رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل ممنوعیت کار و تحصیل زنان در افغانستان را محکوم کرد

Published

on

(Last Updated On: جدی ۷, ۱۴۰۱)

شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوعیت کار و تحصیل زنان در افغانستان را محکوم کرده و خواستار مشارکت کامل و برابر زنان و دختران درهمه جنبه‌های زنده‌گی شده است.

اعضای این شورا از مقام حاکم خواستند تا فوراً امکان بازگشت دختران و زنان به مکاتب و پوهنتون‌ها را فراهم کند و سیاست‌هایی نقض کننده حقوق بشر را لغو کند.

شورای امنیت همچنان تاکید کرده که منع اشتغال زنان در سازمان‌های کمک رسان غیردولتی برعملیات کمک رسانی در افغانستان را آسیب خواهد زد.

اعضای این شورا در اعلامیه‌ای ضمن نگرانی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان، خواستار مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان و دختران در صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در افغانستان شدند و از حکومت خواستند مکاتب وپوهنتون‌ها را بازگشایی کنند و به سرعت این سیاست‌ها را که نشان‌دهنده کاهش فزاینده احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی است، برگردانند.

در بخش از اعلامیه‌ای شورای امنیت سازمان ملل آمده است که:«این محدودیت‌ها با تعهدات طالبان (امارت اسلامی افغانستان) در قبال مردم افغانستان و همچنین انتظارات جامعه جهانی درتضاد است. ماموریت سازمان ملل (یوناما) در افغانستان وظیفه دارد تا دراین خصوص با تمام بازیگران و ذینفعان سیاسی مرتبط با افغانستان، به شمول مقام‌های حاکم کارکند و درمورد پیشرفت‌ها دراین زمنیه به شورای امنیت گزارش دهد.»

افزون براین، اعضای شورای امنیت عمیقا از محدودیت‌های کار بر زنان در سازمان‌های غیر دولتی وسازمان‌های بین‌المللی ابراز نگرانی کرده وتاکید کرده اند که این اقدام بر عملیات‌های بشردوستانه در افغانستان تاثیر می‌گذارد.

از زمان وضع این محدودیت‌ها در اوایل هفته تاکنون حدود نیمی از موسسات و سازمان‌های کمک رسان کارشان را در افغانستان تعلیق کرده اند.

همزمان با این وزیر تحصیلات عالی کشور مالیزیا، در یک نامه‌ی از وزیر تحصیلات عالی افغانستان خواسته تا در تصمیم ‌اش مبنی بر تعلیق تحصیل دختران تجدید نظر کند .

او همچنان در این نامه گفته است که تعلیم زنان و دختران کلید انکشاف، صلح و شگوفایی در جامعه‌های اسلامی استند.

وزارت تحصیلات عالی هفته گذشته با فرستادن مکتوبی عنوانی پوهنتون‌های دولتی و خصوصی دستور داد که بر اساس فیصله کابینه، تحصیل طبقه اناث تا امری ثانی معطل” شده است.

وزیر تحصیلات عالی؛ بی‌حجابی، سفر بدون محرم شرعی، منکرات، فعالیت‌ خوابگاه‌های دختران و صنوف مختلط درسی دختران و پسران” را به عنوان دلایل تعلیق تحصیل دختران در پوهنتون‌ها مطرح کرد.

او این ‌را هم گفته است که تطبیق شریعت مهم‌تر از مصالح ملی،‌ توسعه و تمدن جامعه است.

Trending

خروج از نسخه موبایل