Connect with us

رویداد های اخیر

سناتوران: توافقنامه امریکا و طالبان نقض شده و نیاز به بازنگری دارد

منتشر شده

در

مجلس سنا کشور از جوبایدن، رییس جمهور منتخب امریکا، میخواهد تا رویکرد تازه‌ی برای ثبات افغانستان روی دست گیرد و از سیاست‌های دوگانه دست بردارد.

این در حالی است که قرارا است فردا جوبایدن به حیث رییس جمهور امریکا مراسم تحلیف برگزار کند.

 سناتوران از بایدن میخواهند تا توافق نامه امنیتی  که با کابل به امضا رسیده به گونهء راستین عملی سازد.

کامل بیک حسینی، عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”ما پیام به جوبایدن داریم که امریکا باید به ارزش‌های حقوق بشری و کرامت انسانی در سیاست هایش در قبال افغانستان در نظر بگیرد و پیمانی که با افغانستان امضا شده که ترامپ به آن اعتنا نکرد و مواد این پیمان عملی نشد آن را عملی بسازد و در سیاست اش در قبال افغانستان تجدید نظر کند.”

انارکلی هنریار، عضو دیگر مجلس سنا، در این مورد میگوید:”حکومت جدید امریکا باید برای صلح افغانستان تلاش کند، زیرا متن توافق نامه این کشور با طالبان نقض شده و نیاز به بازنگری دارد.”

سید صفی الله هاشمی، عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”عامل بسیاری از چالش‌ها در افغانستان امریکا است و حکومت جدید امریکا باید روی یک سیاست متعادل در برابر افغانستان کار کند تا افغانستان به ثبات پایدار دست پیدا کند.”

درهمین حال، فصل الهادی مسلمیار، رییس مجلس سنا، تاکید می ورزد که امریکا همواره منافع ملی اش را دنبال کرده و در این شرایط اساس نیاز است تا برای رسیدن افغانستان به ثبات درکنار افغان‌ها ایستاده شود.

مسلمیار در این باره گفت:”برای امریکا منافع خود شان مهم است و از امریکا و جوبایدن توقع ما این است که با افغان‌ها ایستاده شوند و بربنیاد پیمان امنیتی در برابر کشور ما عمل کند.”

بااین حال اعضای مجلس سنا نقش امریکا را برای متقاعد ساختن گروه طالبان به صلح و فشار آوردن بر عامیان این گروه مهم میدانند و می گویند که اگر این کشور برای ثبات افغانستان صادقانه گام بردارد، ختم جنگ در افغانستان کار دشوار نخواهد بود.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!