رویداد های اخیر

عبدالله خواهان عملی شدن تفاهمنامه بندر چابهار از سوی ایران و هند شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور خواستار عملی شدن بندهای تفاهمنامه بندر چابهار از سوی ایران و هند شد.

آقای عبدالله بندر چابهار را مسیر مناسب برای داد و ستد های بازرگانی افغانستان با کشور های منطقه و جهان دانست.

او همچنان اظهار داشت که اکنون افغانستان از محاصره اقتصادی بیرون شده است.

رییس اجرایی با اشاره به مشکلات ترانزیتی افغانستان و پاکستان تایید نمود که باید این مشکلات از بین برده شود تا منافع دو کشور تأمین شود.

آقای عبدالله اضافه کرد: “موانع در تجارت و ترانزیت افغانستان در منطقه وجود دارد که گاهی از سوی پاکستان به میان می آید. اما حال متکی به یک راه نیستیم.    پژوهشگران  افغانستان، ایران و هند دربارۀ اهمیت بندر چابهار تحقیقی را انجام داده اند که یافته های این تحقیق امروز در کابل اعلام شد.

به اساس این پژوهش ظرفیت اقتصادی بندر چابهار پاسخگوی نیاز های تجاری سه کشور است  و افغانستان می تواند از این بندر استفاده سودمند کند. 

سفیر هند، من پریت وهرا  نیز ابراز داشت که بندر چابهار نقطه وصل تجاری افغانستان با جهان است.

من وهرا تصریح نمود: “بندر چابهار فرصتی است که برای افغانستان این امکان را می دهد که در همه فصول و همه زمان ها به ابحار دسترسی داشته باشد. در ظرف کمتر از یک ماه می توان مواد را به قسمت های مختلف هند انتقال دهد . چابهار کوتاه ترین و سریعترین راه برای افغانستان است. این بندر راهی است که وابسته بودن افغانستان را به یک کشوری که از محاط به خشکه بودن افغانستان سو استفاده کرده، را کاهش می دهد و یا به کلی این وابستگی را از بین می برد.”  

ایران نیز تاکید میکند که تجارت هند افغانستان و ایران مثال خوب برای کشور های منطقه است تا در مورد امنیت و تجارت بهتر فکر کنند.

محمد رضا بهرامی، سفیر ایران در کابل اظهار نمود: “مواردی که در کنار بندر چابهار خیلی مهم است خط راه آهن بین پنج کشور است.”

به باور آگاهان چابهار، از لحاظ سیاسی و اقتصادی، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از مهم ترین قطب‌ های ترانزیتی در منطقه را دارا است. با این حال افغانستان با توجه به وضعیت موجود و روابط نسبتاً نیک با ایران و هند می تواند از این بندر استفاده بهتر کند.

گزارشگر: سمیرا ظفری

Trending

خروج از نسخه موبایل