Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان با برگزاری دور دوم مذاکرات صلح در افغانستان مخالفت کرد

منتشر شده

در

دفتر سیاسی طالبان در دوحه با پیشنهاد دولت افغانستان برای برگزاری دور دوم مذاکرات در داخل افغانستان اعلام مخالفت می‌کند.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، در یک گفتکو با آریانا نیوز می‌گوید که بر بنیاد فیصله هییت‌های مذاکره کننده  دور دوم مذاکرات صلح در دوحه برگزار خواهد شد.

نعیم افزود که هر زمانی که اطمینان پیدا کند به دوام مذاکرات در افغانستان موافقه خواهند کرد.

نعیم در این باره گفت: ” قبل از اینکه تیم‌ها رخصت شوند در آنجا رهبران هردو تیم توافق کردند که دوباره مذارکرات در همین جا آغاز میشود، در آن وقت چرا آنها این سخن را به مطبوعات نمی گفت. آنجا توافق کرده  و حالا این سخن را میگوید.”

اما  رییس جمهمور غنی، در نشست امروزی کابینه، بر برگزاری دور دوم مذاکرات صلح در افغانستان پافشاری و اعلام آماده‌گی کرد.

در همین حال شورای عالی مصالحه می‌گوید که افغانستان به عنوان یکی از گزینه‌های برای میزبانی دور دوم مذاکرات میان افغان‌ها مطرح است.

فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی، در این باره گفت: ” حالا هم هر جا که ممکن باشد، من پشتر هم گفتم که یکی از گزینه های میتواند که داخل کشور باشد، امید وار استیم که مذاکرات خوب پیش برود. “

از سوی دیگر، مجلس سنا با اکثریت آرا فیصله کرد تا دور دوم مذاکرات صلح در یکی از بخش‌های افغانستان که خواست طالبان باشد، آغاز شود.

شماری از اعضای مجلس سنا می گویند این کار از یک سو استقلالیت دوطرف مذاکره کننده را روشن می سازند و از طرف دیگر جلو مداخله های کشور های مخالف صلح گرفته می شود.

گلالی اکبری، یک عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”ما از تیم‌های مذاکره کننده حامیان صلح افغانستان می خواهیم که مرکز مذاکره در افغانستان باشد و هر ولایتی که طالبان می خواهد مذاکره آغاز شود تا بتوانند بدون مداخله این روند به گونهء درست به پیش برود.”

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان همزمان با توقف مذاکرات در دوحه می‌گوید که  ضرورت به یک تفاهم سیاسی، کاهش خشونت‌ها و آتش بس همچنان به گونه فوری باقی مانده و الزامی است که تاخیری در تجدید گفتگوها نباشد و مطابق توافق گفتکوهای صلح در ۵ جنوری از سرگرفته شوند.

رویداد های اخیر

گفتگوهای هیئت کابل با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل پایان یافت

Published

on

منابع به آریانانیوز می‌گویند که گفتگوهای هیئت امارت اسلامی با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل امروز (سه‌شنبه) به پایان رسیده است.

به گفته منابع، دو طرف در این دیدار درباره ازسرگیری خدمات قونسلگری برای افغان‌ها در حوزه اروپا، ضرورت اقدامات اعتمادسازی، گسترش حضور قونسلگری و روند باعزت بازگشت شهروندان افغان گفتگو کرده‌اند.

این هیئت به رهبری عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، به بروکسل سفر کرده بود و نمایندگان وزارت امور داخله نیز در ترکیب آن حضور داشتند.

این نخستین بار است که یک هیئت از امارت اسلامی به‌گونه رسمی از سوی اتحادیه اروپا به بروکسل دعوت شده و با نمایندگان اروپایی وارد گفتگو می‌شود.

اشتراک‌کنندگان این نشست، گفتگوها را سازنده توصیف کرده و ابراز امیدواری کرده‌اند که این روند زمینه‌ساز پیشرفت‌های مثبت و تأمین حقوق قونسلگری افغان‌های مقیم اروپا شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117