Connect with us

جهان

صلح باید به معنای تضمین آینده افغانستان باشد- غنی

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

vlcsnap-2015-12-04-11h28m16s93

هر چند نتایج نشست های سه جانبه و دو جانبه رییس جمهور غنی با نخست وزیر پاکستان در نشست فرانسه بیشتر روشن نشد، اما محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور می گوید: هر گز دستاورد های افغانستان را در روند صلح معامله نخواهم کرد که، سبب شرمساری تاریخی باشد.

 

این مقام نخست کشور در سخنرانی در مرکز فکر و اندیشه آلمان در برلین یاد آور می شود که، صلح باید به معنای تضمین آینده افغانستان باشد.

 

وی میگوید، فصل اول و دوم قانون اساسی افغانستان قابل سازش و معامله نیست، زنان افغانستان به گذشته بر نمیگردند و حق مساوی شهروندان قابل سازش نیست. من هرگز معامله نخواهم کرد که، شرمساری تاریخ باشد. من طرفدار صلح هستم که، مطابق به قانون اساسی افغانستان و تضمین کننده آینده شهروندان کشور باشد.

 

رییس جمهور غنی همچنان وجود پناگاه های هراس افگنی در بیرون از افغانستان را مانع آغاز روند صلح میداند.

 

آقای اشرف غنی تاکید نموده است که، صلح بنیادی برای ما، صلح میان دو کشور مستقل با حق حاکمیت مساوی افغانستان و پاکستان است. بخاطریکه تا زمانی که هر کشور در منطقه زمینه پناگاه را برای هراس افگنان مساعد سازد، یا زمینه تمویل و استخدام آنان را مساعد کند چه اشکار و پنهان، پدیده های تروریستی نو میتواند تولید شوند.

 

اینجا رییس جمهور غنی یاد آور می شود که، داعش هم همکار گروه های تروریستی است و هم قاتل این گروه ها.

 

آقای غنی ریشه های اصلی هراس افگنان را نیز با اعضای مرکز فکری آلمان شریک ساخت و گفت،

 

بیشترین هراس افگنان از کجا می آیند؟ از چین، روسیه، تاجکستان، ازبکستان، عربستان سعودی، مصر و به ویژه از پاکستان. ایا شما یک فرد افغان را سراغ دارید که، تروریست در کشور دیگری باشد؟ اگر سراغ دارید لطفاً برای ما بگویید؟ بلی متاسفانه افغان های هراس افگن استند که، با انتحار، افغان های دیگر را آماج قرار میدهند.

 

با آغاز کار حکومت وحدت ملی خوشبینی های ایجاد شد  که، گره بسته روند صلح افغانستان باز خواهد شد،اما امیدهایی که با پیروزی آقای غنی زنده شده بود با عدم صداقت پاکستان در آوردن صلح به این کشور حالا نقش بر آب شده و اسلام‌آباد و کابل مجدداً به متهم کردن یکدیگر روی آورده‌اند و به نظر می‌رسد که، این بی‌اعتمادی با حضور گسترده رهبران طالب در پاکستان قرار است ادامه پیدا کند.

 

گزارشگر: ظاهر قادری.

 

Advertisement

جهان

محکمه جهان به اسرائیل دستور داد تا حمله به رفح در غزه را متوقف کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۵, ۱۴۰۳)

قضات محکمه سازمان ملل متحد روز جمعه به اسرائیل دستور دادند تا فوراً حمله نظامی خود به شهر رفح در جنوب غزه را متوقف کند. این حکم پس از شکایت افریقای جنوبی از نسل کشی صادر شده است.

در حالی که محکمه بین المللی عدالت یا محکمه جهان هیچ ابزاری برای اجرای دستورات خود ندارد، این قضیه نشانه آشکاری از انزوای جهانی اسرائیل به دلیل تهاجم اش بر غزه است، به ویژه از زمانی که این رژیم در ماه جاری حمله خود را علیه رفح آغاز کرد.

به گزارش رویترز، نواف سلام، رئیس محکمه جهان، با خواندن این حکم گفت که وضعیت در غزه از زمان آخرین باری که این محکمه به اسرائیل دستور داد تا اقدامات لازم برای بهبود آن انجام دهد، بدتر شده است.

او گفت که اسرائیل توضیح نداده است که چگونه می‌تواند مردم را در خلال تخلیه رفح مصون نگه دارد یا برای ۸۰۰ هزار فلسطینی که قبلاً از پیشروی اسرائیل فرار کرده‌اند غذا، آب، مواد حفظ الصحه و ادویه تهیه کند.

محکمه بین المللی عدالت همچنین به اسرائیل دستور داد که گذرگاه رفح را بین مصر و غزه باز کند تا کمک‌ها ارسال شود. این محکمه افزود که اسرائیل باید دسترسی تحقیق کنندگان را فراهم کند و پیشرفت خود را ظرف یک ماه گزارش دهد.

این دستور توسط هیات متشکل از ۱۵ قاضی بین المللی با رای ۱۳-۲ به تصویب رسید و تنها قضات یوگاندا و اسرائیل با آن مخالفت کردند.

