Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان با برگزاری دور دوم مذاکرات صلح در افغانستان مخالفت کرد

منتشر شده

در

دفتر سیاسی طالبان در دوحه با پیشنهاد دولت افغانستان برای برگزاری دور دوم مذاکرات در داخل افغانستان اعلام مخالفت می‌کند.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، در یک گفتکو با آریانا نیوز می‌گوید که بر بنیاد فیصله هییت‌های مذاکره کننده  دور دوم مذاکرات صلح در دوحه برگزار خواهد شد.

نعیم افزود که هر زمانی که اطمینان پیدا کند به دوام مذاکرات در افغانستان موافقه خواهند کرد.

نعیم در این باره گفت: ” قبل از اینکه تیم‌ها رخصت شوند در آنجا رهبران هردو تیم توافق کردند که دوباره مذارکرات در همین جا آغاز میشود، در آن وقت چرا آنها این سخن را به مطبوعات نمی گفت. آنجا توافق کرده  و حالا این سخن را میگوید.”

اما  رییس جمهمور غنی، در نشست امروزی کابینه، بر برگزاری دور دوم مذاکرات صلح در افغانستان پافشاری و اعلام آماده‌گی کرد.

در همین حال شورای عالی مصالحه می‌گوید که افغانستان به عنوان یکی از گزینه‌های برای میزبانی دور دوم مذاکرات میان افغان‌ها مطرح است.

فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی، در این باره گفت: ” حالا هم هر جا که ممکن باشد، من پشتر هم گفتم که یکی از گزینه های میتواند که داخل کشور باشد، امید وار استیم که مذاکرات خوب پیش برود. “

از سوی دیگر، مجلس سنا با اکثریت آرا فیصله کرد تا دور دوم مذاکرات صلح در یکی از بخش‌های افغانستان که خواست طالبان باشد، آغاز شود.

شماری از اعضای مجلس سنا می گویند این کار از یک سو استقلالیت دوطرف مذاکره کننده را روشن می سازند و از طرف دیگر جلو مداخله های کشور های مخالف صلح گرفته می شود.

گلالی اکبری، یک عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”ما از تیم‌های مذاکره کننده حامیان صلح افغانستان می خواهیم که مرکز مذاکره در افغانستان باشد و هر ولایتی که طالبان می خواهد مذاکره آغاز شود تا بتوانند بدون مداخله این روند به گونهء درست به پیش برود.”

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان همزمان با توقف مذاکرات در دوحه می‌گوید که  ضرورت به یک تفاهم سیاسی، کاهش خشونت‌ها و آتش بس همچنان به گونه فوری باقی مانده و الزامی است که تاخیری در تجدید گفتگوها نباشد و مطابق توافق گفتکوهای صلح در ۵ جنوری از سرگرفته شوند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!