Connect with us

تجارت

صنعت قالین در افغانستان با چالش‌ها روبرو است

منتشر شده

در

اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید که به دلیل عدم توجه وزارت صنعت و تجارت تولید قالین در کشور با چالش رو برو شده است.

این اتاق تاکید می‌ورزد که نبود پارک صنعتی و مکان مناسب برای پروسس قالین تولیدگنندگان را با چالش‌ها روبرو کرده اند.

بخش سرمایه گذاری خصوصی می‌گوید که روند صادرات قالین افغانستان کاهش چشم گیر داشته است.

عبدالجبار صافی، رییس اتحادیه صنعت‌کاران، در این باره گفت:” در این برنامه‌ها میلیون‌ها دالر مصرف شده، کنفرانس‌ها جور شد. اداره انکشافی  امریکا در این باره کمک کرد، متسفانه تاکنون یک نمره به کسی داده نشده است. یک پارک صنعتی در اندخوی، جلال اباد و دیگر جاها ما پیدا نکردیم. “

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که تلاش‌ها جریان دارد تا صنعت تولید قالین به گونه سنتی آن پابرجا بماند، در غیر آن این صنعت از بین خواهد رفت.

به گفته این وزارت، برای تولید کنندگان قالین برخی ابزار را کمک کرده است.

فواد احمدی، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این باره گفت:” همان اصیل بودن قالین افغانی را به اصطلاح زیر سوال می‌برد. یکی از خوبی‌ها قالین در افغانستان این است که  حدود ۱۰۰هزار نفر در کل افغانستان که بیشتر در شمال افغانستان استند و بیشتر خانم‌ها استند مشغول بافندگی قالین استند.”

آگاهان اقتصادی از حکومت می‌خواهند تا چالش‌های فرا راه روند تولید و صادرات قالین را از میان بردارد در غیر آن تولید قالین به گونه گسترده متوقف خواهد شد.

تجارت

افغانستان و ترکمنستان برای تسهیل ترانزیت کمیسیون مشترک ایجاد می‌کنند

در این نشست نمایندگان وزارت‌های خارجه، صنعت و تجارت و اداره خط آهن افغانستان نیز حضور داشتند و هیأت افغانستان به رهبری وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی در مذاکرات شرکت کرد.

Published

on

افغانستان و ترکمنستان در یک نشست دو روزه در هرات توافق کردند که برای رسیدگی به مسائل حمل‌ونقل جاده‌ای و تسهیل ترانزیت میان دو کشور، کمیسیون مشترک حمل‌ونقل جاده‌ای ایجاد کنند.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی افغانستان اعلام کرده است که هیأت‌های تخنیکی دو کشور در این نشست درباره گسترش همکاری‌های ترانسپورتی و ترانزیتی گفتگو کردند.

بر اساس اعلام این وزارت، تسهیل روند صدور ویزه برای رانندگان و تاجران افغان و ترکمن، فعال‌سازی مسیر ترانزیتی لاجورد و افزایش رفت‌وآمد وسایط ترانزیتی میان دو کشور از محورهای اصلی این مذاکرات بوده است.

دو طرف همچنین درباره توسعه همکاری‌های ریلی، تجارت دوجانبه و گسترش ترانزیت گفتگو کرده‌اند. قرار است نمایندگان سکتور خصوصی نیز در برخی نشست‌های مرتبط با این همکاری‌ها حضور داشته باشند.

در این نشست نمایندگان وزارت‌های خارجه، صنعت و تجارت و اداره خط آهن افغانستان نیز حضور داشتند و هیأت افغانستان به رهبری وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی در مذاکرات شرکت کرد.

مسیر لاجورد افغانستان را از طریق ترکمنستان، دریای خزر، آذربایجان و ترکیه به بازارهای منطقه‌ای و اروپایی وصل می‌کند. توسعه این مسیر می‌تواند گزینه‌های ترانزیتی افغانستان را گسترش داده و زمینه افزایش انتقال کالا میان افغانستان و کشورهای منطقه را فراهم کند.

ترکمنستان نیز در سال‌های اخیر بر توسعه شبکه‌های جاده‌ای، ریلی و بندری خود تمرکز کرده و بندر بین‌المللی ترکمن‌باشی در کنار مسیرهای زمینی و ریلی این کشور، بخشی از شبکه گسترده ترانزیتی آسیای مرکزی و حوزه خزر به شمار می‌رود.

Continue Reading

تجارت

ترکمنستان: شرایط برای آغاز انتقال گاز از مسیر تاپی به پاکستان در ۲۰۲۷ فراهم می‌شود

خط لوله تاپی با طول حدود ۱۸۰۰ کیلومتر برای انتقال سالانه تا ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی گالکینیش ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند طراحی شده است.

Published

on

سفارت ترکمنستان در پاکستان می‌گوید که با تکمیل بخش مهمی از پروژه خط لوله گاز تاپی، زمینه برای آغاز انتقال گاز به افغانستان و سپس پاکستان در سال ۲۰۲۷ فراهم خواهد شد.

اتاجان مولاموف، سفیر ترکمنستان در پاکستان، در نشستی در اسلام‌آباد گفته است که انتظار می‌رود ساخت بخش سرحدآباد–هرات خط لوله تاپی تا پایان سال جاری تکمیل شود.

به گفته او، اجرای پروژه تاپی و سایر پروژه‌های انرژی منطقه‌ای می‌تواند به تأمین پایدار انرژی و ایجاد فرصت‌های تازه برای رشد صنعتی و اقتصادی پاکستان کمک کند.

خط لوله تاپی با طول حدود ۱۸۰۰ کیلومتر برای انتقال سالانه تا ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی گالکینیش ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند طراحی شده است.

ترکمنستان این پروژه را یکی از مسیرهای مهم برای توسعه صادرات گاز و تقویت همکاری‌های اقتصادی در منطقه می‌داند.

Continue Reading

تجارت

دوغارون؛ گذرگاه ۶۰ درصد صادرات ایران به افغانستان

مودودی از کارخانه‌های ماشین‌سازی ایران دعوت کرده است تا در این منطقه مستقر شوند.

Published

on

محمدرضا مودودی، مدیرعامل منطقه آزاد دوغارون، با انتقاد از غفلت‌های صورت‌گرفته درباره ظرفیت‌های دوغارون، گفته است که ایران در میان تمامی کشورهای جهان، رتبه نخست صادرات کالا به افغانستان را دارد.

وی با بیان این‌که ۶۰ درصد این حجم صادرات از دروازه دوغارون عبور می‌کند، افزوده است که با وجود این، این ظرفیت بی‌بدیل مورد غفلت قرار گرفته است.

مودودی از کارخانه‌های ماشین‌سازی ایران دعوت کرده است تا در این منطقه مستقر شوند.

وی افزوده است: زمان آن رسیده که با نگاهی واقع‌بینانه، دوغارون از یک مسیر ترانزیتی به کانون اصلی تولید، تکمیل زنجیره ارزش و موتور محرک تجارت بین‌الملل تبدیل شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!