Connect with us

رویداد های اخیر

شورای مصالحه: تمام موانع سد راه گفتگوهای میان افغانان برداشته شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

فریدون خوزون سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی میگوید که هرچه زودتر روند رهایی زندانیان تکمیل شود، هیات مذاکره کننده صلح به دوحه میرود تا با طالبان وارد مذاکرات میان افغان‌ها شود.

آقای خوزون گفته است: ” تمام موانع سد راه مذاکرات بین‌الافغانی از بین رفته است، روند تبادله‌ی زندانیان نیز به زودی پایان می‌یابد. پس از پایان این روند، گفتگوهای بین‌الافغانی آغاز می‌شود.”

این در حالی است که حکومت افغانستان روند رهایی زندانیان جنجالی طالبان را از سر گرفته است.

منابع میگویند که حکومت در دو روز گذشته ۲۰۰ زندانی طالبان راه رها کرده است. به گفته آنان ۱۵۳ زندانی روز سه‌شنبه و ۴۷ زندانی دیگر روز دوشنبه از بند رها شده اند.

این زندانیان بخشی از ۳۲۰ زندانی جنجالی طالبان است که رییس جمهور غنی نمی‌خواست به دلیل آنچه جرم های سنگین گفته شده است، از زندان آزاد شوند.

در همین حال محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور پیش از چاشت امروز با هیات مذاکره کننده صلح دیدار کرده است.

در این دیدار عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی و معصوم ستانکزی رییس هیات مذاکره کننده صلح نیز شرکت کرده بودند.

آقای غنی به هیات گفته است:” خرسندم که در نتیجه تلاش های پیهم دولت جمهوری اسلامی افغانستان، به این مرحله حساس می‌رسیم و شما به عنوان تیم واحد و منسجم به نمایندگی از مردم و دولت افغانستان با گروه طالبان، مذاکرات صلح را آغاز می کنید.”

آقای غنی به آنان اطمینان داده است که به عنوان تیم ملی، حمایت قوی مردم و دولت افغانستان را با خود دارند و “افغان ها قوت خود را در تنوع، وحدت و هماهنگی شما می بینند، زیرا جمهوریت و تنوع جنبه های قوت ما است.”

وی افزود که وثیقه ملی ما که قانون اساسی می باشد، برای همه ما حدود را مشخص کرده است.

رییس جمهوری گفته است که در ترکیب اعضای هیات مذاکره کننده صلح، علما، زنان و جوانان هرکدام وزنن سیاسی و ملی دارند و “آنان از هر بخش و قشر جامعه ما نمایندگی بهتر خواهند کرد، زیرا که مطلقاً یک تیم مردمی و ملی است.”

رییس جمهور غنی از عبدالله عبدالله که جرگه مشورتی صلح را موفقانه ریاست کرد، تشکر کرده، گفت: “فیصله های جرگه مذکور که نقشۀ راه و حدود صلاحیت های هیات مذاکره کننده را تعیین نموده، ارزش سیاسی، تاریخی و ملی دارد. همچنان شروط واضح گذاشته و جهت شما را تعیین نموده است.”

آقای غنی خاطرنشان کرده است که با موجودیت اجماع ملی، منطقوی و بین المللی؛ هدف مطلوب ما افغانستان مترقی، آزاد، متحد، مستقل و صلح آمیز است.

وی افزوده است که هدف اساسی هیات ما خاتمه بخشیدن به خشونت ها به گونه بنیادی می باشد، زیرا مردم صلح پایدار و حفاظت از ارزش های جامعه نوین را می خواهند.

محمد اشرف غنی تاکید کرد که دولت تمام تعهدات خویش را در پروسه صلح که جامعه بین المللی توقع آن را داشت، عملی کرده است، “رهایی زندانیان طالب ثبوت واضح تعهد دولت در راستای صلح می باشد.”

در همین حال آقای عبدالله خطاب به تیم مذاکره کننده، گفت که “شما حمایت قوی دولت و مردم افغانستان را با خود دارید و در جریان مذاکرات به شمول حراست از حاکمیت ملی، ارزش ها، منافع ملی، جمهوریت، حقوق زنان، آزادی بیان و حمایت قوی از نیروهای امنیتی و دفاعی، از تمام مردم افغانستان به شمول خانواده های قربانیان، نمایندگی می کنید.”

آقای عبدالله گفت: “ترکیب شما تنوع افغانستان را تمثیل می کند. تیم واحد و صدای واحد از ملت عظیم ما نمایندگی می کند. دولت افغانستان عزم راسخ خود را در پروسۀ صلح نشان داده است، به همین سبب رهایی زندانیان طالبان تصمیم ساده نبود و شما نمایندگی از آرزوهای ملت افغانستان برای رسیدن به صلح می کنید.”

