Connect with us

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند به طور دایمی بسته شد

منتشر شده

در

سفارت افغانستان در هند می‌گوید که به دلیل مشکلات دوام‌دار حکومت هند، به طور دایمی فعالیت‌های خود را در دهلی نو متوقف کرده است.

این سفارت امروز (جمعه، سوم قوس) با نشر اعلامیه‌ای در شبکه ایکس نگاشته است که این تصمیم به دنبال توقف کوتاه مدت فعالیت سفارت در ۳۰ سپتمبر سال روان گرفته شد، اقدامی که به امید تغییری مطلوب موضع حکومت هند صورت گرفته بود تا ماموریت به طور عادی فعالیت کند.

در اعلامیه آمده است: «متاسفانه با وجود هشت هفته انتظار، اهداف تمدید ویزه برای دیپلومات‌ها و تغییر در رفتار حکومت هند محقق نشد. با توجه به فشار مداوم طالبان (امارت اسلامی) و دولت هند برای دست برداشتن از اداره [این نهاد دیپلوماتیک]، سفارت با یک انتخاب دشوار روبرو شد.»

این سفارت گفته است که تصمیم به توقف نمایندگی افغانستان در هند در این مرحله و انتقال صلاحیت نگهبانی این نمایندگی به کشور میزبان به نفع افغانستان است.

در اعلامیه آمده است که دیپلومات‌های “جمهوری افغانستان” این ماموریت را به حکومت هند واگذار کرده اند، اکنون این بر عهده حکومت هند است که در مورد سرنوشت این ماموریت تصمیم‌گیری کند، آیا بسته شدن آن را حفظ کند یا انتخاب‌های دیگر را در نظر بگیرد، از جمله امکان واگذاری آن به دیپلومات‌های حکومت طالبان (امارت اسلامی).

این سفارت افزوده است: «مسوولیت دیپلومات‌های تعیین شده از سوی جمهوری اسلامی افغانستان رسماً به پایان رسیده است. پایان ناگوار ماموریت جمهوری نشان‌دهنده پایان جمهوری افغانستان در هند است.»

سفارت در اعلامیه خود خاطر نشان کرده است که طی دو سال و سه ماه گذشته، جامعه افغان در هند شاهد کاهش قابل توجهی خروج پناهندگان، محصلین و تاجران افغان از این کشور بوده است. اعلامیه افزوده است که این تعداد از اگست ۲۰۲۱ تقریباً به نصف کاهش یافته است، با وجود اینکه ویزه‌های جدید بسیار محدودی که در این مدت صادر می‌شد.

در این اعلامیه آمده است: «ما به جامعه افغانستان اطمینان می‌دهیم که این ماموریت با شفافیت، پاسخگویی و تعهد به رفتار عادلانه بر اساس حسن نیت و منافع افغانستان با در نظر گرفتن روابط تاریخی و روابط دوجانبه با هند عمل کرده است.»

اما این سفارت گفته است که برای توجیه حضور و کار دیپلومات‌های منصوب و وابسته به امارت اسلامی، تلاش‌هایی برای صدمه زدن وجهه دیپلومات‌های جمهوریت و ممانعت از تلاش‌های دیپلوماتیک صورت گرفته است.

به گفتۀ سفارت، در مواجهه با این مشکلات، تیم این نهاد دیپلوماتیک “در سخت‌ترین شرایط با جدیت کار کرد و منافع ۴۰ میلیون افغان را در هر زمینه ممکن، از تامین کمک‌های بشردوستانه و بورسیه‌های تحصیلی آنلاین تا تسهیل تجارت و حمایت از تشکیل یک حکومت فراگیر” در اولویت قرار داد.

همچنان این سفارت از حکومت هند خواسته است که باید دارایی‌های نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان، حساب‌های بانکی و وسایل نقلیه و مبلغ ۵۰۰هزار دالر در حساب بانکی سفارت را توقیف کند.

این سفارت گفته که حکومت هند باید به برافراشتن بیرق سه رنگ افغانستان در محوطه سفارت ادامه دهد. و در نهایت نیز، باید “حفظ و سپردن اموال و دارایی‌های سفارت را با درک این موضوع که آنها به یک حکومت قانونی پاسخگو که به درستی توسط مردم افغانستان در آینده انتخاب ‌شود” تضمین کند.

حکومت هند تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

سفارت افغانستان در دهلی نو توسط کارمندان منصوب‌شده حکومت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان، با مجوز مقامات هند اداره می‌شد.

با این حال، هند امارت اسلامی که در اگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسید، به رسمیت نشناخته است. هند قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان دو سال پیش، کارکنان خود را از کابل تخلیه کرد و دیگر در افغانستان حضور دیپلوماتیک ندارد.

امارت اسلامی افغانستان نیز تاکنون دراین مورد چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

Saar: Discussion on criticism of Pakistan’s policies

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!