اخبار ویژه

شورای امنیت ملل متحد: حدود ۶۵۰۰ پاکستانی در افغانستان مصروف جنگ اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی این هفته اش اعلام كرده است كه به حدود ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ «تروریست پاکستانی» در حال حاضر در افغانستان مصروف جنگ اند و تهدیدی برای هر دو کشور به حساب آیند.

براساس گزارش ۲۶ تیم نظارت بر پشتیبانی تحلیلی و تحریم ، که روز پنجشنبه منتشر شد، بیشتر این جنگجویان اعضای تحریک طالبان پاکستان (TTP) و به رهبری امیر نور ولی محسود بودند.

گزارش سازمان ملل درباره داعش و القاعده و گروه های وابسته در سراسر جهان بود.

در مورد موضوع ویروس کرونا، تیم نظارتی گفتند که این بیماری همه گیر بر تروریزم تاثیر متفاوت دارد.

در برخی از مناطق، گروه ها برای پیشبرد تبلیغات و جمع آوری کمک های مالی از ویروس کرونا استفاده می کردند و در مناطق دیگر از این اینکه توجه نیروهای امنیتی به سوی دیگر معطوف اند سو استفاده کنند.

در گزارش آمده است: “در عین حال ، ویروس کرونا باعث شده است تا سفر مرزی دشوار شود و اهداف گریزان باشد و سرعت عملیاتی حملات در بعضی مناطق به طرز محسوسی کاهش یافته است.”

این گزارش اظهار داشته است که گروه القاعده در مناطقی فراتر از استحکام تاریخی اش در افغانستان در حال تشدید است که در صورت پیشرفت روند صلح با یک چالش جدی روبرو می شود.

این گروه از داعش و شکستگی های اجتماعی برای تقویت مشروعیت و به دست آوردن کشش و استخدام محلی استفاده می کند. روابط بین داعش و القاعده ، بسته به پویایی منطقه، کاملا پراکنده و غیرمذهبی است.

گروه داعش از لانه های قبلی خود مانند ننگرهار و کنر عقب نشینی سخت و با تلفات داشته اند، اما هنوز زود است که خطر این گروه را نادیده بگیریم.

این گزارش هشدار می دهد که داعش امیدوار است که از زمینه تغییر در رویکرد طالبان ، داعش و القاعده در روند صلح افغانستان بهره ببرد.

براساس توافق بین ایالات متحده و طالبان ، که در فبروری امضا شد، پیش بینی شده است که طالبان به مبارزه با داعش و سرکوب هرگونه تهدید القاعده ادامه خواهند داد.

با این حال، این گزارش گفته است که القاعده و داعش در غرب آفریقا و ساحل همچنان در اوایل سال ۲۰۲۰ از موفقیت عملیاتی برخوردار بودند.

این گزارش می افزاید: قدرت القاعده در داخل و اطراف ادلب در شمال غربی سوریه و “شکنندگی اوضاع” نگران کننده بود. داعش همچنین در آن منطقه از پناهگاه امن برخوردار است.

در همین حال ، سازمان ملل متحد اظهار داشت كه داعش همچنان در ولایت كنر افغانستان به جایی كه از اواخر سال ۲۰۱۹ از ننگرهار نقل مکان كرده است، تلفات سنگین متحمل شده اند.

در ماه آپریل و می، نیروهای ویژه افغانستان یک سری عملیات در سراسر کشور انجام دادند که منجر به دستگیری رهبران این گروه از جمله اسلم فاروقی (با نام عبدالله اوروکزی) و سایر اعضای ارشد این گروه شد.

در این گزارش آمده است كه برخی نهادها ادعا می كنند كه داعش با پیاده سازی رویكرد رهبری هسته ای خود در پی دنبال كردن “دستورالعمل جهانی” است كه در آن قلمرو افغانستان را پایگاهی برای گسترش نفوذ تروریستی در منطقه ی وسیع تر، می داند.

علاوه بر این ، در این گزارش آمده است كه داعش همچنان قادر به انجام حملات بزرگ در نقاط مختلف كشور از جمله كابل است.

در گزارش آمده است: “داعش همچنین قصد دارد جنگجویان طالبان را که مخالف توافق با ایالات متحده هستند، جذب کند. در صورت فشار بیشتر بر (داعش) در کنر، این گروه به بدخشان و سایر ولایت های شمالی عقب نشینی می کنند.”

تیم نظارتی سازمان ملل تخمین می زند که عضویت فعلی داعش در افغانستان حدود ۲۲۰۰ نفر است. آنها می گویند رهبرن داعش در افغانستان، متیع الله کماحوال ابو سعید محمد الخراسانی اهل سوریه هستند.

تیم نظارتی سازمان ملل همچنان گفته است كه دو فرمانده ارشد داعش، ابو قتیبه و ابو هاجر العراقی ، از خاورمیانه به افغانستان آمدند. اگرچه تاریخی مشخصی برای آمدن آنان داده نشده است.

این در حالی است که آمریكا در گزارش خود گفته است كه پاکستان همچنان به عنوان “پناهگاه امن” برای گروه های تروریستی منطقه ای ، از جمله طالبان افغانستان ، و شبکه حقانی مرتبط با القاعده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل