Connect with us

اخبار ساحوی

سناتو انجنیر احسان الله بیات شخصیت سال 1392 خورشیدی شناخته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

این لقب را سناتور انجنیر احسان الله بیات به پاس وطندوست بودن و معتقد بودنش به ارزش های انسانی از سوی رادیو آزادی کسب کرده است.

برای نخستین بار رادیو آزادی روند انتخاب شخصیت سال را در سال 1386 خورشیدی به راه انداخت و نخستین شخصیت هم در آن سال گل آقا شیرزی برگزیده شده بود.

رادیو آزادی از سال 1386 به اینسو روندی را راه اندازی کرده که بر اساس آرای مردم شخصیت سال را معرفی می کند. در این روند شخصیت سال 1392 سناتور انجنیر احسان الله بیات رییس بنیاد بیات شناخته شده است.

به گفته ی حمید موهمند رییس رادیو آزادی در افغانستان میگوید در انتخاب شخصیت سال خدمات بشردوستانه، خیرخواه بودن، تلاش برای تامین آزادی و دیموکراسی، کمک در تطبیق حاکمیت قانون و معتقد بودن به ارزش های انسانی در نظر گرفته می شود.

پیش از این در سال 1386 گل آقا شیرزی والی پیشین ننگرهار، در سال 1387 انارکلی هنریار سناتوری که وابسته به سیک های افغانستان است، در سال 1388 رمضان بشر دوست عضو مجلس نماینده گان، در سال 1389 فرهاد دریا هنرمند افغان که صدایش پیام آور صلح است، در سال 1390 هندیه دختر مرحوم امان الله خان، در سال 1391 داکتر ناصر سرمست به حیث شخصیت سال شناخته شده بودند. در سال 1392 این لقب را سناتور انجنیر احسان الله بیات به پاس خدمات اش برای رفاه مردم و بازسازی به افغانستان بدست آورده است. آقای بیات تعهد می کند که پس از این بیشتر از پیش برای سعادتمند شدن مردم افغانستان تلاش می کند.

سناتور انجنیر احسان الله بیات فرزند مرحوم حاجی خان آقا بیات در سال 1342 خورشیدی در ناحیه ی ششم شهر کابل دیده به جهان گشود. آقای بیات در خانواده ی تعلیم یافته و متدین بزرگ شد و پدرش مالک شرکت های تجارتی حبیب لمیتد، سینا لمیتد و منصور لمیتد بود. انجنیر احسان الله بیات تحصیلات ابتدایی خود را در لیسه ی استقلال به پایان رسان و شامل دانشکده ی طب شد اما بنابر شرایط نا بسامان وقت همراه خانواده خود به پاکستان و سپس به امریکا مهاجر شد. وی سال های زیادی را بادشورای دسته پنجه نرم کرد و تحصیلات عالی خود را در رشته ی انجنیری به پایان رساند. وی در جریان جنگ های سه دهه ی اخیر احساس برای ایجاد مسیری کمک به مردم افغانستان را داشت. سناتور انجنیر احسان الله بیات در سال 2001 میلادی به منظور پیوند مجدد افغانستان با جهان شرکتی را به نام تلیفون سیستم انترنشنل یا آی ان سی در امریکا ثبت کرد. وی شرکت مخابراتی افغان بیسیم را ده سال پیش در افغانستان ایجاد کرد. سناتور احسان الله بیات در بهار سال 1383 بنیاد بیات را ایجاد کرد .بنیاد بیات مصمم بود تا در کار های بازسازی و نو سازی افغانستان سهم ارزنده بگیرد.

کار های زیر بنایی بنیاد بیات در بیشتر بخش ها متمرکز بوده و اکنون هم ادامه دارد. وی در سال 1384 با ایجاد رادیو تلویزون آریانا گام مهمی در خانواده ی رسانه های افغانستان گذاشت. ایجاد مرکز رسانه ی یی بیات یا بی ام سی حدود سه ماه پیش با امکانات پیشرفته و تکنالوژی مدرن زمینه را برای رشد رسانه ها در افغانستان میسر ساخت. آقای بیات به زبانهای دری – پشتو- اردو و انگلیسی به فصاحت صحبت میکند. به مطالعه تاریخ افغانستان و مسایل جهانی علاقه فراوان دارد و به بیش از 50 کشور جهان و تمام ولایت های افغانستان سفر کرده است.

Advertisement

اخبار ساحوی

حاکم دبی پروژه ترمینال ۳۵ میلیارد دالری میدان هوایی آل مکتوم را تصویب کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی، پروژه ترمینال مسافربری جدید در میدان هوایی آل مکتوم را به ارزش تقریبی ۳۵ میلیارد دالر تصویب کرد.

