خبرهای تازه

شورای عالی صلح تمایل طالبان به نشست مسکو را نقد می‌کند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

شورای عالی صلح می‌گوید که طالبان با پذیرش نشست مسکو نشان داده اند که جنگ آنها برای دفاع از اسلام نیست.

اما منابع نزدیک به گروه طالبان این ادعا را رد کرده می‌گوید که عدم حضور طالبان در نشست اندونیزیا و جده، از برای نبود منافع این گروه در نتیجه آن نشست‌ها بوده است.

هرچند طالبان در نشست دو کشور مسلمان اندونزیا و عربستان اشتراک نداشت اما برخلاف انتظار تمام اسلام گرایان برای شرکت در نشست مسکو آمادگی نشان داده اند، از این رو شورای عالی صلح نیز  تاکیید می‌کند که جنگ طلبی گروه طالبان برای منافع اسلام نیست.

لیلا جعفری عضو شورای عالی صلح علاوه می‌کند که کشورهای دیگر از گروه طالبان استفاده ابزاری می‌کنند.

حالانکه نشست مسکو که قرار بود در آن طالبان شرکت کنند به تاخیر برگزار خواهد شد، لیکن چرا این گروه نسبت به کشورهای مسلمان مانند اندونزیا و عربستان به مسکو علاقمندی نشان می‌دهد؟

با این حال سید اکبر آغا فرمانده پیشین گروه طالبان ابراز می‌کند: “طالبان در نشست جده و اندوزیا شرکت نکردند، زیرا آنها در این نشست منفعت نداشتند و اشتراک در نشست‌های یک جانبه نمی‌تواند کلید برای صلح باشد.”

این در حالی است که هم عالمان دین و نیز آگاهان گرایش گروه طالبان به نشست مسکو را مورد نقد قرار می‌دهند.

مولوی بصیر حقانی عالم دین در این مورد اظهار می‌کند که گروه طالبان در نشست کشورهای اسلامی شرکت نکرده و به نشست مسکو علاقه نشان می‌دهد.

وی می‌افزاید که روسیه و پاکستان از گروه طالبان علیه امریکا استفاده می‌کنند.

محمد جواد محدثی آگاه روبط بین الملل نیز معتقد است که گروه طالبان توسط امریکا برای مقابله با روسیه وقت ایجاد شده بود و اینک قضیه برعکس شده و روسیه از این گروه علیه خود امریکا استفاده می‌کند.

به باور آگاهان، احتمال دارد که طالبان دفتر سیاسی در ازبیکستان باز کند؛ کشوری که گفته می‌شود تحت نفوذ کامل روسیه قرار دارد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد تمام ادعاها علیه این گروه ثابت می‌شود.

Trending

خروج از نسخه موبایل