Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان برای اداره افغانستان یک شورای ۱۲ نفری ایجاد میکند

منتشر شده

در

منابع نزدیک به رهبری طالبان به نشریه امریکایی فارن پالیسی گفته که طالبان برای اداره افغانستان یک شورای ۱۲ نفری ایجاد میکند.

این منابع گفته که در این شورا ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان، ملا محمد یعقوب؛ پسر ملا محمد عمر و خلیل الرحمان حقانی عضو بلندپایه شبکه حقانی شامل خواهند بود.

گزارش افزوده که عبدالله عبدالله، حامد کرزی و گلبدین حکمتیار نیز عضویت این شورا را خواهند داشت.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این باره گفت:” بزرگان مان مصروف کار است، مشوره ها جریان دارد، در باره نظام آینده با طرف‌های گوناگون مشوره شده است. وقتی مشوره‌ها به نتیجه رسید ما شاهد یک نظام خواهیم بود.”

بربنیاد این گزارش طالبان آماده استند که برای ایجاد دولت فراگیر، به برخی از اعضای دولت پیشین، وزارتخانه‌های دلخواه بدهند.

سید حفیظ الله نقی، عضو رهبری حزب اسلامی، در این مورد گفت:” آقای برادر بتواند به همکاری شرکای دیگر در تشکیل حکومت همه شمول به معنای واقعی موفق شود.”

اینجا شواری علمای شیعه نیز بر شکل گیری دولت فراگیر از سوی طالبان تاکید می ورزند.

سید حسین عالمی بلخی، عضو شورای علمای شیعه افغانستان، در این مورد گفت:” ایجاد نظام اسلامی قابل قبول برای همه و تشکیل حکومت فراگیر خواست ما است.”

این درحالی است که افغانستان ده روز است که در خلای قدرت سیاسی و قانونی بسر می‌برد، منابع گفته که طالبان قبل از تکمیل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، تشکیل دولت خود را اعلام نخواهد کرد.

 محمد اکبری، عضو شورای شیعه افغانستان، در این مورد گفت:” نظام اسلامی وسیع البنیاد، فراگیر وهمه جانبه وهمه شمول با شرکت همه اقوام با هم برادر افغانستان تشکیل شود.”

در چنین اوضاعی یکی از موانع بر سر تشکیل دولت فراگیر در برابر طالبان، مخالفت احمد مسعود در پنجشیر با طالبان است.

با وجودیکه مذاکرات سیاسی نیز برای حل این بن بست میان دو طرف ادامه دارد، اما دو طرف از احتمال کارگیری از گزینه نظامی نیز به همدیگر هشدار داده اند.

رویداد های اخیر

چهار عضو یک خانواده در حمله هوایی در گرمسیر هلمند جان باختند

بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.

Published

on

در پی حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان در منطقهٔ صفار ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، چهار عضو یک خانواده «شهید» و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.
گفته می‌شود اجساد «شهدا» و زخمیان این رویداد از سوی حکومت با یک فروند چرخ‌بال به ولایت غزنی انتقال داده شده‌اند تا زخمیان تحت درمان قرار گرفته و «شهدا» نیز به خاک سپرده شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست یوناما از مرز اسلام‌قلعه؛ تمرکز بر حمایت از عودت‌کنندگان

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Published

on

جورجیت گانیون، سرپرست یوناما، از مناطق غربی افغانستان، از جمله مرز اسلام‌قلعه، بازدید کرد تا از نزدیک روند حمایت‌های ملل متحد از میلیون‌ها افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان را بررسی کند.

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: برخلاف افغانستان، از عراق همه تجهیزات امریکا خارج شد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، خروج نیروهای امریکایی از عراق را با خروج این نیروها از افغانستان در سال ۲۰۲۱ مقایسه کرده و گفته است که امریکا در افغانستان تجهیزات نظامی زیادی را جا گذاشت، اما در زمان خروج از عراق، نیروهای امریکایی تمام تجهیزات خود را با خود بردند.

ترمپ روز چهارشنبه در مراسمی در قصر سفید، به خروج نیروها و تجهیزات ائتلاف به رهبری امریکا از پایگاه هوایی اربیل در شمال عراق اشاره کرد؛ اقدامی که به مأموریت نظامی امریکا علیه داعش در عراق پایان داد.

او گفت: «گفتم کمی بیشتر زمان بگذارید و همه‌چیز را با خود ببرید. اگر یادتان باشد، ما تمام تجهیزات را در افغانستان جا گذاشتیم؛ همه‌چیز آنجا ماند.»

ترمپ افزود: «گفتم می‌خواهم حتی یک پیچ هم جا نماند. اگر پیچی روی زمین افتاده، آن را بردارید. اگر خیمه‌ای ترپالی داریم، آن را هم با خود ببرید. ما همه‌چیز را بردیم..»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین به حمله در آگست ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

ترمپ گفت که در سال‌های گذشته با خانواده‌های سربازان امریکایی کشته‌شده در این حمله آشنا شده و همچنین از نظامیانی یاد کرد که در این حمله به‌شدت زخمی شدند.

او گفت: «آنچه برای آنان و فرزندان‌شان اتفاق افتاد، هرگز نباید اجازه داده می‌شد اتفاق بیافتد.»

ترمپ افزود که ۴۸ نظامی امریکایی به‌شدت زخمی شدند، اما به گفته او، «هرگز از آنان یاد نمی‌شود.»

ترمپ خروج امریکا از عراق را پایان یک حضور نظامی پرهزینه خواند و گفت که برای این مأموریت هدف مشخصی تعیین کرده بود و به قوماندانان دستور داده بود آن را تکمیل کنند، بدون اینکه حضور امریکا در عراق به یک مأموریت دائمی تبدیل شود.

اردوی امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروها و تجهیزات این کشور خروج منظم خود از پایگاه هوایی اربیل را تکمیل کرده‌اند و با این اقدام، عملیات «عزم راسخ» در عراق رسماً پایان یافته است.

این عملیات در سال ۲۰۱۴، پس از تصرف بخش‌های گسترده‌ای از عراق و سوریه توسط داعش، با هدف مبارزه با این گروه آغاز شد. امریکا همچنان عملیات ضد داعش در سوریه را از مقر خود در اردن ادامه می‌دهد.

ترمپ گفت امریکا برای مبارزه با داعش وارد عراق شده بود و این گروه دیگر قلمرو مشخصی را در اختیار ندارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!