افریقای جنوبی از این حکم استقبال کرد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «ما در مورد موضع خود در مورد رفح صریح و ثابت بوده‌ایم.»

تشکیلات خودگردان فلسطینی که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، اظهار کرد که این اقدام نشان دهنده یک اجماع جهانی است که جنگ باید پایان یابد، اگرچه نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست جمهوری گفت که این دستور جامع نیست چون سایر مناطق غزه را در بر نمی‌گیرد.

باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس به رویترز گفت: «ما از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که فوراً این درخواست محکمه جهان را برای وادار کردن دشمن صهیونیستی به اجرای آن، عملی کند.»

حملات اسرائیل بر غزه از هفتم اکتوبر سال گذشته بیش از ۳۵ هزار کشته بر جای گذاشته است. ده ها هزار نفر دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

جهان

واکنش‌ها به جان باختن ابراهیم رئیسی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

جان باختن رییس جمهور وزیر خارجه و چند مقام دیگر ایران در پی سانحه‌ی هوایی با واکنش‌های جهانی روبه‌ور شده است. امارت اسلامی با ابراز همدردی با حکومت و مردم ایران گفته است که افغانستان در این شرایط دشوار در کنار مردم ایران ایستاده است.

بسیاری از سران کشورها در این باره اظهار نظر کرده‌اند. بعضی کشورهای نزدیک به ایران مانند روسیه مستقیماً به تمجید از ابراهیم رئیسی پرداخته است.

سخنگوی وزارت خارجه چین هم ضمن ابراز تسلیت گفته که مردم چین دوست خوبی را از دست دادند.

محمود عباس، ریس تشکیلات فلسطینی، رجب طیب اردوغان رییس‌جمهور ترکیه، نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، اتحادیه عرب، صدراعظم مالیزیا ، دولت جاپان و رییس‌جمهور ونزوئلا در این باره پیام‌هایی منتشر کرده‌اند.

شارل میشل، رئیس شورای اروپا هم چنین گفته است: «اتحادیه اروپا تسلیت صمیمانه خود را برای درگذشت رییسی، رییس‌جمهور و امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همچنین سایر اعضای هیأت و خدمه پرواز را در سانحه چرخبال ابراز می‌کند.»

رئیس‌جمهور مصر، حزب‌الله لبنان، رییس‌جمهور سریلانکا و پادشاه اردن هم پیام‌های تسلیت منتشر کرده‌اند. دولت پاکستان یک روز عزای عمومی و دولت سوریه هم سه روز عزای عمومی اعلام کرده اند.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که: «اسلام‌آباد حدود یک ماه پیش میزبان سفر تاریخی رییس‌جمهور و حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران بود و بر اساس هم‌دردی با تهران در پاکستان عزای یک روزه اعلام می‌شود و پرچم کشورش نیمه افراشته خواهد بود.»

نارندرا مودی، صدر اعظم هند گفته است که: «مردم هند در این غم با مردم ایران شریک هستند و هیچ گاهی تلاش‌های رییس‌جمهور ایران در تقویت روابط هند و ایران را فراموش نخواهد شد.»

امارت اسلامی با ابراز همدردی با حکومت و مردم ایران گفته است که افغانستان در این شرایط دشوار در کنار مردم ایران ایستاده است.

شماری از چهره‌های سیاسی هم‌چون عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه در حکومت پیشین نیز با ابراز تسلیت، با مردم ایران همدردی کرده اند.

Continue Reading

جهان

ولیعهد سعودی و مشاور امنیت ملی امریکا با هم دیدار و درباره غزه و یک توافق دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز یکشنبه گزارش داد که محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید برای گفتگو درباره یک توافق دوجانبه گسترده و جنگ اسرائیل در غزه باهم دیدار کردند.

بر بنیاد یک اعلامیه، در این دیدار که در شهر ظهران عربستان سعودی صورت گرفت، «نسخه نیمه نهایی پیش نویس توافقنامه‌های راهبردی بین دو کشور که تقریباً در حال نهایی شدن است» بررسی شد.

واشنگتن و ریاض در مورد تضمین‌های امنیتی ایالات متحده و کمک‌های غیرنظامی هسته‌ای به عنوان بخشی از یک توافق گسترده تر که ایالات متحده امیدوار است منجر به عادی سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل شود، گفتگو کرده اند.

ولیعهد عربستان و مشاور ارشد امنیتی جو بایدن، رئیس جمهور امریکا همچنین در مورد نیاز به یافتن یک «مسیر معتبر برای ایجاد راه حل دو کشوری» برای اسرائیل و فلسطینی‌ها، توقف جنگ علیه حماس در غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه بحث کردند.

رویترز در اوایل ماه جاری گزارش داده بود که دولت بایدن و عربستان سعودی به دنبال نهایی سازی توافق هسته‌ای اند، با وجود اینکه عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی در هاله ابهام قرار دارد.

قصر سفید روز جمعه اعلام کرد سالیوان به عربستان سعودی و اسرائیل سفر خواهد کرد تا در مورد مسائل دوجانبه و منطقه‌ای از جمله غزه و تلاش‌ها برای دستیابی به صلح و امنیت پایدار در منطقه گفتگو کند.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!