Connect with us

رویداد های اخیر

صلاح‌الدین ربانی از ریاست حزب جمعیت اسلامی برکنار شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

حد اقل ۴۷ عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی، صلاح‌الدین ربانی را از ریاست این حزب برکنار کرده اند.

این اعضا، عنایت الله شاداب را به عنوان رییس موقت جمعیت اسلامی افغانستان برگزدیده ‌اند تا مجمع عمومی حزب را برگزار کند.

جمعیت اسلامی افغانستان ظاهرا دو دسته شده ‌است. ۴۷ عضو شورای رهبری این حزب به شمول عطا محمد نور، یونس قانونی، بسم‌الله محمدی، حفیظ منصور، اسماعیل خان و ستار مراد، برای برکناری صلاح الدین ربانی از ریاست جمعیت اسلامی رای دادند و او را عزل کردند.

از میان ۶۲ عضو شورای رهبری، ۴۷ عضو آن، عنایت‌الله شاداب از موسسان این حزب را به عنوان رییس موقت شورای رهبری تعیین کردند تا برای برگزاری مجمع عمومی حزب پس از سال‌ها، مقدمه‌ چینی کند.

بصیر سالنگی، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان میگوید: “یک سهم کلان پنجاه فیصد در حکومت داریم، وقتی که داریم بخاطر قهر شدن یک شخص که خودش به تنهایی تصمیم می‌گیرد نمی تواند از آن گذشت، از ۶۲ نفری ۴۷ نفر که ۳۵ نفر حضور داشتند و دگران در ویدیو گفتند که با شما هستیم.”

صلاح‌الدین ربانی نمی‌خواست در حکومت مشارکتی شریک باشد اما ۴۷عضو شورای رهبری خود را شریک در حکومت از آدرس عبدالله عبدالله می‌بینند و چشم‌انداز نقش آفرینی برجسته کنار آقای عبدالله در روند صلح دارند.

حفیظ منصور، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان میگوید: “چی دلیلی وجود دارد که ما اپوزیسیون باشیم، مگر عاقلانه نیست که حکومتی را که با طالبان در کارزار سیاسی ا‌ست تقویت کنیم تا جلو ورود طالبان را از رهگذر سیاسی و نظامی بگیریم.”

یک بخش دیگر شورای رهبری اما کنار صلاح‌الدین ربانی مانده اند، آقای ربانی دو هفته پیش برخی اعضای جمعیت اسلامی را به معامله‌گری متهم کرد.

صلاح‌الدین ربانی به تاریخ ۱۸ جون گفته بود: “شماری از اعضای ارشد جمعیت اسلامی خلاف فیصله های خویش و خلاف تصامیم رهبری و ارزش‌های بنیادین خویش عمل کرده‌اند، نتیجه‌اش این شد که امروز خواسته‌های مشروع مردم مان را از دیگران گدایی می‌کنیم.”

در واکنش به این اقدام، جمعیت اسلامی به رهبری صلاح‌الدین ربانی، عضویت عطامحمد نور، یونس قانونی، کلیم الله نقیبی، عبدالحفیظ منصور، واقف حکیمی، سید عنایت الله شاداب و عبدالستار مراد را به حالت تعلیق درآورد.

احمدضیا مسعود، معاون جمعیت اسلامی گفته که صلاح‌الدین ربانی هم‌چنان رییس جمعیت اسلامی است و حکومت در تبانی با برخی اعضای رهبری این حزب پس از مذاکرات فشرده، زمینه‌ی انشعاب جمعیت اسلامی را فراهم کرده ‌است.

بیشتر حزب‌ها در دو دهه‌ی پسین با پراکندگی، چند پارچه‌گی و گسست داخلی روبرو بوده اند و نتوانسته‌اند که در معادله‌های سیاسی با یک‌دستی درون سازمانی عمل کنند، از همین‌رو عکس دیگر کشورها، نقش حزب‌های افغانستان در تحولات سیاسی دو دهه‌ی پسین، ضعیف و کم‌رنگ پنداشته می‌شود.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی به فشارهای جهانی تن نخواهد داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزار روز سه شنبه (۱۱ثور) در مراسم فراغت محصلان پولی تخنیک کابل می‌گوید، امارت اسلامی به فشارهای جهانی تن نخواهد داد و نه به فرمایش کسی کار خواهد کرد.

مراسم فراغت محصلان پوهنتون پولی‌تخنیک کابل با حضور مقام‌های امارت اسلامی. اما محور دیگر این نشست، بیشتر روی گپ و گفت‌های سیاسی می‌چرخد.

وی در این مراسم می‌افزاید که ترانزیت منطقه بدون افغانستان امکان پذیر نیست و دولت سرپرست از آن استفاده می‌کند.

این مقام ارشد امارت اسلامی می‌افزاید که دولت سرپرست از یک‌سو در تطبیق پروژه‌ها واز طرف دیگر در بخش استخراج معادن کار می‌کند. معاون سیاسی رئیس الوزرا بر فراهم سازی زمینه‌ی برگشت مهاجران به کشور نیز تأکید می‌کند.

محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی ازمنکر می‌گوید که امارت اسلامی خلاف رُشد علوم عصری در کشور نیست و کشورهای غربی علیه امارت اسلامی تبلیغات منفی می‌کنند.

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی هم تأکید می‌کند که امارت اسلامی برنده میدان جنگ بوده است و در میدان اقتصاد، صحت و تحصیل نیز برنده خواهد شد.

