Connect with us

رویداد های اخیر

سه سالگی توافق‌نامه دوحه؛ ملابرادر: به تعامل با تمام کشورها ضرورت داریم

منتشر شده

در

از سومین سال‌روز امضای توافق‌نامه دوحه با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حوت) در ارگ بزرگ‌داشت به عمل آمد.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزرا در مراسم تجلیل از سال‌روز این رویداد گفت امارت اسلامی تمامی مواد توافق‌نامه دوحه را عملی کرده چنانچه امنیت سرتاسری در افغانستان تامین و خاک افغانستان هم تهدیدی به سایر کشورها نیست.

آقای برادر اما تاکید کرد که امریکا خلاف این توافق‌نامه عمل کرده و تحریم و فشار بر امارت اسلامی را افزایش داده است.

معاون اقتصادی رییس الوزرا گفت :«تمام تعهداتی را که ما با امریکایی‌ها در توافق‌نامه دوحه داشتیم به آن عمل کردیم. امنیت سرتاسری را تامین کردیم و خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید نیست. امریکایی‌ها خلاف توافق‌نامه دوحه نام‌های اعضای رهبری امارت اسلامی را از لیست سیاه حذف نکردند، سرمایه‌های افغانستان را منجمد کردند و همچنان تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی را افزایش دادند.»

آقای برادر همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به داشتن روابط نیک با تمام کشورهای منطقه و جهان نیاز دارد و آماده تعاملات مثبت و سازنده با تمامی این کشورها اند.

او گفت: «ما به تعامل با تمام کشور‌ها، چه اسلامی یا غیر اسلامی، ضرورت داریم. هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند از هر لحاظ مستغنی باشد. حتماً چیزی می‌باشد که برای آن به سایر کشورها نیاز پیدا می‌کند و مشکل خودرا حل می‌کند. بناءً ما با جهانیان تعامل می‌خواهیم.»

از سویی هم وزیر اقتصاد در این مراسم، توافق‌نامه دوحه را پیروزی سیاسی امارت اسلامی توصیف کرد و افزود که امضای این توافق‌نامه نیروهای امارت اسلامی را در میدان مبارزه برای پیروزی روحیه بلند داد.

دین محمد حنیف تاکید کرد در شرایط فعلی که امارت اسلامی حاکمیت سرتاسری در کشور دارد، نیاز است تا به خواسته‌های مشروع مردم از جمله کار و حق تعلیم احترام بگذارد.

آقای حنیف گفت: «منحیث یک حکومت، ما در قبال مردم مسئولیت داریم. برای آنان کار پیدا کنیم، نان پیدا کنیم. به خواسته‌های مشروع آنان احترام بگذاریم. اگر می‌گویند فقیر هستیم و برای ما کار پیدا شود، خواسته مشروع است. اگر می‌گویند زمینه تعلیم مساعد شود، خواسته مشروع است.»

برخی دیگر از اعضای کابینه امارت اسلامی به این باور اند که باید از فرصت‌های موجود در کشور در امر خدمت رسانی به مردم استفاده مؤثر صورت بگیرد.

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام وقبایل گفت: «ما باید این نصرت الله متعال را پاس بداریم و تا زمانی که در قلب‌های مردم جا نگیریم هرگز نمی توانیم به زور تفنگ بالای مردم حکومت کنیم.»

توافق‌نامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیل‌زاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان به امضا رسید. 

هرچند امریکا هم هرازگاهی امارت اسلامی را به نقض توافق‌نامه متهم می‌کند اما کابل می‌گوید که به تعهد خود پابند است و آنرا عملی نیز کرده است. امارت اسلامی به این باور است که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی می‌باشد.

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «امریکا بر کشورهای دیگر فشار وارد می‌کند تا امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند. این مداخله تلقی می‌شود. تحریم‌ها مداخله تلقی می‌شود.»

از سومین سال‌روز امضای توافق‌نامه دوحه در ولایت‌های بلخ و ننگرهار نیز تجلیل شد.

در محافلی که به همین مناسبت در این ولایات برگزار شد، شرکت کنندگان امضای توافق‌نامه دوحه را پیروزی امارت اسلامی دربرابر امریکا و یک دست آورد بزرگ عنوان کردند.

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!