

مبارزه با دهشت افگنی نکته برجسته سخنان سرور دانش را می ساخت، پدیدی که از بیرون افغانستان می آید و پناهگاه های امن، آموزشگاه و تمویل گاه در همسایگی افغانستان دارند.

آقای دانش می گوید: “فعلا بیش از ۱۰ گروه تروریستی در افغانستان علیه ما می جنگند که همه برای ایجاد موانع در برابر پروسۀ دولت سازی و جلوگیری از استقرار صلح و ثبات، از بیرون به افغانستان فرستاده می شوند.”

در همین حال با آنکه اخیراً سر و صدا ها از نامگذاری پاکستان به عنوان یک دولت دهشت افگن بالا گرفته است، نواز شریف، نخست وزیر پاکستان بگونه تعجب آوری پیروزی در پیکار با دهشت افگنی را وابسته به دریافت علت های ریشه آن می داند.

وی می گوید: “ما در مبارزه با دهشت افگنی و افراط گرایی خشونت آمیز تا زمانی برنده نخواهیم شد که به علت های ریشه یی آن رسیدگی نکنیم.”

اما معاون دوم رییس جمهور کشور، پاسخی به خاستگاه و مرکز فعالیت های دهشت افگنان دارد.

به گفتۀ وی، با وجود طرح ریزی و سازمندهی حملات اخیر افغانستان در پاکستان، و درخواست های مکرر کابل برای محو پناهگاه های دهشت افگنان، پاکستان بی تفاوت بوده است.

وی می گوید: “ما از جامعه جهانی می خواهیم که در جنگ افغانستان، به از بین بردن پناهگاه های امن تروریستان در خارج از افغانستان توجه شود، ما از دولت ها می خواهیم که در مبارزه با تروریزم تعهدات بین المللی خود را صادقانه اجرا نمایند و با برخورد دوگانه، تروریستان را به تروریست های خوب و بد تقسیم نکنند و بیش از این موجب تضعیف نظم بین المللی نشوند، ما در این رابطه از شما می پرسیم که رهبران پیشین القاعده و طالبان در کجا اقامت داشتند و در کجا کشته شدند؟ همین اکنون رهبران طالبان و گروه حقانی در کجا هستند و تجهیز، آموزش و تمویل تروریستان در یک جنگ تمام عیار، از کجا و چگونه صورت می گیرد؟ ما بارها از همسایۀ خود پاکستان خواسته ایم تا پناهگاه های شناخته شده تروریستها را از بین ببرد اما متأسفانه هنوز هیچ تغییری را در وضعیت شاهد نبوده ایم.”

جنگ در افغانستان هنوز شعله ور و اما نخست وزیر پاکستان از تسهیل گفتگو های صلح حرف می زند. با این حال، معاون دوم رییس جمهور افغانستان موثریت در تلاش های صلح را مشروط به صداقت عمل پاکستان به تعهداتش می داند.

آقای شریف می گوید: “بر بنیاد باور ما به صلح از طریق گفتگو و در پاسخ به درخواست رییس جمهور غنی، ما روند مصالحه در افغانستان را تسهیل کردیم، موانعی وجود داشته است اما آن دلیل کافی برای ترک مسیر صلح و اتکا بر گزینه نظامی نیست، که در یک و نیم دهه گذشته برای با ثبات سازی افغانستان، ناکام شده است.”

اما آقای دانش می گوید: “ما باور داریم که گروه هماهنگی چهار جانبه به ترکیب افغانستان، جمهوری خلق چین، پاکستان و ایالات متحده آمریکا می تواند به عنوان یک سکوی مفید، برای تلاش های بیشتر صلح باقی بماند، مشروط بر این که حکومت پاکستان به تعهداتش در چهارچوب معیارهای گروه هماهنگی چهار جانبه یعنی “نقشه راه” با صداقت عمل کند.”

رییس هیئت افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به این باور است، که افراد و گروه هایی که به هر نامی دست به خشونت، ترور و کشتار می زنند، از اسلام استفاده ابزاری می کنند.

به گفتۀ وی، یکی از اهداف عمده دهشت افگنان سرکوب دموکراسی و آزادی بیان است، به همین جهت خبرنگاران در میدان های جنگ و حملات تروریستی در معرض تهدید جدی قرار دارند.

افغانستان همچنان از سازمان ملل متحد می خواهد، که مصوونیت خبرنگاران را با تعیین یک نماینده ویژه زیر نظر داشته باشند.

Trending

خروج از نسخه موبایل