رییس شورای عالی مصالحه خطاب به آنان افزود: “شما وظیفه دشوار دارید و برای رسیدن به صلح باعزت و پایدار همه ما متحد هستیم. وی افزود که جمهوری اسلامی افغانستان با قاطعیت متعهد به صلح می باشد و طالبان هم باید در این عرصه تعهد خود را نشان دهند.”

در اخیر این دیدار رییس جمهوری گفت: “آرزوی مردم افغانستان این است که در مذاکرات صلح بر کاهش خشونت و آتش بس دایمی توافق صورت گیرد، تا هرچه زودتر به صلح پایدار و باعزت که خواست تمام مردم ما می باشد، دست یابیم.”

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار فعالیت دوباره عضویت در سازمان تجارت جهانی شد

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صنعت و تجارت در دیدار با رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواستار فعالیت دوباره‌ عضویت امارت اسلامی در سازمان تجارت جهانی شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت تجارت می گوید که نورالدین عزیزی و رزا اوتونبایوا همچنان درباره پشتیبانی از تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، افزایش صادرات و فراهم‌آوری تسهیلات برای زنان صنعت‌کار نیز گفتگو کرده‌اند.

از سویی هم، سخنگوی امارت اسلامی گفته که تجارت و ترانزیت موضوع بشری است و نباید با موضوعات سیاسی ربط داده شود.

به گفته‌ ذبیح‌الله مجاهد، امارت اسلامی تلاش‌های خود را برای گسترش روابط اقتصادی و تجارتی افزایش داده است.

در همین حال، به باور کارشناسان اقتصادی، کسب دوباره‌ عضویت سازمان تجارت جهانی بالای گسترش تجارت افغانستان با کشورهای گوناگون آسیایی و اروپایی و شمار کشورهای قاره‌‌ای مثل امریکا اثر گذار است و در کنار آن، فُرصت‌های کاری را نیز افزایش خواهد داد.

افغانستان در دسمبر ۲۰۱۵ به‌گونه رسمی یک‌صدوشصت‌وچهارمین عضو سازمان تجارت جهانی شد، اما در حال حاضر نماینده‌ای در این سازمان ندارد. سازمان تجارت جهانی یک سازمان بین‌المللی است که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلاف‌های بین اعضا را حل‌وفصل می‌کند. هدف عمده‌ این سازمان ایجاد تسهیلات برای صادرات و واردات کالا و خدمات بین کشورهای عضو از طریق رفع موانع تعرفه‌های گمرکی می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به یک هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شدند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پاکستان نزدیک به یک هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است.

این وزارت امروز (پنج‌شنبه،۱۰ جوزا) با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که به تعداد ۹۷۹ مهاجر افغان پس از اخراج از سوی پاکستان دوباره وارد کشور شده‌اند.

وزارت امور مهاجرین گفته است که اخراج‌شدگان به تاریخ ۹ جوزا از مرز سپین‌بولدک و خط فرضی تورخم به کشور برگشت نمودند.

براساس معلومات آمریت سرحدی تورخم در ولایت ننگرهار، ۱۱۵ خانواده که شامل ۶۴۷ تن بودند از طریق این گذرگاه وارد کشور شدند و ۶۲ خانواده شامل ۳۳۲ تن همچنان از طریق گذرگاه سپین‌بولدک وارد کشور شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد یک قهوه‌خانه توسط گروه از دختران در شهر کابل

Published

on

(Last Updated On: )

گروهی از دختران در کابل با ایجاد یک قهوه‌خانه و کتاب‌خانه می‌خواهند برای دختران و زنان زمینه‌ مطالعه را فراهم سازند. آنان از زنان و دختران می‌خواهند با استفاده از این مکان به مطالعه بپردازند و آگاهی خود را در بخش‌های مختلف بلند ببرند.

در وضعیتی که زنان و دختران از رفتن به مکتب و پوهنتون محروم اند. شماری از دختران با ایجاد یک قهوه‌خانه و کتاب‌خانه می‌خواهند برای دختران و زنان زمینه‌ مطالعه را فراهم سازند تا حد اقل از این طریق زنان و دخترانی که در پی کسب علم و دانش هستند کمک کرده باشند.

کسانی که این‌جا برای مطالعه می‌آیند، هستند دخترانی که برای آنان قهوه فراهم می‌کنند تا از خستگی‌های ذهنی مشتریان شان بکاهند.

باورها بر این است که با توجه به محدودیت‌های آموزشی بر زنان و دختران ایجاد این‌گونه محیط‌ها یک نیاز پنداشته می‌شود.

با این همه، خواست مهم در این‌جا این است که دروازه‌های مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران و زنان باز شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!