Connect with us

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حوادث طبیعی در زمستان به ۱۷۰ تن رسید

منتشر شده

در

Last Updated on: دلو ۱۰, ۱۴۰۱

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می‌گوید که در اثر سردی هوا و حوادث طبیعی در بیست روز پسین، دست‌کم ۱۷۰ تن جان باخته و ۳۰ تن زخم برداشته است.

به گفته این وزارت، درپی بارندگی، برف‌باری و سرمای زمستان در نقاط مختلف کشور، نزدیک به ۸۰ هزار رأس مواشی تلف شده‌ و ۱۵۰ منزل مسکونی به‌طور کامل یا نیمه نیز تخریب شده است.

از سویی هم، این وزارت برای جلوگیری از تلفات ناشی از حوادث طبیعی، از نهادهای مدد‌رسان و دفاتر سازمان ملل متحد خواسته است که به کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان و آسیب‌دیدگان ادامه دهند.

شفیع‌الله رحیمی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید: «کمک‌های بشردوستانه نباید سیاسی شود و در این شرایط بد، از کشورها و سازمان‌های کمک‌کننده می‌خواهیم به کمک‌های خود ادامه دهند تا از تلفات انسانی جلوگیری شود.»

در همین حال، برف‌باری‌های سنگین سبب بندش راه‌های مواصلاتی در برخی از ولایات نیز شده است.

وزارت فواید عامه اما بر باز نگهداشتن راه‌های مواصلاتی و تمامی شاهراه‌ها تأکید کرده است.

این وزارت می‌گوید که شاهراه سالنگ تنها به‌روی مسافرین باز است اما کوتل حاجی‌گگ در بامیان بسته شده است.

علاوه‌ براین، اداره هواشناسی نیز نسبت به وقوع ریزش سنگین برف و باران در سه روز آینده هشدار داده است.

محمد جمعه نوروزی، مسوول مرکز پیشگویی اداره هواشناسی، در این مورد گفت: «نظر به تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های مختلف هواشناسی، طی سه روز آینده، بارندگی‌ها و برف‌باری‌های نسبتاً شدید در ولایات جنوبی، جنوب‌شرقی، شرقی و مرکزی به‌شمول کابل و سالنگ‌ها وجود دارد.»

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!