Connect with us

صحت

شرکای صحی افغانستان در یک ماه گذشته به ۵۸۹هزارو۲۰۵ نفر خدمات ارائه کرده‌اند

این سازمان میزان ابتلا به مریضی کرونا در کشور را از فبروری ۲۰۲۰ به‌ این‌سو، ۲۳۹هزارو۹ مورد گزارش کرده که از این میان ۸هزارو۱۰ تن در سراسر افغانستان جان باختند.

منتشر شده

در

سازمان صحی جهان در گزارش ماه جون خود گفته است که از ۱۰ می تا ۳۰ جون سال جاری شرکای صحی به ۵۸۹هزارو۲۰۵ تن که شامل آسیب‌دیدگان از سیلاب‌ها و رویدادهای طبیعی دیگر می‌شوند، خدمات صحی ارائه شده است.

این سازمان گفته است که تنها در ولایت‌های بغلان ۹۵هزارو۹۹۱ نفر، در بدخشان ۳۱هزارو۷۱ نفر، در غور ۲۲هزارو۴۴۸ نفر، در تخار ۲۶هزارو۸۷۶ نفر و در فاریاب ۹هزارو۴۴۷ نفر خدمات صحی دریافت کرده‌اند.

سازمان صحی جهان می‌گوید که این خدمات از طریق ۷۶۳ مرکز صحی در ۲۸۷ ولسوالی کشور انجام شده اند.

بر بنیاد این گزارش ۳۷هزارو۳۴۲ زن، ۲۰هزارو۷۵۲ مرد، ۲۲هزارو۷۲۶ دختر و ۱۵هزار۱۷۱ پسر در ولایت بغلان خدمات صحی دریافت کرده‌اند.

این سازمان می‌گوید که از میان تعداد افراد ۶۰هزارو۳۰۵ نفر مشاوره مراقبت‌های صحی اولیه، ۲۶هزارو۹۶۶ تن فعالیت‌های ارتقای سلامت، ۴هزارو۵۰۵ تن خدمات روان درمانی و حمایت روانی اجتماعی، ۳هزارو۶۹۰ نفر خدمات سلامت مادر، نوازد و کودک و ۵۲۵ نفر دیگر خدمات مراقبت‌ از تروما (زخم‌های خارجی بدن) دریافت کرده‌اند.

سازمان صحی جهان همچنین می‌گوید از ۱ نوامبر سال ۲۰۲۳ تا ۳۰ جون سال ۲۰۲۴، به ۵۴۹هزارو۱۵۴ عودت‌کننده افغانستان از کشورهای همسایه نیز خدمات صحی ارائه کرده است.

این سازمان میزان ابتلا به مریضی کرونا در کشور را از فبروری ۲۰۲۰ به‌ این‌سو، ۲۳۹هزارو۹ مورد گزارش کرده که از این میان ۸هزارو۱۰ تن در سراسر افغانستان جان باختند.

در گزارش این سازمان آمده است نرخ مرگ‌ومیر مریضی کرونا در افغانستان ۳.۴ درصد بوده است.

سازمان صحی جهان می‌گوید که در ماه جون سال جاری، در مجموع ۶۳۹۰ مورد مشکوک مریضی سرخکان در کشور تشخیص شد که در نتیجه جان ۲۱ نفر را گرفت.

در این گزارش آمده است که «این نشان دهنده کاهش ۵.۹ درصدی تعداد مبتلایان به مریضی سرخکان نسبت به ماه قبل است.»

این در حالی است که بر بنیاد این گزارش، در سال جاری میلادی تا کنون، در مجموع ۳۵هزارو۲۱ نفر به مریضی سرخکان مبتلا شده‌اند که از این میان ۱۴۷ تن جان باخته‌اند.

 

خبرهای مرتبط: 

سرپرست وزارت صحت عامه در سفرش به سویس با رئیس سازمان جهانی صحت دیدار کرد

سازمان جهانی صحت می‌گوید آماده است از نظام صحی در افغانستان حمایت کند

صحت

هلال احمر کندهار: بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی در پنج سال تداوی شده‌اند

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

Published

on

جمعیت هلال احمر کندهار می‌گوید که در پنج سال گذشته، بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی، شامل مردان و زنان، در سطح حوزه جنوب کشور در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

مسئولان این نهاد می‌گویند که ۴۰۵ مریض نیز در مرکز تداوی مریضان روانی جمعیت هلال احمر در کندهار تداوی شده و پس از بهبودی به خانه‌های‌شان بازگشته‌اند. این مرکز تنها مرکز در حوزه جنوب کشور است که مریضان روانی این حوزه در آن تحت تداوی قرار می‌گیرند.

