Connect with us

رویداد های اخیر

سه سالگی توافق‌نامه دوحه؛ ملابرادر: به تعامل با تمام کشورها ضرورت داریم

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۱۰, ۱۴۰۱)

از سومین سال‌روز امضای توافق‌نامه دوحه با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حوت) در ارگ بزرگ‌داشت به عمل آمد.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزرا در مراسم تجلیل از سال‌روز این رویداد گفت امارت اسلامی تمامی مواد توافق‌نامه دوحه را عملی کرده چنانچه امنیت سرتاسری در افغانستان تامین و خاک افغانستان هم تهدیدی به سایر کشورها نیست.

آقای برادر اما تاکید کرد که امریکا خلاف این توافق‌نامه عمل کرده و تحریم و فشار بر امارت اسلامی را افزایش داده است.

معاون اقتصادی رییس الوزرا گفت :«تمام تعهداتی را که ما با امریکایی‌ها در توافق‌نامه دوحه داشتیم به آن عمل کردیم. امنیت سرتاسری را تامین کردیم و خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید نیست. امریکایی‌ها خلاف توافق‌نامه دوحه نام‌های اعضای رهبری امارت اسلامی را از لیست سیاه حذف نکردند، سرمایه‌های افغانستان را منجمد کردند و همچنان تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی را افزایش دادند.»

آقای برادر همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به داشتن روابط نیک با تمام کشورهای منطقه و جهان نیاز دارد و آماده تعاملات مثبت و سازنده با تمامی این کشورها اند.

او گفت: «ما به تعامل با تمام کشور‌ها، چه اسلامی یا غیر اسلامی، ضرورت داریم. هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند از هر لحاظ مستغنی باشد. حتماً چیزی می‌باشد که برای آن به سایر کشورها نیاز پیدا می‌کند و مشکل خودرا حل می‌کند. بناءً ما با جهانیان تعامل می‌خواهیم.»

از سویی هم وزیر اقتصاد در این مراسم، توافق‌نامه دوحه را پیروزی سیاسی امارت اسلامی توصیف کرد و افزود که امضای این توافق‌نامه نیروهای امارت اسلامی را در میدان مبارزه برای پیروزی روحیه بلند داد.

دین محمد حنیف تاکید کرد در شرایط فعلی که امارت اسلامی حاکمیت سرتاسری در کشور دارد، نیاز است تا به خواسته‌های مشروع مردم از جمله کار و حق تعلیم احترام بگذارد.

آقای حنیف گفت: «منحیث یک حکومت، ما در قبال مردم مسئولیت داریم. برای آنان کار پیدا کنیم، نان پیدا کنیم. به خواسته‌های مشروع آنان احترام بگذاریم. اگر می‌گویند فقیر هستیم و برای ما کار پیدا شود، خواسته مشروع است. اگر می‌گویند زمینه تعلیم مساعد شود، خواسته مشروع است.»

برخی دیگر از اعضای کابینه امارت اسلامی به این باور اند که باید از فرصت‌های موجود در کشور در امر خدمت رسانی به مردم استفاده مؤثر صورت بگیرد.

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام وقبایل گفت: «ما باید این نصرت الله متعال را پاس بداریم و تا زمانی که در قلب‌های مردم جا نگیریم هرگز نمی توانیم به زور تفنگ بالای مردم حکومت کنیم.»

توافق‌نامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیل‌زاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان به امضا رسید. 

هرچند امریکا هم هرازگاهی امارت اسلامی را به نقض توافق‌نامه متهم می‌کند اما کابل می‌گوید که به تعهد خود پابند است و آنرا عملی نیز کرده است. امارت اسلامی به این باور است که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی می‌باشد.

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «امریکا بر کشورهای دیگر فشار وارد می‌کند تا امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند. این مداخله تلقی می‌شود. تحریم‌ها مداخله تلقی می‌شود.»

از سومین سال‌روز امضای توافق‌نامه دوحه در ولایت‌های بلخ و ننگرهار نیز تجلیل شد.

در محافلی که به همین مناسبت در این ولایات برگزار شد، شرکت کنندگان امضای توافق‌نامه دوحه را پیروزی امارت اسلامی دربرابر امریکا و یک دست آورد بزرگ عنوان کردند.

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۶هزار جریب زمین از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

قوماندانی امنیه بدخشان می‌گوید که بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی کرده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید که از شروع کمپاین تخریب مزارع کوکنار در این ولایت بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود بته‌های کوکنار پاکسازی کرده اند . به گفته‌ی این مسوولین، در سال‌جاری در بیش از ۱۰ ولسوالی کوکنار کشت شده است. شماری از دهقانان اما خواهان ارایه کشت بدیل هستند.

ولایت بدخشان در حوزه شمال‌شرق کشور از ولایت‌هایی است که مواد مخدر بیشتر در آن کشت می‌شود و امسال هم در بییش از ده ولسوالی آن کوکنار کشت شده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید، کمپاین تخریب کشت‌زارهای کوکنار در این ولایت، دو ماه پیش آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. به گفته‌ی مسوولین، در این مدت شش هزار و ۳۰۰ جریب زمین از وجود بته‌های کوکنار پاک‌سازی شده است.

برخی از دهقانانی که مزارع شان تخریب شده می‌گویند که کوکنار نسبت به دیگر محصولات زراعتی عواید بلند دارد، اما حالا که زمین‌های شان پاک‌سازی شده خواهان ارایه کشت بدیل هستند تا دیگر کوکنار کشت نکنند.

به گفته‌ی مسوولین، ولسوالی‌های کشم، ارگو، درایم و جرم از ولسوالی‌های است که در آن نسبت به سایر اقلام زراعتی بیشتر کوکنار کشت شده است و کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار تا صفر ساختن آن در این ولسوالی و در کل بدخشان ادامه دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!