Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالله: تصمیم قاطع برای آوردن صلح باعث شده است تا روند گفتگوهای صلح ادامه یابند

منتشر شده

در

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی امروز چهارشنبه (۸دلو) در نشست شبکه زنان افغانستان برای تامین آتش بس در جریان گفتگوهای صلح گفته است که شدت خشونت‌ها از سوی طالبان به اندازه است که دولت افغانستان باید گفتگوها را قطع می‌کرد.

عبدالله می‌گوید که علاقه مندی و تصمیم قاطع دولت برای آوردن صلح باعث شده است تا آنان روند گفتگوهای صلح را ادامه بدهند.

عبدالله عبدالله گفته است که :” با همین دوام خشونت با همین سطحی که بود باید مذاکرات قطع میشد، چون خشونت‌ها بالا رفت و اون هم از طرف مقابل بالا رفت متاسفانه، اما تعهد ما به صلح قاطع است و روند را ادامه میدهیم.”

وی می‌افزاید که طالبان نباید پیش از وارد کردن تغیر در رفتار شان تقاضای رهایی زندانیان دیگر شان را کنند.

آقای عبدالله افزوده است که:” امیدواری به مردم افغانستان پیدا می‌شود که حالا ما به صلح نزدیک شدیم، در آن صورت مسئله زندانیان مطرح نمی‌باشد، حتمن این جزء توافقنامه هایی می‌باشد که صورت می گیرد.”

با این حال هیئت گفتگو کننده صلح می‌گوید که طالبان حاضر به آتش بس نیستند و هر زمانیکه بحث روی نظام اسلامی مطرح می‌شود، هیئت طالبان از میز مذاکره فرار می‌کنند.

به گفته ی آنان در حالیکه آتش بس در اولویت آنان است، طالبان حاضر نیستند که تن به آن بدهند و زمانیکه بحث روی نظام اسلامی نیز مطرح می شود، طالبان از میز فرار می‌کنند.

فاروق مجروح، عضو هیئت مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید که :”هر زمانیکه بحث روی موضوعاتیکه آنان مطرح می‌کنند به میان بیاید، آنان شانه خالی کنند و بارها شده است که آنان از میز مذاکره فرار کنند.”

حبیبه سرابی، عضو هیئت گفتگو کننده صلح افغانستان می‌گوید که:” آنان می‌خواهند که برتری داشته باشند، جنگ و ترور را منحیث وسیله استفاده کنند و در این موضوع دست بالا داشته باشند.”

با این حال زنان تاکید دارند که آتش بس فوری صورت گیرد، و با ادامه گفتگوهای صلح خشونت غیر منطقی است.

روشن څیرن، رییش شبکه زنان می‌گوید که:”خشونت‌ها موازی با گفتگوهای صلح، منطقی نبوده و ما خواهان تامین آتش بس هستیم.”

سیما سمر، وزیر پیشین دولت در امور حقوق بشر می‌گوید که:”هر قدریکه خونریزی زیاد شود، فاصله زیاد می‌شود، دشمنی زیاد می‌شود و فاصله بین طرفهای گفتگو بیشتر می‌شود.”

گروه طالبان پیش از این گفته اند تا زمان مشخص نشدن نوع نظام در افغانستان، حاضر نیستند تا روی تامین آتش بس گفتگو کنند.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!