بر اساس معلومات مسئولان، در پنج سال گذشته ۱۹۳۶ مریض روانی مرد و ۱۳۳۱ مریض روانی زن در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

در حال حاضر نیز ۱۵۸ مریض، شامل مردان و زنان، که برای خود یا دیگران خطر ایجاد می‌کنند، در این مرکز نگهداری و تحت تداوی قرار دارند و روند تداوی ۸۰۴ مریض دیگر نیز در خانه‌های‌شان ادامه دارد.

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

در همین حال، شماری از مریضانی که پیش از این در وضعیت نامناسب به این مرکز آورده شده بودند، اکنون در حال بهبود هستند و از خدماتی که دریافت کرده‌اند، ابراز رضایت می‌کنند.

این در حالی است که با افزایش مشکلات روانی ناشی از فقر و مشکلات خانوادگی، مسئولان ریاست هلال احمر حوزه جنوب می‌گویند که با وجود چالش‌ها، تلاش می‌کنند خدمات روانی را گسترش دهند تا بیماران بیشتری تحت تداوی قرار گیرند.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت عامه افغانستان برای گسترش همکاری‌های صحی به بلاروس رفت

وزارت صحت عامه می‌گوید که این سفر با هدف بررسی ظرفیت‌های صحی بلاروس، توسعه همکاری‌های دوجانبه و استفاده از تجارب این کشور در بخش‌های مختلف صحی انجام شده است.

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، به هدف گسترش همکاری‌های صحی و تبادل تجارب، در رأس هیأتی به کشور بلاروس سفر کرده است.

وزارت صحت عامه می‌گوید که این سفر با هدف بررسی ظرفیت‌های صحی بلاروس، توسعه همکاری‌های دوجانبه و استفاده از تجارب این کشور در بخش‌های مختلف صحی انجام شده است.

بیریس اندرسیوک، معاون وزارت صحت عامه بلاروس، از وزیر صحت عامه افغانستان و هیأت همراه او استقبال کرده و این سفر را برای گسترش همکاری‌های صحی میان دو کشور مهم دانسته است.

قرار است وزیر صحت عامه افغانستان در جریان این سفر با رهبری وزارت صحت عامه بلاروس دیدار کند و از پوهنتون دولتی طبی بلاروس، شرکت دولتی تولید ادویه، مراکز تخصصی درمان بیماری‌های قلبی و سرطان، مرکز جمهوری حفظ‌الصحه و اپیدمیولوژی و شفاخانه کلینیکی عاجل شهر بازدید کند.

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، در این سفر درباره تبادل تجارب در زمینه خدمات صحی، آموزش‌های طبی، تولید ادویه و توسعه بخش‌های تخصصی صحی نیز گفتگو خواهد شد.

Continue Reading

صحت

کمپاین چهار روزه واکسین پولیو در سراسر افغانستان آغاز شد

Published

on

کمپاین ملی تطبیق واکسین پولیو از امروز، دوشنبه، ۳۰ سنبله، در سراسر افغانستان آغاز شد.

این کمپاین چهار روز ادامه خواهد داشت و قرار است در جریان آن حدود ۱۲ میلیون و ۷۷۰ هزار کودک زیر پنج سال در برابر مرض پولیو واکسین شوند.

مسئولان هدف از اجرای این کمپاین را تقویت محافظت کودکان در برابر پولیو و جلوگیری از گسترش ویروس این بیماری عنوان کرده‌اند.

با این حال، در زون جنوب کشور، کمپاین واکسین پولیو برای بهبود روند تطبیق، یک روز دیرتر و از روز سه‌شنبه آغاز خواهد شد.

بر اساس معلومات ارائه‌شده، در سال جاری تاکنون یک کمپاین ملی و دو کمپاین فرعی پولیو اجرا شده و کمپاین کنونی چهارمین کمپاین سال جاری است. در کنار این کمپاین‌ها، برنامه‌های محدود در سطح مناطق و فعالیت‌های آگاهی‌دهی عامه نیز اجرا شده است.

مسئولان می‌گویند برخی نمونه‌های محیطی مرتبط با ویروس پولیو مثبت شناسایی شده است؛ اما تاکنون هیچ مورد انسانی پولیو از سوی وزارت صحت عامه تأیید نشده است.

به گفته مسئولان، بررسی موارد مشکوک ادامه دارد و پس از تکمیل بررسی‌ها و به‌دست آمدن شواهد لازم، معلومات مربوط به وضعیت موارد انسانی با مردم شریک خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!