Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالله بر کاهش خشونت‌ها و تامین آتش بس در افغانستان تاکید کرد

منتشر شده

در

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، امروز ( پنجشنبه، ۲۷ قوس) می‌گوید که بحث‌های مهم و بنیادی صلح در دور دوم مذاکرات آغاز می‌شود.

آقای عبدالله در برنامه ترویج مشارکت زنان در روند صلح می گوید که مذاکرات صلح به مرحله حساس رسیده وحقوق شهروندی و آتش بس در راس دستور کار هیئت گفت‌وگو کننده‌ی جمهوری قرار دارد.

عبدالله در این باره گفته است که “تیم گفت‌وگوکننده به گونه‌ی کاملا متحد کار می‌کند. حمایت از تیم گفت‌وگوکننده، به تیم کمک می‌کند تا سخت‌تر کار کند. امیدوارم دور دوم گفت‌وگوها در زمان تعیین‌شده آغاز شود؛ زیرا یک روز تاخیر، سبب وارد شدن فشار بر مردم خواهد شد.”

عبدالله همچنان بر برقراری آتش بس، کاهش خشونت ها، نقش زنان در روند صلح و نیز انعطاف پذیری دو طرف تاکید میکند.

سفیر ناروی در کابل افزایش خشونت‌ها در افغانستان را نگران کننده میداند و بر حضور بیشتر زنان در روند صلح تاکید می ورزد.

اولی اندرس لیندمن، سفیر ناروی در افغانستان، در این مورد میگوید: “برقراری آتش‌بس در افغانستان روی گفت‌وگوهای صلح اثر مثبت می‌گذارد و هیچ‌ دلیلی برای نپذیرفتن آتش‌بس وجود ندارد”

این درحالی است که دو طرف مذاکره کننده پیشنهادهای شان برای اجندا را با همدیگر شریک ساخته اند و قرار است گفتگوها در پنجم ماه جنوری سال ۲۰۲۱ از سر گرفته شود.

رویداد های اخیر

عراقچی: منافع کشورهای همسایه با امنیت، ثبات و رفاه در افغانستان گره خورده است

Published

on

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که امنیت، توسعه و رفاه در افغانستان مستقیماً با منافع همه کشورهای همسایه گره خورده است و همکاری‌های منطقه‌ای زمینه‌ساز ثبات و رفاه در افغانستان است.

عراقچی در آغاز این نشست با اشاره به اینکه هیچ نسخه فرامنطقه‌ای نمی‌تواند مشکلات و بحران‌های منطقه‌ای را حل کند، گفت: «بر مبنای تجربه، همسایگان طبیعی‌ترین و قابل اعتمادترین راه‌حل می‌توانند باشند. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران همواره بر محوریت همسایگان در هر ابتکار مرتبط با افغانستان تاکید کرده است.»

عراقچی اضافه کرده است که جایگاه ژئواکونومیک افغانستان آن را در مرکز شبکه‌های ارتباطی آسیای مرکزی، غرب آسیا و جنوب آسیا قرار می‌دهد و از همین رو، ثبات و توسعه‌ افغانستان نه‌تنها یک ضرورت انسانی بلکه یک الزام راهبردی برای کل منطقه است.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد که ایران به‌عنوان همسایه‌ی دیرپای افغانستان و شریک نزدیک مردم این کشور، همواره بر ضرورت ادغام همه‌جانبه‌ افغانستان در منطقه تأکید داشته است.

او گفته است: «تحولات چند سال اخیر در منطقه نشان داده است که رویکردهای بیرونی و نسخه‌های تحمیلی نه به ثبات می‌انجامد و نه توسعه‌ی پایدار را تضمین می‌کند. تجربه‌ مداخله‌ نظامی و حضور دودهه‌ای ناتو در افغانستان در برابر ما قرار دارد.»

وزیر خارجه‌ ایران اضافه کرده است که تمرکز بیش از حد بر راه‌حل‌های امنیت‌محور، نادیده‌گرفتن بافت اجتماعی و فرهنگی افغانستان، نادیده‌گرفتن نقش بازیگران منطقه‌ای و همسایگان، وابسته‌سازی و فاسد ساختن ساختارهای سیاسی و اقتصادی افغانستان و در نهایت خروج شتاب‌زده امریکا در سال ۲۰۲۱، نشانه‌های یک ناکامی و شکست بود.

او بر ایجاد میکانیزم‌های منظم گفتگو میان کشورهای همسایه‌ افغانستان تأکید کرده و گفته است که این نشست‌ها نه‌تنها از سوءتفاهم‌ها جلوگیری می‌کند بلکه امکان هماهنگی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی، مرزی و انسانی و تقویت درک متقابل و نزدیکی دیدگاه‌ها میان کشورهای منطقه را فراهم آورده و بستری مناسب برای کاهش تنش‌ها و ارتقای همکاری‌های سازنده میان همسایگان ایجاد می‌کند.

در این نشست، محمد صادق، نماینده خاص پاکستان در امور افغانستان، نیز تأکید کرد که نگرانی اسلام آباد در مورد تروریزم باید قاطعانه رفع شود.

او گفت که پاکستان خواهان ترویج صلح، توسعه و امنیت در منطقه است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!