اخبار ساحوی

عدم پرداخت بدهی های شهرداری کابل این نهاد را به کسر بودجه مواجه ساخته است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 

بیش از دو میلیارد افغانی نهاد های دولتی و شرکت های خصوصی از شهرداری کابل بده کار هستند.

مسوولان شهرداری کابل با ابراز این مطلب می گویند که این موضوع به ریاست جمهوری نیز گزارش داده شده و خواهان همکاری نهاد های مسوول هستند.

معاون شهرداری کابل تاکید می ورزد که قانون شهرداری ها در شرایط کنونی پاسخگوی نیاز مندی ها نیست و نیاز است تا این قانون تغییر کند و پرداخت مالیات اجباری شده و مجازات هم دراین قانون گنجانیده شود.

عدم پرداخت مالیه ازسوی نهاد های دولتی، شرکت های خصوصی  و مالکان شماری از ساختمان های شیرپور کابل به شهرداری کابل چالش های زیادی را در بخش عواید این نهاد به میان آورده است.

مسوولان شهرداری کابل که برای گزارش دهی از کارکرد های یک ساله این نهاد در بخش های گونه گونه پایتخت سخن میگفتند، تاکید دارند که بسیاری پول های عوایدی شهرداری کابل از سوی مقروضین پرداخت نشده و کسر بودجه یی را به میان آورده است.

محمد اسلم اکرمی معاون شهرداری کابل میگوید ” مقروضین شهرداری کابل نهاد های دولتی و شرکت های خصوصی هستند که ازاین میان نهاد های دولتی تنها چهار صد و هفتاد میلیون افغانی قرض دار هستند که پول های شان را نپرداخته اند و نیز شرکت های ساختمانی اونکس، گلبهار سنتر و مالکان شماری از ساختمان های شیرپورهستند و این مورد ما از ریاست جمهوری خواهان همکاری شده ایم.”

آقای اکرمی خواهان تغییر قانون شهرداری ها است و میگوید که این قانون کهنه چالش های کنونی را حل کرده نمیتواند و برای کسانی که مالیات شان را نمیپردازند، هیچ جزای تعیین نشده است.

آقای اکرمی گفت ” ما متکی به قانون چهل سال قبل کار میکنیم و این قانون کهنه است و پاسخگوی نیازمندی های کنونی جامعه ما نیست و هیچ جزایی به کسانی که مالیات شان نمی پردازند در برابر شان وجود ندارد و این موضوع جدی و نگران کننده است باید به آن حکومت رسیده گی کند.”

درهمین حال سرپرست شهرداری کابل می گوید که این نهاد از رهگذر گرد آوری مالیه با دشواری های مواجه است و اگر این سیستم کمپیوتری برای شهرداری ایجاد شود، این دشواری ها تا اندازه زیادی ازمیان برداشته خواهد شد.

عبدالاحد واحد سرپرست شهر داری کابل میگوید” ما بودجه اختیاری داریم و عواید شهرداری کابل گردآوری میشود و از آن برای پروژه ها تخصیص داده میشود و اگر سیستم جمع آوری عواید شهرداری کابل کمپیوتری شود، به یقین گفته میتوانم که مشکلات کابل حل خواهد شد و خود شهرداری کابل به یک دونر بزرگ مبدل خواهد شد.”

این درحالیست که شهرداری کابل عملی سازی ماستر پلان تازه شهری را آغاز کرده و بربیناد این ماستر پلان افزون بر ساخت جاده های بیشتر، برنامه انکشاف شهری و تنظیم مجدد زمین در همکاری با مردم عملی خواهد شد، دیده شود که شهرداری کابل قادر به عملی کردن این برنامه های بزرگ خواهد شد.

 

 

گزارش از رفیع صدیقی

Trending

خروج از نسخه موبایل