به گفته او، میدان هوایی بین‌المللی آل مکتوم بزرگ‌ترین فرودگاه جهان با ظرفیت ۲۶۰ میلیون مسافر و پنج برابر فرودگاه بین‌المللی دبی خواهد بود و تمامی فعالیت‌ها در فرودگاه دبی طی سال‌های آینده به فرودگاه آل مکتوم منتقل خواهد شد.

شیخ محمد افزود فرودگاه آل مکتوم شامل ۴۰۰ دروازه ترمینال و پنج خط پرواز خواهد بود.

شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس شرکت هوایی امارات، نیز در این ارتباط گفت که میدان هوایی آل مکتوم خانه جدید این شرکت حامل پرچم امارات و شرکت هوایی خواهر آن یعنی «فلای‌دبی» و همچنین تمام شرکای هوایی است که به دبی پرواز دارند.

پل گریفیت، مدیرعامل میدان‌های هوایی دبی، نیز گفت این اقدام «موقعیت دبی به عنوان یک قطب هوانوردی پیشرو در صحنه جهان را تثبیت خواهد کرد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین میزبان گفتگوها بین حماس و رقیب آن فتح برای وحدت فلسطین خواهد بود که یک موضوع قابل توجه در دیپلوماسی در مورد فلسطین همزمان با ادامه جنگ در نوار غزه است.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته، اسرائیل سوگند یاد کرده است که این گروه را نابود می‌کند. حملات اسرائیل بر غزه تا کنون بیش از ۳۴ هزار کشته بر جای گذاشته است.

فتح جنبش محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که از حمایت غرب برخوردار بوده و در کرانه باختری زیر اشغال اسرائیل، حکمرانی محدودی دارد.

حماس و فتح از زمانی که افراد حماس در جنگی کوتاه در سال ۲۰۰۷ فتح را از غزه بیرون راندند، نتوانسته اند که اختلافات سیاسی خود را حل کنند. واشنگتن از اقدامات برای آشتی دادن این دو گروه هراس دارد، زیرا از تشکیلات خودگردان حمایت می‌کند اما حماس را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسد.

یکی از مقامات فتح به رویترز گفت که هیاتی به رهبری عزام الأحمد، مقام ارشد این گروه به چین رفته است. یک مقام حماس گفت که تیم این جناح برای مذاکرات به رهبری موسی ابومرزوق، یکی از مقامات ارشد حماس، اواخر روز جمعه به چین پرواز خواهد کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه، تصریح کرد: «ما از تقویت اقتدار تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت می‌نماییم و از همه جناح‌های فلسطینی در دستیابی به آشتی و افزایش همبستگی از طریق گفتگو و مشورت حمایت می‌کنیم.»

از زمان آغاز جنگ غزه، این اولین باری است که یک هیات حماس به چین می‌رود. به گفته وزارت خارجه چین، یک دیپلومات چینی به نام وانگ کجیان ماه گذشته در قطر با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرده بود.

این دیپلومات مستقر در بیجینگ گفت که هدف از این مذاکرات حمایت از تلاش‌ها برای آشتی دادن دو گروه رقیب فلسطینی است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

بریتانیا تحریم‌های جدید علیه صنعت طیاره بی‌پیلوت سازی ایران وضع کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

بریتانیا روز پنجشنبه در واکنش به حمله ایران بر اسرائیل در اوایل ماه جاری میلادی، تحریم‌های جدیدی را علیه صنعت ساخت طیاره‌ نظامی بی‌پیلوت ایران اعلام کرد.

این اقدامات که با هماهنگی ایالات متحده و کانادا انجام شده است، چهار کسب و کار و دو رئیس را در شبکه‌ای از شرکت‌های ساخت طیاره‌های بی‌پیلوت هدف قرار می‌دهد.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای گفت: «حمله خطرناک رژیم ایران بر اسرائیل خطر هزاران تلفات غیرنظامی و تشدید تنش در منطقه را با خود داشت.»

وی افزود: «امروز بریتانیا و شرکای ما پیام روشنی ارسال کرده اند – ما مسوولان رفتار بی‌ثبات کننده ایران را مورد بازخواست قرار خواهیم داد.»

بریتانیا همچنین اعلام کرد که ممنوعیت‌های جدیدی را برای صادرات طیاره‌های بی‌پیلوت و قطعات راکتی به ایران اعمال خواهد کرد تا توانایی‌های نظامی آن را محدود کند.

هفته گذشته، بریتانیا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده، در پی حمله ایران بر اسرائیل، تحریم‌هایی را علیه شخصیت‌ها و سازمان‌های نظامی ایران اعمال کرد.

ایران در سیزدهم اپریل به عنوان یک حمله انتقام‌جویانه برای حمله به ساختمان سفارت خود در دمشق، طیاره های بدون سرنشین و راکت‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرد، اقدامی که خطر تشدید بیشتر درگیری‌ها در خاورمیانه را افزایش داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!