Connect with us

تغییرات اقلیمی

سیل بی‌سابقه در مرکز ایالت الاسکا در امریکا

منتشر شده

در

سیل بی سابقه‌ای روز شنبه پس از طغیان بند یخبندان، مرکز ایالت الاسکا در ایالات متحده را درنوردید و مقامات شهر را بر آن داشت تا دستور تخلیه ده ها تن از ساکنان را صادر کنند.

اداره ملی هواشناسی شنبه شب گزارش‌هایی مبنی بر فروریختن درختان بزرگ به دریای مندنهال در نزدیکی شهر جونو دریافت کرد، در حالی که سطح آب بالا رفت و کرانه‌ها را فرسایش داد – و در نتیجه حداقل یک خانه از بین رفت.

طغیان یخبندان زمانی اتفاق می‌افتد که آب به دام افتاده از طریق شکاف‌های بندهای یخی نازک‌تر خارج می‌شود، پدیده‌ای که در نتیجه تغییرات اقلیمی در سراسر جهان افزایش یافته است.

رویترز گزارش داد که سطح آب جهیل مندنهال صبح یکشنبه به نزدیک به ۴.۶ متر رسید.

به گفته اداره ملی هواشناسی، سطح آب صبح روز یکشنبه در دریای مندنهال الاسکا به سرعت در حال کاهش بود، اما هشدار سیل تا ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی باقی بود.

انتظار می‌رود چنین آب‌وهوای شدیدی در نتیجه تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسان افزایش یابد و دانشمندان گزارش دادند که این پدیده در موج‌های گرمایی بی سابقه‌ای که در ماه جولای امریکای شمالی، اروپا و چین را درنوردید، نقش بزرگی را ایفا کرد.

ذوب یخبندان ناشی از تغییرات اقلیمی و باران‌های موسمی شدید و غیرمعمول سال گذشته بخش‌های وسیعی از پاکستان را زیر آب برد و به محصولات زراعتی و زیرساخت‌ها آسیب رساند و حداقل ۱۷۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند.

تغییرات اقلیمی

هشدار ملل متحد از زمستان خشک و کم‌برف در افغانستان

Published

on

سازمان غذا و زراعت ملل متحد هشدار داده است که افغانستان در زمستان جاری با بارندگی کمتر از حد معمول، درجه حرارت بالاتر و کمبود شدید برف روبه‌رو خواهد شد؛ وضعیتی که می‌تواند زراعت، منابع آب و امنیت غذایی را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

بر اساس گزارش فصلی این نهاد برای دسمبر ۲۰۲۵ تا فبروری ۲۰۲۶، فصل زمستان با کمبود بارندگی آغاز شده و کمبود رطوبت خاک همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش، میزان ذخیره برف در کوهستان‌ها به پایین‌ترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و این موضوع نگرانی‌ها را درباره کمبود آب برای آبیاری در بهار سال آینده، به‌ویژه در مناطق کشت گندم، افزایش داده است.

این گزارش هشدار می‌دهد که ادامه خشکسالی می‌تواند باعث تأخیر در کشت گندم للمی، کاهش محصولات زراعتی، تضعیف چراگاه‌ها و آسیب به مالداری شود. همچنین میلیون‌ها نفر ممکن است با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو شوند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد خواستار نظارت دقیق بر وضعیت اقلیم و اتخاذ اقدامات فوری حمایتی برای کاهش پیامدهای این بحران شده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بحران آب در ایران؛ نل‌های آب در تهران خشک شد

Published

on

ایران با شدیدترین بحران آب در چند دهه اخیر روبه‌رو است. مقام‌های این کشور هشدار داده‌اند که در صورت ادامه خشک‌سالی، تهران با جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر ممکن است به‌زودی غیرقابل‌سکونت شود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، هشدار داده است که اگر تا ماه دسمبر بارندگی صورت نگیرد، دولت مجبور به وضع محدودیت در استفاده از آب در تهران خواهد شد. او علت بحران را سیاست‌های نادرست دولت‌های پیشین، تغییرات اقلیمی و مصرف بی‌رویه عنوان کرده است.

کارشناسان می‌گویند سال‌ها سوء‌مدیریت، حفر چاه‌های غیرقانونی و ساخت‌وساز بی‌رویه بندها سبب کاهش شدید ذخایر آبی شده است. با آن‌که هنوز نشانه‌ای از اعتراض‌های مردمی دیده نمی‌شود، کمبود آب فشار زیادی بر خانواده‌ها و اقتصاد آسیب‌دیده ایران وارد کرده است.

به گفته مقام‌های حکومتی، سطح آب در پنج بند اصلی تهران تقریباً نصف شده و بند امیرکبیر تنها ۸ درصد پر است. در سراسر کشور نیز ۱۹ بند بزرگ کاملاً خشک شده‌اند.

در شهرهای بزرگ مانند مشهد و اصفهان، شهروندان از فشار پایین آب، قطعی‌های مکرر و نبود مدیریت مؤثر شکایت دارند. هم‌زمان، مقام‌ها می‌گویند تغییرات اقلیمی و افزایش درجه حرارت سبب تبخیر سریع‌تر منابع آبی شده است.

دولت برای مقابله با بحران، کاهش فشار آب، انتقال ذخایر از دیگر بندها و تشویق مردم به استفاده از ذخیره‌گاه‌های شخصی را آغاز کرده، اما بسیاری از شهروندان این اقدامات را ناکافی می‌دانند.

 

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

افغانستان به کنفرانس تغییر اقلیم در برازیل دعوت نشد

Published

on

اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور ابراز نگرانی کرده که با وجود اینکه افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها دربرابر تغییر اقلیم است، اما به کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم که قرار است فردا در برازیل آغاز شود، دعوت نگردیده است.

این اداره در اعلامیه‌ای نوشته است که با ایجاد میکانیزم هماهنگی و تهیه نقشه راه، هیأت افغانستان برای اشتراک در این نشست آمادگی کامل داشت.

این نهاد ضمن اشاره به عدم دریافت کمک‌های مالی و تخنیکی از صندوق‌های جهانی مالی تغییر اقلیم، از سازمان ملل متحد خواسته است که حقوق مشروع افغانستان را به رسمیت شناخته و زمینه حضور هیأت افغانستان را در اینگونه نشست‌ها فراهم نماید.

در اعلامیه آمده است: «عدم دعوت هیأت افغانستان در این کنفرانس و نشست‌های دیگر، ثابت می‌کند که سازمان ملل متحد در تأمین حقوق افغان‌ها در بخش تغییر اقلیم عدالت جهانی را رعایت نمی کند، مردم افغانستان حق داشتند که در این نشست جهانی حضور یافته و از حقوق خود دفاع کنند.»

قابل ذکر است که افغانستان در نشست سال گذشته تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!