Connect with us

رویداد های اخیر

شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی می‌خواهند جایداد‌های شان را بازگرداند

منتشر شده

در

در حالی که تعداد انگشت شماری از شهروندان اهل هنود و سیک در افغانستان باقی مانده‌ اند، این شهروندان کشور می‌گویند که در جریان سال‌های متمادی جایدادها و خانه‌های شان غصب‌ شده و در برخی موارد هم آماج حملات مرگبار قرار گرفته اند. شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی می‌خواهند که جایداد‌های شان را دوباره به آنان استرداد نماید.

منجیت سینگ لامبه، رئیس شورای سرتاسری هندوباوران و سیک‌های افغانستان، گفته است که تاکنون کشور را ترک نکرده و در کابل زندگی می‌کند. او می‌گوید که پس از حملات تروریستی و تحولات، تعداد زیادی از خانواده‌های اهل هنود از کشور بیرون شدند و در حال حاضر تنها ۴۵ تن آنها در افغانستان باقی مانده‌ اند. وی افزوده است که در کشور باقی خواهد ماند و از دیگر خانواده‌های شان خواسته است که دوباره به کشور برگردند.

منجیت سینگ لامبه علاوه کرده است: «بسیار مردم بود، هفت لک فامیل بود. انقلاب آمد و بعد از آن مردم ما کم کم از کشور بیرون شدند. فعلاً در مجموع تقریباً ۴۵ الی ۵۰ نفر در افغانستان زندگی می‌کنند که در ولایات چون ننگرهار، کندهار و در کابل می‌باشند.»

با این حال، امارت اسلامی تأکید کرده است که آنان متعهد به رسیدگی به تمامی مشکلات اهل هنود و سیک‌ها هستند.

مسئولان حکومت سرپرست علاوه کرده اند که زندگی و املاک شهروندان اهل هنود و سیک‌ها محفوظ است و آنها می‌توانند در فضای امن و بدون هیچ نگرانی، مناسک مذهبی شان را انجام دهند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، تصریح کرده است آن عده که بیرون از کشور رفته اند بدون نگرانی می‌توانند به کشور بازگردند.

آقای مجاهد در این مورد ابراز کرد: «امارت اسلامی تعهد دارد که به اقلیت‌ها رسیدگی می‌کند و اهل هنود هم در امن هستند. اگر در سال‌های گذشته رفته باشند، مکلفیت ما نیست ولی حالی دعوت شان می‌کنیم که پس بیایند به افغانستان، مناسک خود را به جا آورده می‌توانند و امنیت شان هم تأمین می‌شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان اجتماعی گفته اند اقلیت‌های اهل هنود و سیک در افغانستان جز اقوام ساکن در این کشور هستند اما بحران‌های گوناگون سبب شده که مجبور به ترک وطن شوند.

عزیز نیک‌یار، جامعه شناس، گفت: «نادیده گرفتن اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان در دوره‌های مختلف تاریخ وجود داشته و دلایل گوناگون نیز دارد. عمده ترین دلیل آن این است که اقلیت‌ها برای حکومتداران و برای حکومت‌های وقت به عنوان یک چالش به شمار نمی‌رفتند. از این جهت بود که حکومت‌ها همواره در بخش‌های مختلف جامعه و سیاست این اقلیت‌ها را نادیده گرفتند.»

با آنکه شمار زیادی از سیک‌ها و هندوها در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات امنیتی افغانستان را ترک کردند اما خواست‌ها این است که آنان دوباره به کشور برگردند.

رویداد های اخیر

Drug cultivation in Afghanistan has ‘almost dropped to zero’: deputy interior minister

Published

on

Abdul Rahman Munir, the Deputy Minister for Counter-Narcotics at the Ministry of Interior, said on Saturday at the meeting of the Central Asian Regional Information and Coordination Centre for Combating Drugs (CARICC) in Uzbekistan that the cultivation, trafficking, and sale of narcotics in Afghanistan have “almost dropped to zero.”

Abdul Mateen Qani, spokesperson for the Ministry of Interior, said in a statement that Munir described the Islamic Emirate’s ongoing counter-narcotics campaign in Afghanistan as “a milestone of achievements.”

At the meeting, Munir emphasized cooperation among member countries and called on them to assist Afghan farmers in creating alternative livelihood opportunities so that the phenomenon of narcotics can be completely eradicated from Afghanistan.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!