اخبار ساحوی

شهر دار کابل : پیشرفت های قابل ملاحظه ی برای تغییر در چهره شهر کابل رونما شده است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

همایش علمی به مناسبت دوهزار و هشت صد و هشتاد دومین سالگرد کابل تحت عنوان میلاد کابل برگزار شد.

هدف از برگزاری این همایش، تحقیق در مورد گذشته و تاریخ شهر کابل و همچنان تحقیق در رابطه به آینده این شهرخوانده شده است.

کابل شهری که به روایت تاریخ یک زمان به عنوان پنجمین مدنیت جهان به شمار می رفت، اما اکنون فاقد تمام امکانات زنده گی شهری است.

ازینرو شهرداری کابل، با راه اندازی همایش علمی و تحقیقی، پژوهشگران و دانشمندان را گردهم جمع کرد تا روی ارایه خدمات بهتر شهری کابل چاره جویی کنند.

در حالیکه شهر کابل که در حدود پنج میلیون شهروند در آن زندگی میکنند و با ده ها دشواری دست و پنجه نرم می کند، اشتراک کننده گان این همایش روی حفظ میراث های فرهنگی و احیا مجدد بنا های تاریخی کابل نیز تاکید کردند.

مسوولان شهرداری کابل هرچند زور گویی ها، تخلفات ساختمانی، و غصب زمین در شهر کابل را از چالش جدی فراه راه خدمات شهر در این شهر عنوان کرد، اما با وجود آن گفت که پیشرفت های قابل ملاحظه ای برای تغییر در چهره شهر کابل رونما شده است.

محمد یونس نو اندیش شهردار کابل گفت:” شهرداری کابل سال گذشته ضمن احداث راه ها، جاده ها، پارک ها، سنگ فرش پیاده رو ها، تنویر جاده ها، احداث کانال ها، تحکیم سواحل دریا، غرس نهال، مراقبت از سرک ها و تنظیف شهر توانست صد ها موارد دیگر را هم سازماندهی کند”.

رییس جمهور کرزی نیز با فرستادن پیامی در این همایش تاکید کرده است که باید به مشکلات فعلی و آینده کابل رسیده گی جدی صورت گیرد.

دراین همایش، 26 مقاله پژوهشی، 70 پارچه نقاشی و خطاطی، 12 پارچه شعر و 30 پارچه موسیقی میهنی در وصف کابل سروده شد.

از سوی هم مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ از کم توجه یی ها برای احیای بنا های تاریخی کابل شکایت کرد.

سید مخدوم رهین وزیر اطلاعات و فرهنگ گفت:” پایتخت گرامی کهن سال ما که سیلی های درد ناکی از مرور ده ها و صده ها خورد آنقدر نیازمند به تلاش و زحمت است که هر گوشه شهر را که آباد شود صد گوشه دیگر آن دیده میشود که احتیاج به کار دارد”.

اشتراک کننده گان این سیمنیار، ارج گذاری به میلاد کابل را حفظ میراث های فرهنگی دانسته و بخاطر دوباره بخاطر دوباره زنده کردن فرهنگ شهر نشینان کابل، از فیرسه توپ از سرکوی شیر دروازه استقبال کردند.

قابل یاد آودیست که دراین همایش همچنان نمایشگاه های کتاب، صنایع دستی و صنعت قالین نیز به نمایش گذاشته شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل