Connect with us

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان: افزایش تعامل میان افغانستان و جهان به نفع هردو طرف است

منتشر شده

در

منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، در یک گفتگوی ویژه با آریانا نیوز گفته است که افزایش تعامل میان افغانستان و  جهان به نفع هردو طرف است.

آقای خان همچنان گفت که روند به رسیمت شناختن یک روند قانونی است و باید سیر قانونی را دنبال کند.

به باور سفیر پاکستان، هماهنگی میان کشور های همسایه، منطقه و جهان باید وجود داشته باشد زیرا به گفته وی نتایج آن به گونه‌ی مستقیم به مردم افغانستان برمی گردد که برخی ازمسایل چون ساختارسیاسی نظام و فراگیری حکومت، مسایل حقوق بشری، مبارزه با تروریزم مطرح است.

منصور احمد خان گفت: “پاکستان باور دارد که پروسه تعامل با دولت افغانستان و رفتن به سوی شناخت آن که یک پروسه قانونی است باید سیرقانونی را دنبال کند واین پروسه ها به معنی آن استند که ما باید با کشورهای همسایه، منطقه وجهان هماهنگی داشته باشیم زیرا نتایج آن مستقیما به مردم افغانستان برمی گردد، برخی ازمسایل چون ساختارسیاسی نظام و فراگیری حکومت، مسایل حقوق بشری، مبارزه با تروریزم مطرح است.”

او افزود: “افغانستان یک کشور دارای حاکمیت مستقل است اما ما هم بخشی ازجامعه جهانی هستیم لذا این می تواند یک مقدمه برای ما هم باشد. باورمن این است که این به نفع افغانستان وهمین گونه جامعه جهانی است اگرتعامل وجود داشته باشد واین تعاملات توسعه پیدا کند، اما موضوع به رسمیت شناختن نیازاست تا با یک پروسه قانونی دنبال شود.”

آقای خان همچنان ادامه تعاملات و برچیده شدن وضع تحریم های اقتصادی از سوی جامعه جهانی را در پیشرفت و انکشاف افغانستان اثر گذار می‌داند. به باور وی، ادامه محدودیت‌ها و تحریم های اقتصادی از سوی جامعه جهانی به مردم این کشور رسانده است.

او گفت: “ما باور داریم که این تعاملات باید ادامه یابند ودرنتیجه اگر زمینه های مشترک میان دوطرف حاصل شد تقویت بیشترشوند و جامعه جهانی کمک های را دراختیاردولت ومردم افغانستان قراردهد، محدودیت ها وتحریم های اقتصادی را از افغانستان بردارند به مشکلات بانکی افغانستان که به مردم آسیب رسانده، رسیدگی صورت بگیرد، فکرمی کنم ما باید نسبت به پیشرفت ها دراین خصوص خوشبین وامیدواریم باشیم اما باید گفت تعیین چارچوب زمانی برای هرکس دشوارخواهد بود.”

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!