تجارت

سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان

Published

on

(Last Updated On: قوس ۸, ۱۴۰۲)

یک هیئت تجاری ایران برای گفتگو با تاجران افغان به ولایت بلخ سفر کرده اند. تاجران ایرانی می‌گویند که آنان در بخش زارعت دهاقین افغان را همکاری خواهند کرد.

این نشست با حضور تاجران ملی کشور هیئت مدیره مرکز تجاری ایران، به منظور حمایت از دهاقین و معیاری سازی زراعت افغانستان در ولایت بلخ راه اندازی شده است.

رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران در این نشست می‌گوید که کشور اش جهت میکانیزه ساخت زراعت، حل مشکلات زیربنایی در بخش زراعت دهقانان افغان را یاری می‌رسانند.

حسین آذری، رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران می‌گوید: «دیدار و ملاقات با تاجران شهر مزارشریف، رییس زراعت، مالداری و آبیاری ولایت بلخ و مسئولین بلند پایه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان برایم افتخار آفرین است و معتقد هستم که موفقیت در کار تیمی بیشتر می‌باشد.»

وی افزوده است: «امیدوار هستیم که زیر بنا زراعت، زیربنا واحدهای تولیدی و صنعتی و انتقال دانش فنی با کمک جمهوری اسلامی ایران در افغانستان رونق بیشتر پیدا کند و در نشست امروز روی سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف زراعتی در محور کشت‌های فراسرزمینی و ایجاد فارم پروسیس محصولات زراعتی گفتگو صورت گرفته است.»

اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور نیز ابراز امیدواری می‌کنند که تفاهم‌نامه‌های زراعتی میان افغانستان و ایران به امضاء برسد تا سکتور زراعت شاهد پیشرفت باشد.

خیرالدین مایل، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید: «ما بر اساس تفاهم نامه‌های امضا شده در مرکز با دوستان ایرانی نشست داشتیم و آنان پیشنهاد معیاری سازی زراعت افغانستان را پیشکش نمودند و فکر میکنم این نشست بسیار خوب و مفید بود.»

وی افزود: «امید دارم تفاهم نامه میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امضاء شود تا ما شاهد پیشرفت زراعت در کشور عزیزمان باشیم.»

در همین ‌حال مسوولان در ریاست زراعت ولایت بلخ می‌گویند آنان برای معیاری سازی زراعت به حمایت کشورهای همسایه به ویژه ایران نیاز دارند.

شمس‌الدین خالد، رئیس زراعت و مالداری بلخ می‌گوید: «برای معیاری سازی زراعت افغانستان آماده هستیم با جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور ها تفاهم نامه داشته باشیم.»

تلاش‌ها برای رسیدگی به مشکلات دهقانان در حالی جریان دارد که هم‌اکنون کم‌بود آب، بلند بودن بهای کود کیمیاوی، بهای بلند ادویه زراعتی، نبود سردخانه‌ها، و عدم دسترس به وسایل پیشرفته زراعتی از مشکلات اساسی دهقانان در کشور محسوب می‌شود.

Trending

خروج از نسخه موبایل