Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل: داعش تهدید عمده برای افغانستان، منطقه و جهان است

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد شاخه خراسان داعش را تهدید عمده برای افغانستان، منطقه و جهان می‌داند. اعضای این شورا طی نشستی تهدیدات داعش را بررسی کرده و نگرانی‌های شانرا از فعالیت و جلب‌وجذب نیروی تازه به این گروه ارایه کرده‌اند.

در این نشست، نمایندگان امریکا، روسیه و پاکستان تهدیدات داعش را جدی دانسته و خواهان مقابله و اقدامات ملموس برای از از بین بردن آن شده‌اند.

ولادیمیر ایوانوویچ ورونکوف، رئیس دفتر ملل متحد برای مبارزه علیه تروریزم در این نشست گفت: «داعش خراسان به تهدیدات تروریستی خود علیه افغانستان، منطقه و جهان ادامه می‌دهد. برعلاوه حملات در داخل افغانستان، افراد داعش در اروپا فعالیت‌های تروریستی مرتکب شده‌‌اند و این گروه تلاش کرده‌ از کشورهای آسیای مرکزی نیرو جذب کند. همچنان گزارش‌ها وجود دارد که تروریست‌های خارجی در شمار کمتر همچنان به افغانستان سفر می‌کنند.»

 ایالات متحده امریکا نیز از توانایی گروه داعش درافغانستان و منطقه ابراز نگرانی کرد.

دوروتی شیا، نماینده امریکا در شورای امنیت ملل متحد گفت: «گروه‌های وابسته به داعش در آسیای میانه، به خصوص جناح خراسان داعش نیز یک تهدید جهانی محسوب می‌شود. ما همچنان از توانایی‌های خراسان داعش برای طراحی، اجرای حملات و همچنین تلاش‌های جلب وجذب افراد، به خصوص در افغانستان و پاکستان نگران هستیم.»

از سویی هم، نماینده پاکستان در این نشست حضور داعش را در افغانستان بیشتر بزرگ نمایی کرد.   

منیر اکرم، سفیر پاکستان در سازمان ملل نیز گفت: «در حال حاضر بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت می‌کنند و این کشور به مرکز اصلی برای تأمین مالی، تسهیلات و سربازگیری داعش تبدیل شده است. چنانکه در گزارش تیم‌های نظارتی نیز آمده است می‌خواهم تکرار کنم که افغانستان مرکز اصلی جذب افراد داعش است و ما هرگونه ادعا مبنی بر پناه دادن پاکستان به داعش را رد می‌کنیم و ما در جنگ با داعش و تی‌تی‌پی هستیم.»

سفیر روسیه نیز در این نشست افزود که افزایش فعالیت داعش خراسان در افغانستان تصادفی و بدون ریشه نیست. وی تصریح کرد که سلاح‌های امریکایی باقیمانده در افغانستان به دست داعش افتاده است.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل اظهار کرد: «ما نمی‌توانیم وضعیت افغانستان و فعالیت‌های روز افزون داعش در افغانستان را نادیده بگیریم. این امر اتفاقی نیست. نیروهای ناتو که به سرعت افغانستان را ترک کردند، مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات را رها کردند که سپس به دست داعش و گروه‌های وابسته به آن افتاد.»

فو کانگ، سفیر چین در سازمان ملل بیان نمود: «سازمان‌های تروریستی همچون داعش و القاعده در حال حاضر در افغانستان بسیار فعال هستند و در حال همکاری با یک دیگر اند. آنها نه تنها وضعیت امنیتی در افغانستان را تضعیف می‌کنند بلکه به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی نیز آسیب می‌زنند. چین از دولت موقت می‌خواهد که اقدامات ملموس و قابل تأیید برای نابودی تمامی سازمان‌های تروریستی مستقر در افغانستان انجام دهد.»

با این حال، امارت اسلامی بارها گفته است که گروه داعش در افغانستان سرکوب شده و به هیچ فرد یا گروه خودسر اجازه فعالیت‌های تروریستی که منطقه و جهان را تهدید کند، داده نمی‌شود.

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117