اخبار ساحوی

طالبان روابط شان با جنایت های سازمان یافته را تقویت کرده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

یک کمیته شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که طالبان روابط شان با جنایت های سازمان یافته را تقویت کرده اند.

در این گزارش کارشناسان ملل متحد به شورای امنیت گفته اند که شمولیت طالبان در فعالیت های جنایتکارانه، از جمله قاچاق مواد مخدر و استخراج غیرقانونی، سازش با گروه های مافیایی و آدم ربایی برای باج گیری، در حال افزایش است.

هیئتی از کارشناسان ملل متحد گفته است، طالبان فعالیت‌های جنایتکارانه شانرا افزایش داده اند. این گزارش فعالیت‌های طالبان را شامل قاچاق مواد مخدر، استخراج غیرمجاز مواد معدنی، اخاذی در بدل استفاده از جاده‌ها و اختطاف برای باج گیری، گفته است.

در بخشی از این گزارش آمده است: طالبان بگونه ماهرانه از توانایی شان برای اعمال خشونت استفاده آزادانه در هر قسمت از افغانستان می کنند تا درآمد و دارایی قابل توجهی را از اقتصاد کشور به جیب بزنند. این کار توسعه اقتصادی و اجتماعی را بطی می سازد.

به گفته این گزارش، فعالیت‌های جنایتکارانه طالبان به میزان و عمق جدیدی رسیده است که رابطه میان طالبان و سایر گروه های جنایتکار، ظرف دهه ها داد و ستد متقابل میان آنها شکل گرفته است.

بر بنیاد این گزارش، گرایش جدید طالبان پیامدهایی واقعی برای صلح و ثبات در افغانستان دارد، زیرا طالبان را ترغیب می‌کند که از این فعالیت‌های شان سود گزافی به دست آورده و با هرگونه روند معنی دار مصالحه با حکومت جدید مخالفت کنند.

در بخشی دیگر این گزارش چنین تذکر یافته است : این مهم است که وضع تحریم و اعمال فشار بر رهبران ارشد طالبان، ادامه یابد. همکاری بین طالبان و گروه های جنایتکار و همچنان استفاده از شیوه های جنایتکارانه از سوی عناصر طالبان چالش طولانی مدتی را برای افغانستان پیش می کند.

اعضای طالبان که مشغول فعالیت های جنایتکارانه هستند، نفع سیاسی یا اقتصادی از مصالحه میان دولت افانستان و رهبری این جنبش نمی برند.

فشار بالای آنها اعم از سوی نیروهای پولیس افغان و هم از سوی اداره تحریم های شورای امنیت باید ادامه یابد.

کارشناسان ملل متحد گفته اند هرچند بخشش و کمک‌های بیرونی در تمویل مالی طالبان نقش دارد، اما این گروه با کشت کوکنار، تولید و قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های افغانی، پول شویی، آدم ربایی برای باج گیری و اخراج غیرقانونی مواد معدنی برای خود سرمایه ایجاد می‌کند.برآورد می‌شود که از 2005 به این سو دست کم 16 میلیون دالر در بدل رهایی گروگان‌های خارجی به طالبان داده شده باشد. هرچند طالبان مدعی شده اند که بیش از 20 میلیون دالر از این راه به دست آورده اند.

گزارش فهیم نوری

Trending

خروج از نسخه موبایل