Connect with us

رویداد های اخیر

شورای پناهندگان ناروی با مشارکت کارمندان زن و مرد فعالیت‌اش را در کندهار از سرگرفت

منتشر شده

در

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده که توانسته است بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در ولایت کندهار و مناطق دیگر افغانستان از سر بگیرد.

یان اگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی امروز (دوشنبه، ۱۵جوزا) در صحفه تویترش نگاشته است: «شورای پناهندگان ناروی توانسته بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در کندهار و همچنین تعدادی از مناطق دیگر در افغانستان از سر بگیرد.»

اگلند افزود: «تمام کار ما به طور یکسان برای زنان، مردان، دختران و پسران است و با مشارکت برابر کارمندان بشری زن و مرد.»

امارت اسلامی افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.

این در حالی است که ماه گذشته، رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود مقام‌های ارشد امارت اسلامی به او گفته اند که در حال نهایی‌کردن دستور العمل‌هایی اند که به زنان اجازه بدهد کار با سازمان‌های غیردولتی را از سر گیرند.

در آن زمان یان اگلند در گفتگو با اسوشیتدپرس همچنان از جامعه جهانی خواسته بود افغانستان را فراموش نکنند و این کشور را کمک کنند. او از حکومت نیز خواسته بود اگر با جامعه جهانی همگام شوند میلیاردها دالر به افغانستان سرازیر خواهد شد.

هرچند در آن زمان این مسأله از سوی امارت اسلامی رد و یا تایید نشد، اما رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود که امارت اسلامی در حال کار روی نهایی‌سازی این دستورالعمل است.

ایگلند که ماه گذشته به افغانستان سفر کرده بود و با شماری از مقام‌های ارشد امارت اسلامی دیدارهای داشت به اسوشیتدپرس گفت این اطمینان را که زنان با نهایی‌شدن این دستورالعمل کار با سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان را در افغانستان از سرخواهند گرفت از سوی حکومت دریافت کرده است.

ایگلند گفته بود: «هر توافقی که در کندهار به دست بیاید، می‌تواند تاثیر ملی داشته باشد، دستورالعمل‌ کار زنان نیز نزدیک به نهایی‌شدن است، این چیزی است که به من ابلاغ شده اما جدول زمانی در این خصوص ارایه نشده است و نیز جزییات بیشتر در این زمینه وجود ندارد، اما احتمالاً این دستورالعمل‌ها طرز لباس، تفکیک جنسیتی درمحل کار و یک همراه برای سفر را در بر می‌گیرد.»

با این حال، آقای ایگلند هشدار داده بود که شورای پناهندگان ناروی در صورت عدم بازگشت زنان و دختران به کار و تحصیل، ۴۰ درصد از بودجه خود را برای افغانستان از دست خواهد داد.

او افزوده بود: «به افغانستان پشت نکنید در حالی که کشورهای عضو ناتو و امریکا میلیاردها دالر را در جنگ اوکراین به مصرف می‌رسانند، به طالبان (امارت اسلامی) هم می‌گویم که تغییر در رفتار و پالیسی شان می‌تواند منجر به سرازیرشدن میلیاردها دالر پول به افغانستان شود.»

شورای پناهندگان ناروی همچنان ۲۲۰ نفر از ۱۵۰۰ نیروی کاری خود را اخراج و پنج دفترش را تعطیل کرده است.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!