Connect with us

اخبار ساحوی

شورای عالی صلح: رهایی زندانیان طالب از پاکستان باید با تفاهم شورای عالی صلح صورت گیرد

منتشر شده

در

با آنکه رهایی فرماندهان طالب از زندان های پاکستان در یک سال گذشته یکی از خواست  های حکومت افغانستان برای تسریع روند صلح است ، اما شورای صلح افغانستان از پاکستان می خواهد تا رهایی زندانیان طالب در هماهنگی با حکومت افغانستان صورت گیرد.

شورای عالی صلح افغانستان میگوید:”تنها از رهایی چهار زندانی طالبان از زندان های پاکستانی خبر دارند و بس. حال آنکه تا اکنون 26 زندانی طالب از زندان های پاکستان رها شده اند.

شورای عالی صلح افغانستان در پیوند به گزارشی که در روز نامۀ انترنتی واشنگتن پست به نشر رسیده واکنش نشاند داده و از حکومت پاکستان خواست تا رهایی زندانی های طالبان باید با تفاهم شورای عالی صلح صورت گیرد.

گفته میشود که روز نامۀ انترنتی واشنگتن پُست نوشته است که “شماری از فرماندهان طالب پس از رهایی از زندان های پاکستان دو باره در برابر حکومت افغانستان سلاح بر میدارند”.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور امور خارجی شورای عالی صلح دراین رابطه گفت:”متاسفانه گروه دومی هم که از زندانهای پاکستان رها شدند شورای عالی صلح درجریان قرارنداشت. و حال هم از سرنوشت زندانی های رها شده که درپاکستان استند یا درجا های دیگری رفته اند و یا هم با جناح های مخالف دولت یکجا شده اند شورای عالی صلح خبر ندارد”.

درهمین حال زلمی رسول وزیر خارجه افغانستان نیز می گوید “ما تشویش خود را در نشست سه جانبه ی افغانستان ، پاکستان و بریتانیا در لندن نیز گفتیم زیرا وقتی زندانی های طالبان رها شوند میتوانند جای بروند که برای حکومت افغانستان خطرناک باشد”.

به گفته وزیر خارجه افغانستان در این مورد نیز درنشست سه جانبه توافق صورت گرفت.

همزمان با این گونترکتزسخنگوی ایساف در این مورد اظهار بی اطلاعی نمود و گفت:”این مسأله میان حکومت افغانستان و پاکستان است ایساف در مورد رهایی زندانیان طالب ابراز نظر نمیکند”.

پس از سقوط طالبان در سال 2001 میلادی شمار زیادی از فرماندهان طالب به پاکستان فرار کردند اما تا اکنون شمار دقیق طالبان که در زندان های پاکستان استند معلوم نیست.

Advertisement

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به ریاض با بن سلمان دیدار کرد

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز سه‌شنبه در سفر به ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکی، اردوغان که در یک سفر رسمی به عربستان سعودی به‌سر می‌برد، همراه‌ با همسرش و با شماری دیگر از مقامات این کشور وارد ریاض شده است.

جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است.

پس از این دیدار، اردوغان در ضیافت که به افتخار وی از سوی محمد بن سلمان در قصر الیمامه برگزار شده بود، شرکت کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر در همان روز در یک مراسم رسمی از سوی محمد بن سلمان مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر، نخستین بخش از سفر منطقه‌ای رئیس‌جمهور ترکیه به کشورهای منطقه به‌شمار می‌رود.

اردوغان سپس روز چهارشنبه به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، به قاهره سفر خواهد کرد تا ریاست مشترک دومین نشست شورای عالی همکاری راهبردی ترکیه و مصر را بر عهده گیرد.

در جریان سفر به مصر، اردوغان و السیسی قرار است درباره مسائل دوجانبه گفتگو کرده و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه موضوع فلسطین، تبادل نظر کنند.

وی همچنین قرار است در جریان سفر خود به قاهره در «مجمع تجاری ترکیه و مصر» نیز شرکت کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نشت گاز علت انفجار ساختمان در بندرعباس ایران

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

محمد امین لیاقت، رییس اداره آتش‌نشانی بندرعباس، اعلام کرده که براساس ارزیابی اولیه، انفجار در یک ساختمان واقع در بلوار معلم این منطقه ناشی از نشت گاز بوده است.

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌های ایرانی گزارش داده بودند که صدای انفجاری که در برخی محلات بندرعباس شنیده شده، مربوط به یک منزل مسکونی در «بلوار معلم »بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان نیز از مردم خواسته بود تا اخبار را فقط از منابع رسمی دنبال کنند و به شایعات توجه نکنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، اعلام کرده بود که در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران، حملات آینده امریکا «بسیار شدیدتر» خواهد بود، موضوعی که نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه را تشدید کرده است.

در همین حال، سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و آماده است تا یک توافق هسته‌ای منصفانه را پذیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!