ازسوی برخی دیگر مقام‌های وزارت تحصیلات عالی می‌گویند که این وزارت با تمام امکانات دست داشته تلاش می‌ورزد تا در راستای گسترش علمی و تحصیلی پیشرفت‌های داشته باشند و با معیارهای جهانی برابر شود.

از این دور فراغت محصلان پولی تخنیک کابل، ۵۳۷ محصل از هفده بخش این پوهنتون فارغ شدند که سند فارغت شان از سوی مقام‌های امارت اسلامی اهدا شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست سفارت امریکا: واشنگتن به تعامل با امارت اسلامی ادامه خواهد داد  

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

د نیو یومنیترین گزارش داده است که کرن دکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان در گفتگو با این نشریه گفته است، واشنگتن اکنون در موقعیتی قرار دارد که باید «با دقت سیاست عدم به رسمیت‌شناختن» امارت اسلامی را دنبال کند.

او در این مصاحبه افزوده است که این سیاست نیاز به حفظ «تعادل ظریفی» دارد.

سرپرست سفارت ایالات متحده برای افغانستان همچنین گفته است: «در حالی که طالبان (امارت اسلامی) قدرت را به جای رای با زور گرفتند؛ اما مهم است که راه‌های برای کمک به میلیون‌ها تنی که به کمک‌های عاجل نیاز دارند، جستجو شود».

این نشریه با نشر بخشی از این مصاحبه در گزارشی گفته است: «ایالات متحده نشان می‌دهد که تمایل بیش‌تری برای تعامل با طالبان (امارت اسلامی) دارد».

این نشریه نوشته است که خانم دکر در این گفتگو تایید کرد که واشنگتن به تعامل با طالبان (امارت اسلامی) در مورد «مسائل عمل‌گرایانه» ادامه خواهد داد؛ اما کمک‌های بشردوستانه و حقوق‌بشر زمینه‌های اصلی نگرانی امریکا است.

نشریه «د نیو یومنیترین» همچنین گزارش داده است که به منظور دست‌یابی به این هدف، خانم دکر و تیم او که در قطر مستقر هستند، جلسات هفتگی با نمایندگان امارت اسلامی در دوحه برگزار می‌کنند.

در این گزارش آمده است که سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان و تیم‌اش، همواره جلسات تلفنی با امارت سلامی برگزار می‌کنند و هنگام سفر به خاورمیانه و آسیای مرکزی، با مقام‌های امارت اسلامی در کابل نیز دیدارهایی داشته‌اند.

بر بنیاد این گزارش، یکی از مقام‌های سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «تعامل ضروری است؛ اما ما باید راهی برای ایجاد توازن در تعامل بیابیم. در صورتی که اصول خود را به خطر نیندازیم».

این نشریه با استناد به اظهارات برخی مقام‌های ملل متحد و چندین سازمان غیردولتی بین‌المللی و محلی نوشته است که اجتناب از امارت اسلامی مسایل اقتصادی و بشردوستانه افغانستان را حل نمی‌کند.

یک مقام ارشد امریکایی که خواست نامش فاش نشود، در مورد محاسبات دقیقی در پیوند به محوه کمک‌رسانی و دخالت امارت اسلامی گفته است: «پیچیده است؛ اما این کاری است که باید انجام شود؛ تا این کمک‌ها به مردم افغانستان برسند».

پیش از این، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در نوارصوتی که آن را تلویزیون ملی پخش کرد، تائید کرد که امارت اسلامی بر توزیع کمک‌های بشدوستانه در افغانستان دخالت نه، بلکه نظارت دارد.

مجاهد دلیل این نظارت را جلوگیری از «بی‌عدالتی» در روند توزیع کمک‌ها عنوان کرده بود.

این در حالی است که امار اسلامی پس از برگشت دوباره به قدرت در کشور، حکومتی را شکل دادند که همواره در سطح داخلی، منطقه و جهان با انتقادهای مبنی‌بر همه شمول نبودن، مورد انتقاد قرار گرفته است و همچنین دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بستند و تا اکنون در این زمینه تغییر سیاست نداده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک کمیته مشترک افغانستان و ترکمنستان درمورد تکمیل زودهنگام کار سب استیشن نورالجهاد هرات گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان برشنا شرکت می‌گوید که رهبری این شرکت و هیئت ترکمنستان روز دوشنبه (۱۰ثور) پیرامون تکمیل سازی هرچه زودتر کارهای باقی ماندۀ سب ستیشن نورالجهاد هرات و افتتاح سب ستیشن یادشده صحبت‌های همه جانبه نمودند.

به گقته این ریاست عبدالرحمن رحمانی، رئیس عملیاتی برشنا شرکت در این نشست گفت: «اکنون کارهای سب ستیشن نورالجهاد در حال تکمیل شدن است و قرار است بعد از حل مسایل تخنیکی میان دو طرف سب ستیشن متذکره فعال و به بهره برداری سپرده شود.»

همچنین مراد آرتیکوف، رئیس پروژه‌های جهانی کشور ترکمنستان گفته است که: «کارهای سب ستیشن نورالجهاد با هماهنگی کامل میان دو طرف صورت گرفته و به زودی تکمیل خواهد شد.»

به گفتۀ آقای آرتیکوف، قرار است پروتوکول تجهیزات و سایر موردهای تخنیکی طی روزهای آینده از سوی دو طرف تأئید و نهایی شود.

د افغانستان برشنا شرکت می‌گوید که با افتتاح پروژه ، میزان برق وارداتی ترکمنستان به هرات افزایش یافته و هزارن مشترک در این ولایت از انرژی برق مستفید خواهند شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!