Connect with us

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

منتشر شده

در

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

رویداد های اخیر

وزیر تجارت افغانستان با معاون صدراعظم ازبیکستان در ترمذ دیدار کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با جمشید خواجه‌اوف، معاون صدراعظم ازبیکستان، در شهر ترمذ دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک گفتگو کردند.

در این دیدار که روز گذشته (شنبه) در مرکز تجارتی ترمذ برگزار شد، دو طرف درباره همکاری در بخش‌های برق، معادن و زراعت بحث و تبادل نظر کردند.

مقام‌های اوزبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز کردند. در مقابل، هیئت افغانستان از این آمادگی استقبال کرده و بر فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کرد.

در این دیدار، محمدیوسف وفا، والی بلخ و عبدالغفار بحر، سفیر افغانستان در تاشکند نیز حضور داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امینه محمد: زنان و دختران افغان نباید به حال خود رها شوند

در همین حال، امارت اسلامی می‌گوید حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین شده است.

Published

on

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید زنان و دختران افغانستان همچنان با محدودیت در دسترسی به برخی حقوق خود روبه‌رو هستند و جامعه جهانی نباید آنان را تنها بگذارد.

امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، در پیامی به مناسبت پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت گفته است که زنان و دختران افغان همچنان بار محرومیت از حقوق خود و به تعویق افتادن امیدها و آرزوهای‌شان برای آینده را به دوش می‌کشند.

او تأکید کرده است که زنان افغانستان نباید به حال خود رها شوند و باید از تلاش‌های آنان برای ساختن آینده حمایت شود.

در همین حال، امارت اسلامی می‌گوید حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین شده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، نیز گفته است که حکومت متعهد به تأمین حقوق زنان بر اساس شریعت است و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.

شماری از آگاهان و فعالان افغان اما می‌گویند اختلاف‌ها میان افغانستان و جامعه جهانی بر سر حقوق زنان و دختران، همچنان یکی از چالش‌های مهم در روابط کابل با جهان است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که سازمان ملل متحد و شماری از نهادهای بین‌المللی، محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و دختران افغانستان را از چالش‌های عمده این کشور می‌دانند و از کشورها خواسته‌اند حمایت از برنامه‌های مرتبط با زنان و دختران افغان را ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: خواسته‌های «غیرشرعی» را نمی‌پذیریم

او بار دیگر بر حفظ وحدت و اطاعت تأکید کرده و از مردم خواسته است که تحت تأثیر آنچه «تبلیغات نادرست دشمنان» خوانده، قرار نگیرند.

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، می‌گوید به خواسته‌های «غیرشرعی» پاسخ مثبت نخواهد داد و به‌جای فرمایشات «بی‌جا»، به حقوق الهی و دینی مردم متعهد است.

بر اساس اعلامیه ریاست اطلاعات و فرهنگ کندهار، شیخ هبت‌الله آخندزاده این اظهارات را شام شنبه در نشستی در میدان هوایی نظامی کندهار مطرح کرده است.

او بار دیگر بر حفظ وحدت و اطاعت تأکید کرده و از مردم خواسته است که تحت تأثیر آنچه «تبلیغات نادرست دشمنان» خوانده، قرار نگیرند.

در این نشست شماری از مقام‌های ارشد ملکی و نظامی ولایت کندهار نیز حضور داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!