Connect with us

صحت

شکایت مردم از افزایش بهایی ادویه در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۲۱, ۱۴۰۰)

شهروندان کشور از افزایش بهایی ادویه شکایت می‌کنند. آنان می‌گویند که به تناسب یک ماه پیش بهای ادویه در کشور تا دو برابر افزایش یافته است.

حفیظ الله، باشنده بلخ، در این باره گفت:” دوای که قبلا ۲۰۰ یا ۳۰۰ بود حالا ۶۰۰ یا ۷۰۰ شده است از حکومت میخواهم که برای مردم غریب و بیچاره کمک کند و این مشکل را از بین ببرد.”

محمد یعقوب، باشنده کابل، گفت:” دوا خیلی قیمت شده و کشورهای خارجی چرا وارد نمیکند.”

با این حال سخنگوی وزارت صحت عامه می‌گوید که از زمان روی کارآمدن حکومت جدید تاکنون برخی از کشورها و سازمان‌های صحی تجهیزات طبی و دوا به افغانستان کمک کرده اند.

وی افزوده که وزارت صحت عامه کمیسیون ساخته تا از بازارها نظارت کند.

داکتر جاوید حژیر، سخنگوی وزارت صحت، گفت:” کمیسیون را که در راس آن معیین مسلکی وزارت صحت قرار دارد ساخته است که از کیفیت دوا و نرخ آن نظارت کنند. بیشتر کشورهای هم برای این وزارت کمک کرده است که انشاالله این کمک‌ها ادامه داشته باشد “

مسوولان اتحادیه دوا افغانستان دلیل بلند بودن قیمت ادویه در کشور را کاهش واردات و افزایش بهای اسعار خارجی در برابر پول افغانی می‌داند.

نعمت الله تواب ستانکزی، معاون اتحادیه دوا، در این باره گفت:” در قدم تفاوت اسعار خارجی است و در کنار این عرضه کم است و تقاصا زیاد است و به شکل نورمال واردات صورت نمیگیرد.”

فروشنده‌گان ادویه در بازارها از نبود بیشتر اقلام ادویه نگرانی کرده می‌گویند دواهای حیاتی در بازار ها وجود ندارد.

عبداالله معصومی، فروشنده دوا، گفت:” قیمت‌ها حدود ۳۰ الی ۵۰ فیصد افزایش یافته است دواهای که از کشورهای همسایه وارد میکردیم حالا نیست و راه‌ها بسته است.”

این درحالی است که اغلب شفاخانه‌های دولتی در کشور به ویژه در کابل به دلیل کمبود ادویه و تجهیزات طبی کارشان متوقف است و شفاخانه‌های که هم فعالیت می کنند تجهیزات اندک در اختیار دارند.

صحت

سرپرست وزارت صحت با مسوول کمیساریای سازمان ملل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۳)

داکتر قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت‌ عامه با ليونارد زیلو، مسوول کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان دیدار کرد.

در این دیدار، دو طرف درباره  ایجاد مراکز صحی جدید برای عودت‌کنندگان در کشور بحث و تبادل‌نظر نمودند.

آقای عباد در این دیدار، ارایه خدمات بهتر صحی را برای هموطنان و برگشت‌کنندگان از اولویت‌های خود دانسته و خواهان همکاری این سازمان در این زمینه شده است.

از سویی هم، آقای ليونارد زیلو از همکاری این نهاد در این راستا اطمینان داد و بر همکاری‌های دوام‌دار این اداره با وزارت صحت‌ عامه تأکید کرد.

Continue Reading

صحت

کمپاین فرعی واکسین پولیو آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۷, ۱۴۰۲)

وزارت صحت عامه به‌همکاری نهادهای بین المللی دومین دور کمپاین فرعی تطبیق واکسین پولیو در سال ۲۰۲۴ را امروز (دوشنبه) آغاز کرد.

این دور کمپاین واکسین فلج اطفال در مناطق مختلف کشور از ۲۶ تا ۲۹ فبروری ۲۰۲۴ تطبیق می‌شود. هدف این کمپاین واکسین کردن بیش از ۷.۶ میلیون کودک زیر سن پنج سال در برابر ویروس پولیو می‌باشد.

قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه در این باره گفته است: «ما متعهد استیم که به‌همکاری شرکای کاری خود مرض پولیو را در افغانستان محو نماییم. ما شب و روز تلاش می‌نماییم و کمپاین‌های واکسین پولیو و خدمات تتمیمی صحی را ادامه می‌دهیم تا به هدف که همانا محو کامل مرض پولیو در سراسر کشور می باشد، برسیم.»

او اضافه کرده است: «حمایت همه افغانان، به‌خصوص محاسن سفیدان، بزرگان منطقه و علمای دین در فعالیت‌های محو مرض پولیو مهم است. نیاز است تا آنان در مبارزه علیه مرض پولیو اشتراک کنند و صحتمندی اطفال خود را حفظ نمایند.»

پولیو یک مرض ویروسی است که قابل تداوی نمی‌باشد و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌شود.

Continue Reading

صحت

از آغاز زمستان تاکنون بیش از ۲۸۶ هزار تن در کشور به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۵, ۱۴۰۲)

سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی می‌گوید که از آغاز زمستان در ۳۴ ولایت افغانستان، بیش از ۲۸۶ هزار تن به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند که از میان آن‌ها ۶۶۸ تن جان باخته‌اند.

براساس آمار این سازمان، بیش از ۶۳ درصد از مریضان را کودکان زیر پنج سال و نزدیک به ۵۰ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند.

در بخشی از گزارش آمده است: «از آغاز فصل سرما، شمار بیماران مبتلا با مشکلات تنفسی در افغانستان افزایش یافته است. از اول جنوری سال ۲۰۲۴، در ۳۴ ولایت افغانستان بیش از ۲۸۶ هزار تن به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند و از میان آن‌ها در مجموع ۶۶۸ تن جان باخته‌اند.»

همزمان با این، وزارت صحت عامه گفته که اخیراً گراف مریضان با بیماری تنفسی افزایش یافته و نزد این وزارت در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹.۲ میلیون تن با مشکلات تنفسی به ثبت رسیده است.

به گفته مسوولان وزارت صحت عامه، بیش‌تر مریضان را کودکان و بزرگ‌سالان شامل می‌شوند.

در همین حال، برخی از داکتران افزایش بیماری‌های تنفسی را در کشور آلودگی بیش از حد هوا می‌دانند و می‌گویند که مریضان  مبتلا به عفونت حاد تنفسی، در کنار گرفتن دواهای لازم باید تغذیه درست شوند.

این درحالی است که همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش آلودگی هوا، آمار مبتلایان به امراض تنفسی در کشورافزایش می‌یابد و بیش‌تر کودکان در معرض خطر این بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!